Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Har Harry Redknapp helt tappat förståndet?

Christensons blogg

OK, jag är ingen psykolog men jag är villig att satsa en hel del pengar på att Harry Redknapps uttalanden de senaste veckorna har förstört flera spelares självförtroenden – och därmed gjort dem sämre.

Vad har hänt med karln? Det verkar som om han plötsligt har insett att det inte har gått så bra för honom på White Hart Lane – och börjat skylla på spelarna.

För det kan väl inte vara Redknapps fel? Nej, säkerligen inte. Harry Houdinis fel? Of course not. Något att göra med The Messiah? Naturligtvis inte…

**********

Efter den bedrövliga matchen mot Burnley i veckan så skyllde han allt på den före detta tränaren Juande Ramos och sportdirektören Damien Comolli. –Jag vet inte vem som har satt ihop den här truppen och jag vet inte hur de har gjort det. Det är en röra. Det är skrämmande.

Annons

Det var naturligtvis inte hans fel att Spurs just hade blivit överkörda av ett Championshiplag.

**********

Andra exempel på kommentarer som säkerligen hjälpt spelarna:

Hur tror ni Darren Bent kände sig när Redknapp sa – efter missen mot Portsmouth – att hans fruga hade satt den chansen?

Eller hur reagerade målvakterna Cesar Sanchez och Ben Alnwick när Redknapp kritiserade Heurelho Gomes och avslutade meningen med att säga: -Men vad ska jag göra? Han är den enda målvakten jag har.

Och försvararen Gilberto lär ju inte ha sett fram emot träningarna efter att ha blivit utbytt i halvtid i en Uefa Cup-match och fått höra från tränaren: -Han lär inte spela för oss igen.

**********

Annons

Tottenham möter United i FA Cupen på lördag och Redknapp har sagt att han ska spela med ”ett så svagt lag som möjligt”.

Kul att bli uttagen då, som spelare…

Kan tänka mig att Spurs snart kommer att sälja spelare som Ben Alnwick, Gareth Bale, Chris Gunter, Giovani m fl. Ungdomar som kanske hade haft en chans som a-lagsspelare i framtiden.

**********

Det är väl bara en tidsfråga före Redknapp köper Dejan Stefanovic igen…

**********

Jag säger inte att Redknapp inte har rätt att kritisera sina spelare, speciellt efter onsdagens match då 3,500 trogna Tottenhamsupportrar hade åkt till Burnley för att se den patetiska tillställningen.

Och ni kan gärna läsa den här artikeln av den fantastiske Henry Winter på the Daily Telegraph om hur Spursspelarna måste ta mer ansvar.

Annons

Som vanligt en grymt välskriven artikel.

**********

Liverpool-Everton på söndag och Rafa Benitez lär också vila några spelare – men lär knappast spela med ”ett så svagt lag som möjligt”.

Steven Gerrards rättegång börjar idag men jag tror ändå att han spelar. Marouane Fellaini fortfarande avstängd för Everton.

**********

Nya rykten om att Tom Hicks håller på att sälja sin andel av Liverpool – den här gången till en miljardär från Kuwait.

The Suns rubrik? Ku’ll Never Walk Alone…

Nasser al Kharafi är tydligen den 64:e rikaste personen i världen.

Jag måste säga att jag tror mer på den här storyn än någon annan jag har hört runt Liverpool sedan jänkarna tog över.

Annons

Ska bli intressant att följa.

**********

En annan nyhet som tidningarna här i England skriver en hel del om idag är att en rik arab är på väg att köpa Chelsea. Tror inte lika mycket på den men ni kan läsa mer här om ni är intresserade.

**********

Kettering – som spelar i amatörligan Blue Square Premier – tar sig an Fulham i FA Cupen och jag kan förstå att ägaren Imraan Ladak är rasande på tv-bolagen.

Varken Setanta eller ITV kommer att sända matchen och det betyder att Kettering förlorar runt två och en halv miljon kronor i uteblivna inkomster.

Och ITV hävdar bestämt att deras beslut inte har något att göra med det faktum att Kettering visar stöd för Palestina på sina matchtröjor.

Annons

Yeah Right…

Vad har ITV valt för match istället? Hartlepool-West Ham.

What?

Kan tyckas en snarlik match men Hartlepool spelar faktiskt i ligasystemet och det finns inget en engelsk fotbollssupporter vill se hellre än ett lag från amatörligorna – dvs Kettering i det här fallet – slå ut ett Premier League-lag.

Svagt, ITV.

**********

Det var en intervju med den otroliga Ladak – som bara är 30 år gammal men redan en av Storbritanniens rikaste personer – i the Guardian i veckan och jag fastnade vid ett citat som visar hur tufft det kan vara ibland som invandrare i England.

-We left Brixton (i södra London, inte världens trevligaste stadsdel om vi säger så…) 1984 after we were burgled three times in a week. The third time, on the way back from school, someone walked past with a TV. I said to my mum: “that looks like our TV”. It was…

Annons

**********

På tal om Fulham. Vad håller klubben på med? Verkar vilja sälja JimmY Bullard till varje pris. Först var det Bolton, nu är det Hull.

Varför? Jag förstår det verkligen inte. Mohamed Al Fayed måste väl ha råd att ge mittfältaren ett nytt kontrakt. Han är ju en nyckelspelare för laget.

**********

Och vad sägs om Middlesbrough? Gareth Southgates lag är på väg att åka ur – och vad gör tränaren. Han lånar in Marlon King från Wigan och funderar på att köpa Ben Watson från Crystal Palace…

Lycka till, säger jag bara.

**********

Derby-Nottingham Forest i FA Cupen ikväll (fredag). Vilken härlig match. Två lokalkonkurrenter som hatar varandra och som har nya tränare.

Annons

Billy Davies i Nottingham – en fd Derby-tränare – och Nigel Clough i Derby – son till fd Derby- och Nottingham tränaren Brian Clough.

Visste ni förresten att motorvägen mellan Nottingham och Derby, A52:an, kallas The Brian Clough Way?

Läs mer om kvällens match här.

**********

Inte mycket som går Mike Ashleys väg just nu. Newcastle är utslaget ur FA Cupen och har spelare som bråkar under matcher och har spelare som bråkar under träningarna och har spelare som bråkar på parkering efter träningarna.

Nu har det dessutom visat sig att Newcastle gick back runt 400 miljoner kronor förra finansiella året.

Jag måste säga att jag nog skulle vilja sälja klubben om jag var i samma situation…

Annons

**********

Det har varit mycket snack här i England om att Emile Heskey kan vara på väg tillbaka till Liverpool från Wigan, men nu verkar det som om anfallaren (som är grymt bra men som ändå gör så väldigt få mål) är på väg till Aston Villa.

Kan nog bli succé både för Villa och Heskey.

**********

Mido ska, enligt vissa tidningar, ha skickat en massa sms till Spurs ordförande Daniel Levy och bönat och bett om att få komma tillbaka till White Hart Lane.

Vill han spela Championship-fotboll nästa säsong månne…

**********

Månne. Ett underskattat ord som vi inte ser tillräckligt ofta i dagens media…

**********

Hela helgens FA Cup-program (med mina tips):

Annons

Fredag:

Derby-Nottingham 2-0

Lördag:

Hartlepool-West Ham 1-3
Torquay-Coventry 1-1
Kettering-Fulham 1-1
Sunderland-Blackburn 2-0
Wolves-Middlesbrough 1-0
Sheffield United-Charlton 1-0
Portsmouth-Swansea 2-0
West Brom-Burnley 3-1
Chelsea-Ipswich 3-1
Hull-Millwall 0-1
Watford-Crystal Palace 0-0
Doncaster-Aston Villa 0-4
Manchester United-Tottenham 5-1

Söndag

Cardiff-Arsenal 0-2
Liverpool-Everton 1-1

Publicerad 2009-01-23 09:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto