Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var är alla kaxiga Arsenalfans nu?

Christensons blogg

Aston Villa knep en poäng mot Arsenal på Villa Park igår efter Zat Knights övertidskvittering. På ett sätt tycker jag synd om Arsenal – som gjorde en enorm kämpainsats med två, nya skador att brottas med (Johan Djourou och Gael Clichy) – men å andra sidan börjar jag tröttna rejält på Arsene Wengers klag på domarna.

Igår var det Villas assisterande tränare, John Robertsons, fel att Arsenal tappade poäng. Han hade tydligen ifrågasatt ett domslut i den första halvleken och begärde en förklaring i halvtid. Detta, enligt, Wenger, ledde till att Villa fick en straff i den andra halvleken.

Och mot Liverpool senast på hemmaplan var det domaren Howard Webbs fel att Arsenal tappade poäng.

Vem ska Wenger skylla på på söndag om Arsenal torskar mot Portsmouth? Drottingen kanske?

**********

Villa kunde ha lett med 3-0 eller 4-0 i halvtid och förtjänade minst en poäng.

Annons

Villa är tre poäng före Arsenal efter mer än halva säsongen och det vore kul att höra om de Arsenalsupportrar som tyckte jag var dum i huvudet som tänkte sätta 1000 spänn på att Villa blev fyra istället för Arsenal den här säsongen är lika kaxiga fortfarande.

**********

Inte många som saknar Olof Mellberg på Villa Park just nu…

**********

Chelsea vann hemma mot West Brom med 2-0 och det mest anmärkningsvärda var väl att Nicolas Anelka och Didier Drogba spelade från start tillsammans. Det har inte hänt ofta sedan fransmannen kom till Stamford Bridge för ett år sedan.

Men allt är inte frid och fröjd. Anelka fick spela ute till vänster – vilket han inte gillar – och Michael Ballack borde ha blivit utvisad.

Annons

Inte för att jag tycker hans småbråk med Chris Brunt förtjänade ett rött kort men med tanke på att Jeremie Aliadiere fick fyra matchers avstäninging för en klapp på Javier Mascheranos kind förra säsongen så borde tysken ha blivit avstängd i minst fem matcher.

För det kan väl inte vara så att domarna är för fega att visa ut storstjärnorna…

**********

Liverpool leder fortfarande ligan med en poäng efter solklara 3-0 mot Bolton. Robbie Keane gjorde två mål den här gången och kanske, kanske har det lossnat för irländaren.

Det här skriver dagens The Daily Telegraph om Keanes framtid hos Liverpool.

Rafa Benitez höll till på läktaren efter hans njurstensoperation och man kunde till och med se honom småskoja och skämta med verkställande direktören Rick Parry.

Annons

Det hade inte hänt för ett år sedan, om vi säger så. Kanske Rafa har fått ett nytt kontraktsförslag som han kan tänkas skriva på snart..?

Och med Fernando Torres troligen tillbaka mot Newcastle på söndag så ser det ganska ljust ut för Liverpool.

**********

Pompey förlorade igen, den här gången med 4-1 hemma mot West Ham och Tony Adams har bara skrapat ihop två vinster på 10 matcher. Inte alls bra.

West Ham kan njuta av segern – men hur länge? Snart öppnar transferfönstret och Craig Bellamy, Rob Green och Dean Ashton kan säljas.

Bellamy är ett av de hetaste transferryktena i England just nu. Tottenham och Manchester City är två av klubbarna som tydligen är intresserade. Harry Redknapp har till och med erkänt att Spurs har lagt ett bud på walesaren.

Annons

Ska bli mycket intressant att se var Bellamy hamnar.

**********

Starkt av United att slå Stoke borta med 1-0 efter resan till Japan. Matchen var väl ingen höjdare direkt men Sir Alex Ferguson var så taggad att han pekade finger (eller fingrar som man gör här i England) till Stokepubliken och Edwin van der Sar fick en ölflaska inkastad i sitt straffområde efter matchen.

Inte speciellt snyggt kanske men det som räknas är ju att United är sju poäng efter Liverpool med två matcher spelade – och inte nio poäng efter Liverpool, som det såg ut med sju minuter kvar mot Stoke, eftersom det stod 0-0 då…

**********

Cristiano Ronaldo blev sparkad på under stora delar av mathcen igen. Inte snyggt.

**********

Annons

Newcastle förlorade mot Wigan och ligger bara två poäng före Stoke på en nedflyttningsplats. Spurs – som spelade 0-0 hemma mot Fulham – ligger ännu sämre till. Spurs har samma antal poäng som Stoke – 20.

Annandagen var en katastrofal dag för Newcastle. Habib Beye skadade sig, Sebastien Bassong blev utvisad och Joe Kinnear bytte ut Michael Owen och Mark Viduka mot, er, Andrew Carroll och David Edgar.

Men å andra sidan så vann ju Carroll straffen som Newcastle reducerade från så Kinnear kanske vet vad han gör.

**********

Vad ska man säga om Everton då? Upp till en sjätteplats, endast tre poäng efter Arsenal. En helt enastående prestation av David Moyes manskap, speciellt med tanke på att man inte har några friska anfallare.

Annons

Det blev 1-0 mot Middlesbrough på bortaplan igår och Borofansen buade ut tränaren Gareth Southgate efter matchen. Ganska orättvist tycker jag. Southgate har gjort ett utmärkt jobb på Teesside, även om det går lite tungt just nu.

**********

Man City slog Hull City enkelt med 5-1 och vi kan konstatera följande:

Felipe Caicedo, anfallaren från Ecuador, har nu gjort tre mål på tre matcher. Inte illa om man jämför med 150-miljoners mannen Jo, som inte har gjort ett enda mål på de nio senaste matcherna.

Vem köpte Caicedo? Svennis.
Vem köpte Jo? Thaksin.

Hull har bara vunnit en match på de 10 senaste och tränaren Phil Brown var så arg igår att han inte lät spelarna gå in i omklädningsrummet i halvtid. Istället skällde han ut dem framför Hull-klacken. Ganska bra gjort av Brown och det blev ju faktiskt bättre i den andra halvleken (1-1).

Annons

Stephen Ireland och Robinho var lysande igen. Ireland kunde ha fått fem eller sex assists om hans lagkamrater hade gjort mål på alla chanser som han skapade. Han var så bra att Mark Hughes tog av honom tiden så hela Eastlands kunde ge honom en stående ovation.

**********

Gamla storlaget Nottingham Forest sparkade tränaren Colin Calderwood igår efter pinsamma 2-4 hemma mot bottenkollegan Doncaster. Det var på tiden. Dags att de anställer en tränare som är tillräckligt bra för att leda laget i the Championship.

**********

I sen senaste bloggen frågade jag vilka lag som:

1. Har gått in i flest närkamper under säsongen hittills?
2. Har gått in i minst närkamper under säsongen hittills?
3. Har bäst tacklingsprocent den här säsongen?

Annons

Det var ingen läsare som hade rätt på alla tre och bara Ric som hade pompey och en anonym läsare som hade rätt på Villa (även om Jakob garderade med Villa).

Svaren är nämligen

1. Portsmouth (2257)
2. United (1738)
3. Aston Villa 52.2%

Jag kan även meddela att Spurs har sämst tacklingsprocent i hela ligan (48%).

Jag tyckte det var intressant och mycket anmärkningsvärt att United hade gått in i minst närkamper i hela ligan men igår så insåg jag ju att de spelat två matcher mindre.

Oh well, de skulle nog inte komma ikapp Pompey eller Newcastle (2132) på två matcher ändå.

Publicerad 2008-12-27 01:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto