Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag ger mig - Paul Scholes skulle varit med

Christensons blogg

I fredags skrev jag en blogg som handlade om de spelare som jag tycker är Premier Leagues bästa mittfältare.

Jag grundade min lista på de mest kompletta mittfältarna i Premier League och tog också i anseende hur viktiga spelarna är för sina respektive lag.

Under helgen har jag kunnat följa en mycket intressant diskussion bland kommentarerna. Kul! Det var många som ville ha ”sina” spelare med på listan och visst finns det argument för att spelare som Luka Modric, Mikel Arteta, Javier Mascherano, Deco, Michael Ballack och Xabi Alonso skulle varit med på listan men de är alla – förutom Arteta och Modric – medlemmar av topp-fyra och de är inte viktigast för det egna laget.

Annons

Deco är inte viktigare än Frank Lampard för Chelsea och Mascherano är inte viktigare än Steven Gerrard för Liverpool. Modric tog jag inte med för att jag inte tycker han har varit tillräckligt inflytelserik för Tottenham hittills och Arteta för att han mest spelar som ytter. Men jag kan ha haft fel om Arteta och det är mycket möjligt att Modric är med om jag gör en ny lista om sex månader.

Men jag måste hålla med om att både Modric och Arteta skulle ha varit med som bubblare. Eller som Pontus Johansson skrev i ett mejl: ”Att inte Modric är med som bubblare ens är lika fel som att vara spik nykter på juldagen.”

**********

Däremot måste jag erkänna att jag gjorde ett misstag som inte tog med Paul Scholes. Visst, han har varit skadad och visst, han är 34 år gammal – men nog f-n platsar han på listan alltid. Ganska högt upp dessutom. Stephen Warnock ramlar av listan med en duns.

Annons

I hold my hands upp, som engelsmännen säger.

**********

Liverpool slog Blackburn med 3-1 borta utan att spela speciellt bra. Många av mina läsare måste ha varit nöjda när Rafa Benitez petade Andrea Dossena som vänsterback och spelade med 19-årige Emiliano Insua istället. Även Daniel Agger och Robbie Keane satt på bänken.

På tal om Keane, som har blivit utbytt i 15 av de 18 matcher han har spelat från start, så har en lustig pubägare i Liverpool (Evertonfan naturligtvis) kommit på en bra affärsidé…

Som en tidning här i England rapporterade: One publican in the blue half of Liverpool has an exquisite sense of humour. He’s advertising “Keane Hour”.

Just like Happy Hour, it lasts only 60 minutes.

Annons

**********

Tungt för Blackburn och Paul Ince just nu. Ingen vinst på de tio senaste matcherna och mycket snack om att han kommer att få sparken snart. Jag hoppas verkligen han klarar sig. Enligt en tidning har han fem ”cup-finaler” (Wigan, Stoke, Sunderland, Manchester Ciy och Fulham) på sig att rädda jobbet.

**********

Vilken match på Goodison igår! Den hade i stort sett allt. Villa slog Everton med 3-2 efter två mål (ett för vardera lag) på tilläggstid. Och i BBC-studion satt expertkommentatorerna Lee Dixon och Martin Keown och gottade sig.

-Det var nästan som på den gamla goda tiden, skrockade Keown med tanke på att de fanns hela 11 engelska spelare på planen och två brittiska tränare på bänkarna.

Annons

Martin O’Neill öste beröm över Martin Laursen i försvaret och Ashley Young framåt. Och inte undra på det. Båda var magnifika och O’Neill har rätt när han säger att Young måste få fler chanser i landslaget nu.

Kul att domaren, Martin Atkinson, fick beröm också. Han blåste inte av för mycket och lät spelet flyta.

**********

Manchester United hade oväntat svårt med Sunderland på Old Trafford men vann till slut efter Nemanja Vidics sena 1-0 mål. Jag tycker inte att man ska underskatta sådana segrar.

Visst, det hade inte varit en katastrof att tappa två poäng hemma mot Sunderland men då hade man varit nio poäng efter Liverpool med en match mindre spelad.

Annons

Men nu, tack vare det sena målet – och om man vinner den extra matchen – så är man bara tre poäng efter Liverpool och två poäng efter Chelsea.

”That’s how you win championships,” som fd Liverpoolförsvararen Alan Hansen sa på Match of the Day.

**********

Härliga Hull vann igen – 2-1 mot Boro – och matchens lirare var George Boateng. Har alltid gillat holländaren, en utmärkt fotbollsspelare.

Han ligger förresten trea på listan över spelade Premier League-matcher av utlänningar (och då räknar jag irländare, skottar och walesare som icke-utlänningar) i Premier League-historien. 344 Premier League-matcher. Imponerande.

Före honom på listan? Dwight Yorke med 373 matcher och Mark Schwarzer 347.

Annons

**********

Newcastle tappade två poäng hemma mot Stoke (2-2) trots 2-0 ledning. Såg hur stabilt ut som helst men sedan blev Newcastlespelarna – och publiken – mer och mer nervösa. På slutet var det rena hönsgården och Joe Kinnear blev uppvisad på läktaren.

Stoke hade tre före detta Newcastlespelare i laget och det var Abdoulaye Faye som gjorde 2-2-målet. Amdy Faye och Andy Griffin var också med.

Tänk att det bara var sex år sedan Griffin avgjorde en Champions League-match för Newcastle mot Juventus – av alla lag – på St James’ Park.

How the mighty have fallen.

**********

Arsenal slog Wigan med 1-0 men spelade inte speciellt bra. Emmanuel Adebayor gjorde matchens enda mål men det var en annan Emmanuel som det skrevs mest om här i England, nämligen Eboue.

Annons

Jag vet inte om ni såg vad som hände men karln slog bort i stort sett varenda passning och var till slut så nervös att han tacklade Kolo Toure (eller sprang i vägen i varje fall) och blev utbytt.

Han blev brutalt utbuad av sina egna fans, som jublade när Arsene Wenger plockade av honom på övertid.

Wenger erkände visserligen att Eboue ”var en fara” för det egna laget men var ganska shockad över fansens buande. Här kan ni läsa mer om vad han hade att säga.

**********

En annan incident som det skrivits spaltmeter om här i England är Cristiano Ronaldo och hans beslut att gå direkt till omklädningsrummet när han blev utbytt.

Han har blivit kritiserad för detta – det ska tydligen vara ett bevis på att han inte bryr sig om hur det går för United – men jag måste säga att det finns betydligt värre saker en spelare kan göra.

Annons

**********

Chelsea vann med 2-0 borta mot Bolton och segern var ganska rättvis även om hemmalaget dominerade mot slutet. Nicolas Anelka gjorde naturligtvis mål mot sin före detta klubb och vi hade en domare som inte vågade blåsa straff mot John Terry trots att han stoppade Johan Elmanders skott med armen.

Elfte raka bortasegern för Chelsea. Rekord för Premier League. Chelsea har inte förlorat borta på hela 2008.

Marve11ous! var en av rubrikerna. Fyndigt.

**********

Och så har vi dagens fråga då. Förra veckan var det många läsare som klagade på att frågorna var för enkla – så vi får väl se hur kaxiga ni är nu då.

Vilken spelare tror ni, före helgens matcher, var Premier Leagues bästa passningsspelare (dvs har bäst procent lyckade passningar)?

Annons

Denna man missar bara sju procent av sina passningar (står alltså på 93 procent på listan) och bara spelare som har spelat fler än 10 Premier League-matcher den här säsongen räknas).

Sug på den karamellen ni…

Publicerad 2008-12-08 09:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto