Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det fina med Anton Ferdinand

Christensons blogg

Det fina med Anton Ferdinand. Ha ha ha. Jag trodde aldrig – ALDRIG – att jag skulle skriva en sådan rubrik.

Det här är mannen som skippade träning och sa att han skulle besöka sina sjuka farmor – men åkte till South Carolina och festade med polarna.

Det här är mannen som hamnade i bråk utanför Faces i Ilford (och här snackar vi 100 procent Essex, om ni förstår vad jag menar).

Det här är mannen vars klocka kostade runt en miljon kronor och som – enligt rykten – gjorde West Ham från ett respekterat lag till ett lag mest känt för sina bortskämda spelare, med smeknamnet Baby Bentleys.

**********

Annons

Men i lördags läste jag en väldigt intressant intervju med Anton (som ju är Rios lillebror och nu spelar för Sunderland).

Han växte upp på Peckham Council Estate och vet mycket väl vad det är som får ungdomar att bli inblandade i kniv- och andra våldsbrott.

Förra året besökte han premiärministern Gordon Brown och skulle egentligen prata om hur man kan få bort rasismen inom fotbollen – men började istället diskutera knivkulturen i dagens Storbritannien.

-Jag ska träffa Gordon Brown igen och vi håller på att fixa ett datum för det mötet. Jag vill hjälpa till. Jag håller också på att sätta ihop ett program som kan hjälpa ungdomar när de kommer ut från fängelse.

Annons

-Jag har en polare som äger ett företag som gör läskedryck och vi försöker få dem att börja arbeta där istället för att hänga på gatorna och ställa till problem.

-Jag vill hjälpa personer som har problem för jag vet hur det känns. Jag har också haft stora problem en gång i tiden.

**********

Han och brorsan Rio har också startat en fotbollsskola i Uganda och han erkänner att han var en ”real mummy’s boy” och att det var riktigt tufft att flytta från London till Sunderland.

**********

Jag kan bara applådera mannen. Tänk om fler fotbollsspelare var som Anton Ferdinand.

**********

Det visar också att man ALDRIG ska dömma en person på grund av rubrikerna han skapar.

Annons

En läxa vi journalister borde lära oss.

**********

Intressanta saker i dagens tidningar. Bland annat har det kommit fram att en person som har säsongskort på The Emirates är ordförande på panelen som stängde av Patrice Evra i fyra matcher efter Stamford Bridge-bråket.

Lysande. Undrar vad Benitez hade sagt om det… Ha ha ha.

Sir Alex Ferguson är tydligen rasande.

Nicolas Anelka och Luiz Felipe Scolari har bråkat och brassen är nära att få sparken (vilket jag inte tror).

David Beckham kommer troligen att stanna i Milan efter mars också.

**********

Jose Mourinho satte kniven i Chelsea efter matchen mot United: ”Jag såg bara ett lag på planen: United. Jag såg inte Chelsea.

**********

Chelsea-fansen sjöng ”you should have died in the tunnel” när Cristiano Ronaldo hade bollen i söndags.

Annons

Inte speciellt snyggt – men jag har hört mycket värre.

**********

Ghana vill att Uniteds ungdomsstjärna Danny Welbeck spelar för deras landslag i framtiden. Båda föräldrarna är nämligen från Ghana.

Skulle tro att Welbeck siktar på det engelska landslaget…

**********

Oviktigt vetande: Stewart Downings pappa heter… Stewart Downing.

Har aldrig förstått mig på föräldrar som ger sonen samma namn.

**********

Svaret på gårdagens fråga var, som många visste, Marouane Fellaini. Och det var kanske lite dumt av mig att ta med den frågan när jag nämnde i texten att han har blivit varnad tio gånger.

Signaturerna Jalle, P sork, Wazza, Nilsen, Linhem, Ludde, Nima, Larren, Jag, Nani = KUNG, Shifty, Pelle, L, Respect, Shahrooz, Togge, Fabbe, Mac, Bulla, Fippelito, André, Kaldis och BigB svarade alla rätt.

Annons

Dessutom måste jag hålla med några läsare som skrev att det är onödigt av läsare som tidigt tar reda på svaret att skriva ut topp tre med antalet frisparkar de har dragit på sig.

Och jag tycker dessutom att det är fusk att googla fram svaret eller gå in på Premier Leagues hemsida och ta reda på svaret – men jag lär ju inte kunna kolla om ni gör det så jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det…

Men nästa vecka ska ni inte få det så enkelt.

**********

Vill dessutom tacka PoolmaN för kommentaren igår.

Publicerad 2009-01-13 10:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto