Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad gör ni nuförtiden? Varför hör jag aldrig om er?

Christensons blogg

… Det var alldeles för länge sedan jag såg er.
Vilka då? Ett antal fotbollsspelare som en gång spelat i England, men som nu gör något helt annat.

Men först lite kort om mig:
Mitt namn är David Holmgren, jag är boende i Stockholm och ägnar ganska stora delar av min fritid åt fotboll och skrivande, gärna då skrivande om fotboll. Jag skriver för tillfället krönikor för Liverpools svenska supporterklubb och har en egen blogg som handlar om engelsk fotboll. Men idag är det alltså fotbollskanalen och gästbloggande för Mr. Christenson som gäller.

***********************************

Ni som är födda innan 1985 vet nog att rubriken är nästan identisk med en textrad ifrån en gammal Tomas Ledin-dänga. Vad kungen av husvagnspop håller hus nu för tiden har jag ingen aning om, men däremot har jag kollat upp några forna fotbollsspelare och hittat ett antal udda, intressanta, vettiga eller mindre vettiga efter-fotbollskarriären-karriärer.

Annons

***********************************

Julian “The Terminator” Dicks gav upp fotbollskarriären bara 30 år gammal på grund av allvarliga knäproblem. Efter karriären blev Dicks professionell golfspelare, men allt knallande på golfbanan blev också för mycket för den gamle Hammerlegenden, så istället blev han pubägare i Colchester. Men Dicks blev rastlös, packade väskan och försvann till Spanien. Efter några år i solen är nu Dicks tillbaka i England och även tillbaka i fotbollsvärlden. Men det är inte direkt Premier League som vankas. Dicks har tagit över tränaransvaret i Wivenhoe Town i den engelska tionde divisionen.
Dicks ser fram emot utmaningen:
“I’m not nervous – I’ve faced bigger, uglier challenges than this, like going to Old Trafford and having 60,000 people calling me a fat bastard.”

Annons

***********************************

Har ni någon gång undrat vad som händer med alla tonåriga fotbollsspelare som blir släppta ifrån diverse fotbollsakademier runt om i England? Några av dem hamnar i Neil “Razor” Ruddocks trygga händer. Den gamle Liverpoolförsvararen är en av dem som startade upp fotbollsskolan pass and move som snappar upp unga lovande spelare som inte längre tillhör någon akademi.

Ruddock har också synts en del i TV efter karriären. 2007 dök han bland annat upp i dokusåpan Wife swap där mer eller mindre kända människor byter partners med varandra. För er som undrar så kan jag berätta att Ruddock och hans fru Leah bytte partner med Pete Burns (före detta frontman i ett engelskt 80-talsband) och hans pojkvän Michael Simpson. Nu vet ni det.

Annons

***********************************

Om någon av er någon gång lyckas snubbla över den asiatiska TV-kanalen TEN Sports under en Premier Leaguematch och tycker er känna igen kommentatorsrösten så är ni nog inte ut och cyklar. En av kanalens kommentatorer heter nämligen Kevin Campbell. Och skulle ni någon gång ha ett behov av en livvakt så är Campbell “the man to know”. Han är nämligen delägare i säkerhetsföretaget “T1 Protection” som specialiserar sig på att hyra ut livvakter till kändisar, eller annat rikt folk.

***********************************

Hyser ni starka sympatier för Derby eller Sunderland, och planerar ni dessutom att semestra i York? Då borde ni i så fall ta chansen att bo på ett hotell som sköts och ägs av en gammal Sunderland och Derbyhjälte och hans fru. Vem? Marco Gabbiadini.

Annons

***********************************

Lee Sharpe var en av de talangfulla engelska spelare som slog igenom i Man United i början av 90-talet. Skador satte dock käppar i fotbollskarriärshjulen. 1996 lämnade Sharpe Man U för Leeds, men där blev det inte mer än 30 matcher på tre år. Från 99 och fram till den definitiva fotbollspensionen 04 avverkades Sampdoria, Bradford, Portsmouth, Exeter, Grindavik på Island, Hoobrook Crown och slutligen Garforth Town. Sedan las alltså skorna upp på hyllan. En ny karriär tog dock fart rätt snabbt. 2005 medverkade Sharpe i TV-showen Celebrity Wrestling under artistnamnet ”Sharpe Shooter”. Nästa TV-serie blev Celebrity Love Island där damerna fattade stort tycke för den förre Unitedspelaren. Det var också där han träffade sin flickvän Abi Tittmus. De två blev ett par ända tills Sharpe var otrogen med en kvinnlig Big Brotherdeltagare.

Annons

Efter Celebrity Love Island har det rullat på för Sharpe. Självbiografin My idea of fun kom ut 2005, och det ena TV-framträdandet följde efter det andra. 2007 var han med i den engelska varianten av Stjärnor på is. Ni vet säkert vad det går ut på; Kända människor försöker (och misslyckas med att) lära sig konståkning. Jag undrar just på vilka stjärnmeriter Lee Sharpe blev inbjuden till programmet? Jag har svårt att tro att det var som den före detta fotbollsspelaren Lee Sharpe. Nu för tiden kan man bli betraktad som stjärna på många olika slags meriter.

***********************************

Nu får det vara slut på nostalgitrippen och kuriosafrosseriet för denna gång. Det ska ju faktiskt spelas en del fotboll i helgen också.

Annons

Dagens matcher:

Man City – Middlesbrough
Blackburn – Aston Villa
Chelsea – Hull
Everton – Bolton
Sunderland – Stoke
West Brom – Newcastle
Wigan – Fulham
Portsmouth – Liverpool

Det är så tight och så få poäng som skiljer lagen att hela tre matcher är möten där båda lagen är mer eller mindre indragna i bottenstriden.

I onsdags slog Everton ut Liverpool ur FA-Cupen, och det ska bli intressant att se hur mycket 120 minuters springande på ett blött Goodison Park märks på Everton och Liverpoolspelarna.

Chelsea känns som den givna spiken, och ska jag hitta en skrällvarning så vänder jag mig till Fratton Park. Jag blir faktiskt inte helt förvånad ifall Pompey kniper en pinne mot ett kaptenslöst Liverpool.

Annons

***********************************

Steven Gerrard linkade ju som bekant av redan efter en kvart i onsdagens Merseysidederby. Från Liverpoolhåll sas det igår att Gerrard blir borta i tre veckor. Men jag blir inte förvånad ifall han medverkar redan i hemmamatchen mot Manchester City den 22a februari. Gerrard (och många andra stora spelare med honom) har blivit frisk strax efter träningslandskamper tidigare. Och när Liverpools trupp lämnar John Lennon Airport och sätter sikte mot Madrid för att möta de mesta Europacupmästarna i Champions League så är jag övertygad om att Stevie G sitter på planet.

***********************************

Imorgon är det dags för ett riktigt hett Londonderby på Emirates. Poängbehövande Tottenham kommer på besök med en nygammal kapten i Robbie Keane. När lagen mötte varandra i den galna 4-4-matchen i höstas så tappade Arsenal vad som såg ut att vara tre giva poäng. De lär vara revanschsugna. Räkna dock inte med någon Arshavin i truppen redan denna helg.

Annons

Strax efter Londonderbyt är det dags för Man United-West Ham på Old Trafford. I de fem senaste ligamötena lagen emellan så hittar man faktiskt tre vinster för Hammers.

***********************************

Idag i The Championship bjuds vi bland annat på Sheffieldderbyt mellan United och Wednesday, och ett sanslöst viktigt bottenmöte när Watford tar emot Southampton.

***********************************

Sky Sports kommer vara den fortsatt dominerande TV-kanalen när det gäller Premier Leaguefotboll i England. De har precis köpt en paket som ger dem rättigheterna till majoriteten av matcherna 2010-2013. Prislappen landade på nätta en miljard pund. Helt plötsligt så framstår Citys Kakabud som kaffepengar….

Annons

***********************************

Micah Richards blev torsdags arresterad misstänkt för en misshandel som ska ha ägt rum kring jul och tagit plats utanför en nattklubb. Vad efterspelet blir återstår att se. Först Robinho och nu Richards. Jaja, City har ju råd med advokatkostnaderna i alla fall.

***********************************

Phil Jagielka bör utan tvekan få en chans i landskampen mot Spanien i nästa vecka. Evertonförsvararen har varit riktigt, riktigt bra på senare tid. Precis som hela Everton, är det lika bra att lägga till. Jag fortsätter att imponeras över Moyes gäng. Att de gick vinnande ur kampen med Liverpool, trots avstängningar, skador och brist på alternativ på forwardsfronten förtjänar verkligen en applåd. Laget har dessutom några spelare som jag gillar skarpt. Arteta, Lescott och Cahill är tre personliga favoriter. Dessa tre spelare kostade dessutom tillsammans £8.5M. Jag kan inte komma på något annat lag, Gunners undantaget, som har tre så högklassiga Premier Leaguespelare som har kostat så lite. Kan ni, om ni räknar bort egna produkter och bara tittar på värvningar, komma på något liknande?

Annons

***********************************

Avslutningsvis ska jag passa på att bete mig äldre än mina 27 år och komma med lite konservativt, gubbigt gnäll.

Jag tål inte alla de höga tröjnummer jag ser runt om på planerna i Premier League. Det är inte på Serie A-nivå ännu, men det bli värre och värre. Jag vill inte se mittbacken Skrtel springa runt med 37 på tröjan, en målskytt som Anelka ska bara inte ha tröjnummer 39, och en mittfältsmotor som Fellaini borde absolut ha något annat än nummer 25 på ryggen. Jag vill se “rätt” nummer på “rätt” spelare. Ok, det måste kanske inte vara stenhårt 1-11, och jag inser att John Terrys nr 26 är på väg att bli ett klassiskt Chelseanummer och att Henrys nr 14 antagligen redan är ett klassiskt Arsenalnummer. Men jag är i grunden emot fenomenet, och någonstans går ändå gränsen. Och när William Gallas spelar mittback med nr 10 på ryggen så är den gränsen tveklöst passerad för min del. Är det några av er som håller med?

Annons

***********************************

Tack för mig för denna gång, och tack till Marcus för förtroendet. Om ni uppskattade denna läsning så pass mycket att ni vill läsa mer så är ni varmt välkomna in på min blogg; Holmgrens Hörna. (Holmgrens Hörna som länk, eller publicerad adress: https://holmgren.blogg.se)

Trevlig helg.

David Holmgren.

Publicerad 2009-02-07 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto