Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur kan man glömma bort att markera Tim Cahill?

Christensons blogg

Jag kör samma rubrik som förra veckan eftersom Liverpool gjorde samma misstag den här helgen som mot Everton förra veckan: man glömde bort att markera Tim Cahill.

Den här gången så lurade australiensaren hela Liverpoolförsvaret med ett av de äldsta tricken i fotbollshistorien. När Everton skulle slå hörnan så gick han av planen vid bortre stolpen för att sedan vända in på planen igen och nicka fram Joleon Lescott till 1-0 målet medan Xabi Alonso och Martin Sktrl stod och tittade på varandra.

**********

Så det blev 1-1 igen och nu blir det omspel på Goodison om 10 dagar. Och Evertons insats på söndagen var kanske ännu mer imponerande än ligamatchen med tanke på att även Mikel Arteta var skadad den här gången och att David Moyes behövde använda 18-årige Dan Gosling och 17-årige Jack Rodwell som avbytare.

Annons

Dessutom vad Artetas ersättare, Segundo Castillo sämst på plan.

**********

Dagens oviktiga vetande:

På tal om Mikel Arteta så brukade spanjoren tydligen kasta skor på Liverpoolmålvakten Pepe Reina.

Anledningen? Reina snarkade tydligen något fasansfullt när de två delade rum på Barcelonas ungdomsskola.

**********

Robbie Keane var inte ens med i truppen idag. Herregud. David Ngog var med istället.

Intervjun med Rafa Benitez före matchen lät så här:

-Är Robbie Keane skadad?
-Nej.
-Varför är han inte med då?
-Tja, hade jag kunnat ha 19 man i truppen skulle han ha varit med men nu kan jag bara ha med 18 och då fanns det ingen plats för honom.
-Har han någon framtid i klubben?
-Ja (med pillemariskt leende).

Annons

**********

-Rafa has got to go, sa en Liverpoolsuppporter efter matchen igår.

Lite överdrivet va med klubben jämsides med United i toppen av ligan och fortfarande kvar i Champions League och FA Cupen.

**********

Småtjafsigt mellan Benitez och Evertontränaren David Moyes efter matchen. Benitez sa att Everton spelade negativt medan Moyes kontrade med ”i Everton gör vi saker med värdighet”. Läs mer här.

**********

Arsenal kryssade också, 0-0, mot förra årets finalister Cardiff City på bortaplan och det var väl ett ganska rättvist resultat.

Båda lagen hade en del chanser och vi kan återigen konstatera att Emmanuel Adebayor aldrig kommer att bli en av världens bästa anfallare av den enkla anledningen att han missar alldeles för många bra chanser.

Annons

En toppanfallare borde sätta en av två bra chanser. Vad tror ni Adebayor ligger på? En av fyra eller en av fem?

**********

Tydligen så ogillar Kolo Toure och William Gallas varandra riktigt ordentligt och det var därför Toure ville flytta förra månaden.

Men man kan ju spela bra tillsammans för det. Var det inte Andy Cole och Teddy Sheringham som hatade varandra? Eller var det Dwight Yorke och Cole som inte stod ut med varandra?

Hur som helst, de vann ju Champions League och några ligatitlar tillsammans…

**********

Hela lottningen för femte omgången kan ni se här.

United fick Derby eller Nottingham borta, Liverpool eller Everton får möta Aston Villa eller Doncaster hemma medan Chelsea får ta sig an Watford borta. Arsenal eller Cardiff ställs mot Burnley eller West Brom på hemmaplan.

Annons

**********

Regerande mästarna Portsmouth är utslagna från FA Cupen och nu börjar det se mörkt ut för tränaren Tony Adams. Det var som Anna Kessel skrev om 0-2 förlusten mot Swansea i lördags: It was the only upset of the day, yet it hardly raised an eyebrow.

Pompey är så dåliga just nu att ingen egentligen är överraskad över att de åkte ut mot ett Championshiplag. På hemmaplan.

Jermaine Pennant gjorde sin debut för Pompey efter att ha anklagat Rafa Benitez för att inte gilla engelska spelare…

Jaha, så det faktum att Pennant verkar vara en ganska oproffesionell och divig spelare hade inget med saken att göra???

**********

Jag gillar verkligen Swanseas tränare Roberto Martinez. Jag tror att han kan gå till en Premier League-klubb snart. Om inte Swansea går upp snart förstås…

Annons

Adams vill tydligen köpa eller låna in Javier Saviola och det vore väl fantastiskt för hela Premier League om det lyckades. Tycker att argentinaren är en underbar spelare som har kastat bort alldeles för mycket tid på olika avbytarbänkar.

Förresten, är det någon som vet vad som hände med Andres D’Allesandro? Han var ett lyckat lån för Pompey och en utmärkt fotbollsspelare – men tror han kan ha gått tillbaka till Wolfsburg eller någon annan Bundesligaklubb.

**********

Valerien Ismael, den fd Palaceförsvararen kommer troligen att få avsluta sin karriär på grund av skador. Trist.

Ännu mer onödigt vetande. Fantastiskt.

**********

Det blev tyvärr ingen jätteskräll för Kettering – klubben jag skrev om i fredags som har en 30-årig ordförande och som stöder Palestina på matchtröjorna.

Annons

Man hämtade visserligen upp 0-1 och 1-2 mot Fulham men förlorade till slut med 4-2 efter två sena Fulhammål av Andy Johnson och Bobby Zamora. Men det blev ett publikrekord för den lilla klubben i varje fall: 5,406 på lilla Rockingham Road.

Det hjälpte alltså inte att den fd engelske landslagsspelaren Terry Cooper – kommer ni ihåg honom? – hade flygit in från Spanien för att hjälpa sin son, Mark (Ketteringtränaren).

Men hur f-n kunde Mike Riley bara varna Brede Hangeland när han drog ner Craig Westcarr i den 81:a minuten? Han dömde ju straff och Westcarr var på väg igenom. Kan det vara så att feg-Riley inte vågade visade ut Premier Leaguespelaren?

Fredrik Stoor spelade 90 minuter för Fulham.

Annons

**********

Ett annat lag från femte divisionen, Torquay United, höll på att få omspel mot Coventry men förlorade till slut med 1-0. Värt att notera är att Coventrys tränare Chris Coleman skickade ut ett tokoffensivt lag med anfallaren Michael Mifsud – the Maltese Maradona – som mittfältare i en 4-3-3 formation.

Och om ni VERKLIGEN inte har något bättre för er så kan ni titta på det här klippet där Mifsud hyllas av Maltas premiärminister (tyvärr fattar jag inte varför han hyllas). Det var Mifsuds mål – som ni kanske kommer ihåg – som slog ut Manchester United ur ligacupen förra säsongen.

**********

West Ham må ha sålt Craig Bellamy men jag är övertygad om att Gianfranco Zola hellre sålde valesaren än mittfältaren Scott Parker, som City också ville köpa.

Annons

Parker var lysande när West Ham slog Hartlepool med 2-0 i lördags.

Hade hoppats att Kieron Dyer skulle få spela 90 minuter men tydligen har den skadedrabbade mittfältaren nu dragit på sig en vadskada.

**********

Enligt vissa tidningar här i England kommer Manchester City nu att köpa Werder Bremens brasse Diego istället för Kaka.

En helt underbar spelare men tydligen ganska lik Robinho. Fantastisk teknik, gör mycket mål – men även en ”troublemaker”.

En Robinho räcker nog för Mark Hughes för tillfället…

Kan inte tänka mig att det ligger mycket i de där ryktena.

**********

United slog ut Tottenham med 2-1 och jag tyckte nog att Tottenham la sig lite för lätt. United spelade inte speciellt bra – även om jag tyckte Carlos Tevez var grym – men Spurs spelade ganska defensivt och tafatt.

Annons

Ordkrig mellan Spurstränaren Harry Redknapp och fd Spursanfallaren Teddy Sheringham efter matchen. Sheringham och Andy Townsend sa på tv att Spurs ”lacked fight”, kritiserade David Bentleys insats och påpekade att Tom Huddlestone inte är världens mest vältränade mittfältare.

Skrev i fredags om hur Redknapp har krossat några spelares självförtroende – men jag måste säga att Michael Dawson har spelat mycket, mycket bättre under Redknapp än under Ramos.

Han var riktigt, riktigt bra på Old Trafford i lördags.

**********

Burnley stod för helgens mest imponerande insats i FA Cupen. Att Owen Coyles lag lyckade resa sig efter 120 tuffa minuter och den grymma besvikelsen mot Spurs i onsdags och spela 2-2 borta mot Premier League-laget West Brom förtjänar en stor applåd.

Annons

**********

Aston Villa fick bara 0-0 borta mot Doncaster Rovers och det blir omspel för Sunderland och Blackburn också (0-0).

Ytterligare en match med en tunn trupp och Premier League och Uefa Cupen att tänka på också var väl det sista Martin O’Neill hade önskat sig…

**********

Millwalls fans skämde ut sig igen genom att bråka under bortamatchen mot Hull (som laget förlorade med 2-0) och det är väl ingen som är överraskad egentligen.

Kändes ovanligt att läsa om läktarbråk i dagens tidning. Och jag måste säga att jag tycker det är mycket trevligare att gå på fotboll i England nuförtiden än, till exempel, ett Stockholmsderby i Allsvenskan.

Hooliganismen är i stort sett död och det ska fotbollsmyndigheterna här ha en stor, stor eloge för.

Annons

**********

Veckans fråga blir återigen en av David Laceys finurliga frågor i the Guardian men jag ger er inga ledtrådar den här veckan:

Only one other player has scored more times in a breakaway movement. He began at a gunnary school then opened a city gate before nesting among northern thieves. Several devilish seaons were followed by moves to a dark stream, a riverside cottage, a city stadium, a naval station, a cattery and a brief return to woodland roots.

**********

Nästa vecka är jag på semester så om det är någon som vill gästblogga kan ni mejla med era idéer. Ber dessutom i ursäkt på förhand eftersom jag inte lär kunna svara på alla mejl – utan bara på de mejl från de tre läsare som blir utvalda den här gången.

Annons
Publicerad 2009-01-25 23:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto