Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur kan man glömma bort att markera Tim Cahill?

Christensons blogg

Rafael Benitez såg vansinnig ut igår efter 1-1 matchen mot Everton. Han stirrade mörkt in i kameran före reportern började med sina frågor.

Men vi fick inget nytt utbrott. Inget utbrott mot Sir Alex Ferguson – och inget utbrott mot Liverpools ägare angående kontraktsfrågan.

För faktum är att han inte kunde vara arg på någon annan än hans försvarare.

**********

Everton kvitterade nämligen med fyra minuter kvar att spela och mannan som gjorde målet – på nick så klart – är Evertons farligaste spelare: Tim Cahill. Och ändå var det ingen Liverpoolspelare som plockade upp honom.

Jag tyckte mig se att Sami Hyypiä pekade lite tafatt mot Evertonspelarens håll före Mikel Artetas underbara frispark – men mycket mer än så blev det inte från Liverpools håll.

Annons

Skulle inte förvåna mig om Liverpool hade två man på relativt ofarliga nissar som Steven Pienaar och Leon Osman…

Vilken miss av Liverpool.

**********

Och jag tror att Liverpool kan ha slängt bort chansen att vinna ligan nu. Även om Liverpool fortfarande har lika många poäng som United – dock med en match mer spelad – så vinner man inga ligaguld om man tar två av sex poäng mot Stoke och kryssar hemma mot Stoke, Fulham, West Ham, Hull och Everton. Det funkar bara inte.

Eller vad säger ni?

**********

Liverpool kanske borde ha fått en straff när Phil Jagielka knuffade omkull Torres men jag tyckte spanjoren sökte straffen lite för mycket – vilket jag antar domaren Howard Webb också tyckte.

Annons

**********

Jag tycker några av Evertons utlänningar är härliga. Ta Arteta, till exempel. En spanjor med grym teknik – men ändå är han nästan engelsk i sin spelstil. Det snöade, det var kallt och det var grisigt på Anfield igår.

Men Arteta sprang ändå omkring och jobbade som ett djur. Stort. Steven Pienaar imponerade också.

**********

Någon som kan bekräfta att Robbie Keane lirade 67 minuter igårkväll? Jag såg honom inte i varje fall.

**********

Igår kostade Evertons startelva ungefär lika mycket som en av Liverpools spelare, Fernando Torres. Det säger egentligen allt om vilket jättejobb David Moyes har gjort med Everton.

**********

Vad vore Rafa Benitez utan Steven Gerrard?

Annons

Troligen arbetslös.

Hur många gånger kan Gerrard rädda Liverpool i matcher när de knappt skapar någonting? Igår höll han på att göra det igen – tills hans egen backlinje förstörde allt.

**********

Hur många straffar tror ni Everton har fått på Anfield de senaste 71 åren?

**********

Victor Anichebe var riktigt bra på topp för Everton.

**********

Så det blir inget Manchester City för Kaka. Stabbed in the Kak var rubriken i the Sun i morse och jag måste säga att jag är glad att han stannar i Milan.

Som jag har sagt i den här bloggen förut så visar det i varje fall att inte allt här i världen går att köpa. Nästan allt, visst, men inte allt.

Annons

Sju miljoner kronor i veckan blev han erbjudet. Groteskt.

**********

Jag har absolut inget emot Man City och jag vet många Cityfans här i England som känner som jag gör. Ett exempel är den kände journalisten Simon Hattenstone, vars artikel om City ni kan läsa här.

**********

Enligt The Sun har dessutom Robinho och Mark Hughes blivit ovänner. Och man kan ju förstå att Robinho är lite besviken.

City sa säkert att de skulle värva en massa världsstjärnor när Robinho skrev på i augusti. Men istället har de värvat Wayne Bridge och troligen en ”obnoxious” liten walesare som brukar slå sina lagkamrater över benen med en golfklubba (Craig Bellamy).

Läste i morse att Robinho nu har lämnat Citys träningsläger. Tid var väl bara en tidsfråga innan han skulle börja skapa problem för klubben.

Annons

**********

Vi kan väl utgå från att Michael Ballack inte får något julkort av Stoke-tränaren Tony Pulis i år…

Så här sa Pulis om tysken efter matchen mot Chelsea i helgen:

-Problemet med utlänningar är att de faller till backen och så ligger de kvar där. Våra spelare, däremot, reser sig direkt. James Beattie blev tacklad tre minuter efter Ballack i lördags men reste sig direkt. Han rullar inte omkring och försöker få någon att bli varnad. Jag föddes i Wales och spelade fotboll i England medan de (utlänningarna) uppträder på ett annat sätt helt enkelt.

Och så avslutar han med en härlig mening som är så engelsk att jag inte vill översätta den. Det är ungefär som när en engelsman inleder en mening med ”no disrespect but…” då vet man att de inte tänker visa någon respekt alls för det de talar om.

Annons

Så här sa Pulis: -I’m not having a go – it’s just their culture.

Ha ha ha. I’m not having a go. Vilken lirare.

**********

Söndagens fråga var en stor besvikelse för mig. Jag trodde jag hade hittat något i the Guardian som ingen svensk skulle klara. Men ack så jag bedrog mig.

Så här löd ledtråden:

This tonsorially challenged defender learned his trade in his native country before crossing the Channel to bring a quirky individualism to the back four of a team of bridge players. Penalties were his sideline and he missed only two out of 22 during his stay. He also gained a World Cup-winner’s medal before striking gold.

Svaret var, naturligtvis, Frank Leboeuf, vilket Grey Gooner, Petter, Mattias K, Marcus och Alex, 1337, Linhem, Erik, Viktor, Sano, Micke, JH, Shifty, Bonde, Spursare, arsenalmikael, Ian, Crille, Frela, Omarinho, Jimmy, Andreas, Guy Incognito, Pelle, Tim, Momo, Krögaren, Oba, Felix, GustaF L, Dave, Mjo, Mac, Gåsönder, Redswede82, Oscito, Souness, JW, Acs, Andreas, Tony, City, t2, leboss och Paulie Walnuts visste.

Annons

Jag får ta nya tag.

**********

United-Derby ikväll i andra ligacupsemifinalen. Derby leder med 1-0 från första matchen. United nya ytter Zoran Tosic kan debutera ikväll.

**********

Everton har fått en enda straff på Anfield på 71 år. En otrolig statistik.

Publicerad 2009-01-20 09:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto