Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bästa Premier League någonsin?

Christensons blogg

Åtta matcher i Premier League igår och den här säsongen blir bara bättre och bättre. Efter 20 matcher så brukar två lag ha ryckt ifrån i toppen medan ett eller två lag (kommer ni ihåg Derby förra säsongen?) i stort sett är avhängda.

Icke den här säsongen. I stort sett alla matcher betyder något just nu. Ta West Brom-Tottenham igår till exempel. Före säsongen kunde man ha tittat på den matchen och tänkt: OK, West Brom kommer att ligga i botten och Spurs kommer att jaga en Uefa Cup plats och troligen vinna med 2-0.

Istället är båda lagen indragna i en grym nedflyttningsstrid och West Brom vinner med 2-0.

**********

Dessutom tycker jag att kvaliteten på fotbollen har varit extremt hög. Arsenal-Manchester United på the Emirates är en av de bästa matcherna jag sett i Premier League. Någonsin.

Annons

**********

Men är en jämn liga en bra liga? Inte alltid. Men jag tycker faktiskt att Premier League 08-09 har kvalitet – och spänning. En svårslagen kombination.

Vad tycker ni? Kan ni komma ihåg någon säsong som varit bättre än den här?

**********

Jag såg att det var många som kritiserade mitt inlägg om Arsenal senast. Jag blev bland annat anklagad för att ”hata Arsenal” och ”blivit vald sist på idrotten” (vilket i och för sig var ganska fyndigt…)

Att jag hatar Arsenal var faktiskt bland det löjligaste jag hört. Självklart hatar jag inte Arsenal.

Beklämmande att vissa supportrar är så enögda att de inte tål lite kritik av det egna laget.

Annons

**********

Kan för övrigt hålla med de personer som påpekade att Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo inte kan hålla på med sina efterslängar och armbågar utan att bli bestraffade.

Det jag skrev i lördags, däremot, var att lag inte kan hålla på att sparka ner Ronaldo som de gör ofta just nu – och det håller jag fast vid.

**********

Liverpool krossade Newcastle med 5-1 och inleder alltså 2009 som Premier League-ledare. Newcastle var bland det sämsta jag sätt den här säsongen – inget självförtroende, ingen vilja, ingen fantasi.

BBC-kommentatorerna på radion blev nästan apatiska efter ett tag. ”This is men against boys” och ”I have not seen such a one-sided contest in England all year, whatever division” var några av kommentarerna.

Annons

Toon, Peter – har ni sett Newcastle spela sämre någon gång?

**********

Givetvis omöjligt att kritisera Rafa Benitez efter en 5-1 seger men man undrar ju vad Robbie Keane – tvåmålsskytt mot Bolton senast – tyckte när han inledde på bänken och sedan fick se Xabi Alonso, David Ngog och Martin Skrtel hoppa in…

OK om Liverpool hade haft en viktigt Champions League match i veckan men det är en vecka kvar till nästa match – och då är det Preston North End som står för motståndet…

**********

Mike Ashley har nu meddelat att Newcastle inte är till salu eftersom han inte har lyckats hitta en köpare. Det kan väl ändå inte fungera i längden?

**********

Kan Roy Hodgson bli årets tränare i England? Troligen inte – men omöjligt är det inte. En tränare som kan få en fyrbackslinje bestående av John Paintsil, Brede Hangeland, Aaron Hughes och Paul Konchesky att bli ett av ligans starkaste försvar förtjänar en eloge.

Annons

Chelsea förtjänade att vinna mot Hodgsons Fulham på Craven Cottage – det erkände till och med Hodgson – men fick nöja sig med 2-2 och är nu alltså tre poäng efter Liverpool.

Och vad sa Big Phil efter matchen: -For all the people in England I wish the best for new year… peace, love and… job… not more than, er, oh yes, healthy, and not more than that.

You’ve got to love the man.

**********

Dagens quiz:

Vilken är den enda nuvarande Premier Leaguespelare som har vunnit Premier League, Champions League, Uefa Cupen, FA Cupen och ett stort mästerskap (dvs EM, VM eller OS)?

Mig veterligen är det bara en spelare…

**********

Spurs tränare Harry Redknapp lär bli bötfälld eller avstängd efter att ha kallat domaren Steve Tanners insats mot West Brom ”scary”. ”Skrämmande” alltså.

Annons

Här är hela Redknapps ”rant” (rant är ett av mina favoritord på engelska – titta i en ordbok om ni inte vet vad det betyder):

"I couldn’t even put into words what I thought of [Tanner’s] performance," said Redknapp. "I’ll be honest with you, I walked into the referee’s room before the game and saw who was refereeing and I really knew what was coming.

"I’ve had him many times before and I know what he’s like. He’s really not good enough. He’s just a poor referee and I’ve seen him make a mess of so many games before that it didn’t surprise me. I don’t complain about referees. I never, ever walk in after a game and complain about a referee. I haven’t done for years. But this guy today was scary. He’s not up to the Premier League."

Annons

**********

Utvisningen på Benoit Assou-Ekotto var tuff – borde ha varit gult – men Redknapps ilska riktade sig mer på Roman Bednars knuff på Michael Dawson före 1-0 målet – och jag kan bara hålla med Redknapp. Tanner var inte bra igår.

**********

Grym upphämtning av Man City borta mot Blackburn. 0-2 blev 2-2 efter två sena mål av Daniel Sturridge och Robinho. Men det var som en tidning skrev idag: Man Citys första sex månader som världens rikaste klubb har varit som om ”a schoolboy taking charge of a Ferrari: there have been some spectacular moments, some head-on collisions and, as there was last night against Blackburn, some desperate near misses.”

**********

Jag antar att ni redan har läst vad som hände på Upton Park, där West Ham slog Stoke med 2-1.

Annons

Stokes anfallare Ricardo Fuller blev utvisad efter att ha givit sin lagkamrat och kapten Andy Griffin en örfil efter West Hams kvittering.

Stackars tränaren Tony Pulis. Här jobbar man hårt hela veckan på taktik och spelarnas fysik och så har man 1-1 borta mot West Ham i den 53:e minuten – då börjar de egna spelarna bråka… Herregud.

Om jag var Pulis skulle jag sälja Fuller direkt. Men allt Pulis sa var: -Jag kan inte försvara vad Fuller gjorde men jag är förvånad eftersom Fuller och Griffin är bra polare…

**********

På tal om årets tränare: vad sägs om David Moyes. En ny seger för Everton, denna gång mot Sunderland, och denna gång med 3-0 – fortfarande utan en enda anfallare. Fantastiskt (även om, i ärlighetens namn, Victor Anichebe satt på bänken).

Annons

Mikel Arteta tvåmålsskytt (är han inte en av Premier Leagues mest underskattade spelare?) och ett utsålt Goodison.

Dan Gosling gjorde 3-0 målet. Han är bara 18 år gammal. Ett fantastiskt löfte.

Till och med Phil Neville höll på att sätta en 30-meters stänkare i krysset…

**********

Arsenal slog Portsmouth hemma med 1-0 men imponerande inte. Målet i den 81:e minuten kom efter ett misstag från David James – som faktiskt har tappat lite på sistone – och Arsene Wenger var rasande fram till dess.

Det här var naturligtvis också Tony Adams första match som tränare mot Arsenal, även om han poängterade att ”Highbury var mitt hem, inte the Emirates” och kunde till och med småskämta efter 1-0 förlusten: -I thought it was 1-0 to the lucky Arsenal. That chant has come back to haunt me.

Annons

**********

United spelar mot Middlesbrough på Old Trafford ikväll medan Villa tar sig an Hull City på the KC Stadium på tisdag.

**********

I the Championship förlorade Charlton igen och är ny fyra poäng bakom närmaste lag på sista platsen. Otroligt egentligen. Klubben var ju ett stabilt Premier League-lag för några år sedan före man bestämde sig att Alan Curbishley inte kunde ”ta laget vidare”. Skrattretande beslut med facit i hand.

Derby Countys tränare Paul Jewell avgick igår också. Han har varit en katastrof. En fullständig katastrof.

Publicerad 2008-12-29 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto