Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Carlos Tevez verkligen värd 380 miljoner kronor?

Christensons blogg

Det är alltid svårt att sätta ett pris på hur mycket en fotbollsspelare är värd. Det handlar ju om groteskt stora summor – speciellt i dessa svåra ekonomiska tider.

Men en av de största diskussionerna i fotbollsengland just nu är om Carlos Tevez verkligen är värd 32 miljoner pund, dvs 380 miljoner kronor?

Det är nämligen så mycket hans ägare begär för att han ska skriva på ett långtidskontrakt för United.

**********

Jag måste säga att jag förstår att United tvekar att betala denna jättesumma. Behöver verkligen Sir Alex Ferguson denna hårt arbetande argentinare med Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes och Dimitar Berbatov i klubben?

Jag tycker svaret är nej. Carlos Tevez har gjort tre mål på 21 matcher i viktiga matcher (Premier och Champions League) den här säsongen och inte spelat speciellt bra.

Annons

OK, han har bara fått hoppa in i flera av de där matcherna – och det är svårt att få någon rytm i spelet när man inte får spela från start hela tiden – men har Ferguson verkligen råd att värva ytterligare en ”squad player” för 380 miljoner kronor?

Med Nani och Anderson oftare på bänken än på planen så sitter ju redan över 400 mille där. Dessa två spelare är visserligen unga och kan bli bättre och bättre och möjligen ta över från spelare som Scholes och Giggs – men jag undrar jag.

**********

Middlesbrough vill ha minst 16 miljoner pund för Stewart Downing. Är Tevez värd dubbelt så mycket som Downing? Vad tycker ni?

Annons

**********

Och allting är ju relativt förstås. Robbie Keane kostade ju 240 miljoner kronor. Ha ha ha.

**********

United förlorade första semi-finalen mot Derby County igår kväll med The Rams nya tränare Nigel Clough på läktaren. (United Rammed, var en av de fyndiga rubrikerna idag.)

Sir Alex Ferguson verkade ha ”lost his marbles” (ett av mina favorituttryck på engelska) när han sa att det var ett ”fantastiskt resultat” för United.

Men han vet naturligtvis att United kommer att vända på steken och gå vidare till en Wembleyfinal mot Tottenham.

Så här sa Ferguson: -Det var ett fantastiskt resultat för oss ikväll med tanke på hur vi spelade. Vi kunde ha förlorat med många fler mål. Ibland behöver man lite tur i cuperna och ikväll hade vi lite tur.

Annons

Skulle han varit lika ärlig efter en ligaförlust? Ha ha, självklart inte.

**********

Så här såg Uniteds lag ut igår (inte alls dåligt, speciellt med tanke på att Ronaldo och Rooney spelade sista halvtimmen).

Kuszczak, Rafael Da Silva, Vidic, Evans, O’Shea, Anderson (Carrick, 74), Scholes (Ronaldo ,63 ), Gibson, Nani, Tevez, Welbeck (Rooney, 63).

**********

Derbys vinst får dock inte mycket utrymme på sportsidorna här i England idag eftersom cricketlagets kapten har avgått och tränaren sparkats. På samma dag. Det skulle vara som om Henke Larsson bråkade med Lars Lagerbäck och förbundskapten blev sparkad och Henke blev av med kaptensjobbet.

Ganska underhållande…

**********

Alan Smith är rasande att Newcastle har gått med på att byta ut honom mot Mido.

Annons

Jag kan förstå det. Mido har väl inte gjort någon glad på ganska länge. Och när ens klubb godkänner ett byte med en spelare som ska ha kastat en sax på Zlatan Ibrahimovic och kallat sin tränare ”en åsna” så förstår man ju att man inte är så högt värderad…

Kolla in Midos utbrott här.

**********

Obafemi Martins skadad igen och Newcastles tränare Joe Kinnear har det verkligen inte lätt just nu: -Jag har en väldigt liten grupp av spelare att arbeta coh träningspassen är som att dansa på ägg just nu. Vi kommer att ha en massa ungdomar på bänken mot West Ham till helgen.

Som att dansa på ägg… Things must be bad.

**********

Annons

På tal om West Ham. Klubben har sagt att Lee Bowyer, Matthew Etherington och Calum Davenport kan lämna klubben. Tanken är att om man slipper betala dessa tre spelares löner så kan man kanske försöka behålla spelare som Matthew Upson och Craig Bellamy.

Värt också att notera att den före detta Chelsea-reserven Carlton Cole verkligen har blommat ut till en bra Premier League-spelare den här säsongen. Kan han fortsätta att utvecklas i samma stil så kan han – kanske, kanske – bli en engelsk landslagsman i framtiden.

**********

Vad händer med David Bentley om Spurs köper Stewart Downing? Då lär det bli Aaron Leenon på en kant och Downing på den andra. Bentley – som köptes för enorma 200 miljoner kronor så sent som i somras – kan mycket väl hamna i frysboxen.

Annons

**********

Jermain Defoe ska – enligt vissa tidningsrapporter – ha begärt 2.3 miljoner kronor från Portsmouth i en ”lojalitetsbonus”.

Han var där i mindre än ett år.

We live in a strange, strange world.

**********

Ska försöka kolla upp den där Carlo Cudicini-statistiken som några läsare pratade om efter tisdagsbloggen. Dessutom var det naturligtvis Adriano – och inte Hernan Crespo – som Inter tabbade sig med.

Tyckte den här kommentaren från Bill Shankly var lysande (tack Linhem för den kommentaren):

Bill Shankly (on Brian Clough): "He’s worse than the rain in Manchester. At least the rain in Manchester stops occasionally."

**********

I morgon, fredag, tänkte jag skriva om allt inför helgens stormatch: United-Chelsea på söndag.

Annons

Vilken höjdare.

Publicerad 2009-01-08 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto