Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad höll Scolari på med?

Christensons blogg

Chelsea tappade två poäng borta mot Everton igår kväll – 0-0 på Goodison – och faktum är att det kunde ha varit ännu värre.

John Terry blev utvisad och Everton hade de bästa chanserna.

Det är nu 11 Premier League-matcher sedan Didier Drogba gjorde mål – så varför bytte Big Phil ut Nicolas Anelka – med 16 mål den här säsongen?

Märkligt. Speciellt med tanke på hur farlig Anelka är i kontringsspelet.

Känns som ett litet misstag av Scolari.

Men å andra sidan är det ganska starkt att ta poäng av Everton på bortaplan med lagkaptenen utvisad i den första halvleken.

**********

Starkt dessutom av Scolari att inte skylla på domaren efter matchen. Där har Arsene Wenger någonting att lära.

Annons

OK, Emmanuel Adebayors första gula kort mot Liverpool i söndags var tveksamt men visst var Wenger ute och cyklade när han sa att Arsenal skulle vunnit matchen om inte Adebayor hade blivit utvisad?

Tyckte inte the Gunners skapade mycket förutom Robin van Persies fantastiska mål.

**********

Philipp Degen var ju ytterligare en av Rafael Benitez lyckade ytterbacksvärvningar…

Han var mycket skadad i Dortmund också så den här säsongens skador kan ju inte ha kommit som någon överraskning direkt.

**********

Före gårdagens match hade Chelsea tagit 50 av 54 möjliga poäng på bortaplan på de 18 senaste matcherna. Är det någon av er läsare som vet något annat lag – i någon av de största ligorna i Europa – som har haft en bättre statistik på bortaplan under 18 matcher?

Annons

Arsenals Invincibles borde ju haft en bra bortastatistik under 2003-04 och Milan kanske producerade en liknande sekvens under 90-talet… men jag är inte helt säker.

**********

Före detta ”toppdomaren” (inom parantes eftersom jag ofta tyckte att han var bedrövligt dålig) Graham Poll satt på tv igår kväll och erkände i stort sett att han hade funderat lite extra före han hade visat ut John Terry med tanke på att han är engelsk landslagskapten och med tanke på vilket liv det skulle bli i pressen om han visade ut en sådan spelare.

Svagt. Spelare som spelare. Det kan ju inte finnas en regel för en engelsk landslagskapten och en annan regel för alla andra spelare.

Och med dagens regler om tacklingar så var det ju ett solklart rött kort för Terry.

Annons

Och om vi ska vara riktigt ärliga så skulle ju Alex åkt ut för stämplingen på Tim Cahill.

**********

Kan inte riktigt bestämma mig för om Marouane Fellaini är redan nu en lysande spelare – eller om han mest är ganska okänslig.

Vad tycker ni Evertonfans?

En sak är säker. Han kommer att bli en fantastisk spelare om han fortsätter att utvecklas. Ett mycket bra köp av David Moyes, skulle jag vilja säga.

Fler och fler Fellaini-peruker på Goodison nuförtiden…

**********

Tack så mycket för alla gratulationer efter tillökningen i familjen Christenson förra måndagen. Det värmde. Någon undrade vad det blev för något och jag kan meddela att det blev en liten Lucas (dock inte som en hyllning till Leiva, Neill eller Radebe – som några på the Guardian trodde).

Annons

Närmaste laget för Lucas är Barnet FC i League Two…

Och för er som undrar så skrev Gary Breen aldrig på det där kontraktet.

**********

Intressant att läsa era julklappsönskningar efter gårdagens blogg. Och vilken skillnad det är att hålla på till exempel Manchester United och Sheffield Wednesday.

Signature ”Olsen” önskar sig ett förlustfritt 2009 för United – vilket ju inte är helt omöjligt – medan det enda Sergej Odström begär är en liten present till Owls-tränaren Brian Laws.

Så här skrev Sergej: ”Sen borde ju Brian Laws, Wednesdays manager få en present. 10 A-lagsspelare skadade och bara fyra spelare på bänken senast mot Cardiff… Sex akademispelare i startelvan och tre på bänken… det är ju både tragiskt och fantastiskt!"

Annons

**********

Gillade den här rubriken I the Daily Mail häromdagen: Brazil finally produce rubbish footballer: Is Gilberto Tottenham’s worst ever player?

Men är han verkligen sämst någonsin? Konkurrensen är ju trots allt ganska hård:

Paolo Tramezzani, Ramon Vega, Jose Dominguez, Jason Dozzell, David Kerslake, Stuart Nethercott, David Tuttle, Andy Booth, Grzegorz Rasiak, Thimothee Atouba, Mitchell Thomas, Dean Austin, Kevin Scott, Moussa Saib, Mauricio Taricco…

**********

Återkommer i morgon med sista bloggen före jul – och förhoppningsvis en svår julnöt för er att knäcka.

Publicerad 2008-12-23 06:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto