Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gästblogg om sjuka spelarlöner

Hejsan allihopa. Rasmus heter jag men använder smeknamnet PoolmaN när jag kommenterar bloggen.

Jag har fått äran att blogga istället för MC.

Jag börjar med ett av de ämnen jag tycker är viktigast just nu, nämligen spelarlönerna.

Jag hann inte riktigt hitta information om exakt hur mycket pengar som sprang runt på plan mellan Liverpool – Chelsea. Samtidigt är jag inte helt säker på att jag vill veta.

Steven Gerrard, Fernando Torres, Frank Lampard och John Terry är väl spelare som alla tjänar i alla fall en miljon kronor i veckan (Rätta mig gärna om jag har fel), men som min pappa brukar säga: "Det finns inte en människa på jorden som är värd så mycket pengar".

Jag har länge funderat på mängden pengar klubbar betalar för en spelare och mängden pengar de får i veckan. Det är egentligen inte riktigt normalt.

Visst det är ju ägarna till klubben som i mångt och mycket bestämmer hur mycket pengar man ska bjuda på en spelare, men när man för några veckor sen läste om att City var beredda att bjuda 3 miljarder för Kaka (Hur mycket sanning som låg i detta vet jag inte men det hade inte förvånat mig om det var sant) då kan man börja fundera var allt ska sluta.

Jag brukar jämföra sjuksköterskor med fotbollsproffs. En sjuksköterska jobbar med att rädda liv och får enligt mig en riktig skitlön för något dom dedikerar sitt liv åt.

Fotbollsproffs håller egentligen på med sin barndomshobby och tjänar multum på något som är till för allmänhetens underhållning.

Tänk om alla fotbollsproffs i England som tjänar över en miljon kronor i månaden hade donerat halva den lönen, så hade man kunnat se exakt hur mycket alla sjuksköterskor hade kunnat få mer i månaden under ett år. Intressant tanke eller hur?

Min poäng med allt detta är att jag tycker fotbollen har nått absurda summor och det stör mig att man lägger sådana pengar på ett underhållningsområde när det finns så mycket i världen som behöver förbättras, framförallt under den rådande finanskrisen.

Med detta menar jag inte att jag vill att fotbollen försvinner helt och hållet, jag älskar ju fotboll, men det finns som sagt aspekter på det hela som oroar mig.

Intressant helg med tanke på att transferfönstret stänger idag och en hel del spännande matcher har spelats.

Och vad kan vara bättre att börja med än Liverpool – Chelsea?

Såg matchen på en pub med en polare och kan ju säga att det nog bara fanns Liverpool supportrar där inne. Detta har dock inget med saken att göra utan vi kan väl istället konstatera att Liverpools 2-0-seger var rättvis.

Chelsea såg ganska tama ut redan från start samtidigt som Javier Mascherano startade som han brukar, på en nivå som gränsar till galenskap.

Därför var det inte förvånande att han fick gult kort först.

Liverpool ägde matchen från början till slut, i alla fall enligt mig. Chelsea kändes inte farliga en enda gång under matchen och jag sitter fortfarande och förundras över Nicolas Anelkas och Florent Maloudas förmåga att inte lyckas med någonting.

Matchen var i alla fall öppen fram tills Frank Lampards röda kort, ett kort jag tycker var felaktigt. JA, han går in med dobbarna först, men jag tyckte ändå att situationen endast skulle resultera i ett gult kort.

Sedan kan man nästan säga att det röda kortet kompenserades då Jose Bosingwa kom undan med en hemsk fot i ryggen på Yossi Benayoun tror jag det va.

I övrigt var det en fysisk kamp mellan två storlag som båda haft ganska knackig form på sistone. Jag hade tippat 1-1 på förhand och min polare hade tippat 2-0. Något jag fick höra efteråt… Fernando Torres 1-0 mål var för övrigt riktigt snyggt!

United höll nollan för 12:e matchen i rad efter 1-0 seger mot Everton. Bara att lyfta på hatten åt backarna Nemanja Vidic & C:o.

Tim Cahill lyckades väl inte bli lämnad i straffområdet som han blev mot Liverpool x2.
Nu har United två poäng upp på Liverpool med en match mindre, kan inte kännas helt fel.

Emile Heskey lyckades inte näta mot den klubb han nyligen lämnade när Villa spelade 0-0 mot Wigan, men vad gör det när Arsenal bara får 0-0 mot West Ham?

Som Arsenalsupporter börjar jag nog se mörkret i slutet av tunneln… det blir nog ingen Champions League plats i år. Samtidigt kan Villa glädjas åt att dom med stor sannolikhet tar den platsen.

Tycker Martin O’Neill gör ett fantastiskt jobb med sina spelare. Villas trupp är imponerande, en härlig blandning av spelare i olika åldrar och med olika egenskaper.

Stackars Mark Hughes, eller?

Hur som helst förlorade Man City mot Stoke med 0-1. Detta bevisar bara att mängder med högbetalda spelare inte alltid är ett framgångsrecept. Sedan är det så att en liten skadeglad del av mig ler lite varje gång City misslyckas.

Stoke tog ju viktiga poäng i botten och har nu gått upp på säker mark, i alla fall tillfälligt. Tabellen är dock extremt jämn vilket jag tycker är kul för ligan. Alla matcher betyder något, vilket man inte kan säga om Derbys matcher förra säsongen.

Övriga resultat då:
Bolton – Tottenham 3-2: Två två-måls skyttar i denna matchen i Kevin Davies och Darren Bent

Fulham – Portsmouth 3-1: Sitter Tony Adams kvar som tränare länge till?

Newcastle – Sunderland 1-1: Ser tungt ut för Toongänget, fortfarande…

Hull – West Bromwich 2-2: Hulls fantastiska form från i höstas verkar som bortblåst, eller har jag fel?

Middlesbrough-Blackburn 0-0: Visserligen oavgjort men Allardyce har i alla fall fått någon form av ordning på spelarna och jag tror Blackburn klarar sig kvar i år.

Pratade med min mor häromdagen, när hon träffade min pappa på 70-talet höll han på Arsenal (Numera är han bara allmänt intresserad av fotboll).

Eftersom han höll på ett lag ville min mor också göra det, hon valde Wolverhampton bara för att dom hade en varg i sin logga. Min mamma älskar ju vargar.

Hon visade mig t.o.m biljetter från när hon hade sett MFF mot Wolverhampton 1975. Jag frågade om hon kom ihåg någon spelare från den tiden, då sa hon att dom enda hon kom ihåg va bröderna Hibbitt, Kenny och Terry som dom hette, men jag har kollat och det var bara Kenny som spelade i Wolverhampton.

Jag tycker ändå det är skoj, hade ingen aning om att min mor va så fotbollsintresserad förr i tiden.

Tack för denna bloggen i övrigt MC och tack alla som kommenterar och håller diskussionen igång.

MvH PoolmaN

Publicerad 2009-02-02 kl 06:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons