Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad ska Emmanuel Eboue göra den här gången?

Christensons blogg

Det blev oavgjort mellan Spurs och Arsenal på White Hart Lane idag. Det blev 0-0 trots att the Gunners fick Emmanuel Eboue utvisad och Emmanuel Adebayor skadade sig i den första halvleken.

Eboues utvisning var så onödig, så onödig. Han hade redan blivit varnad när han fällde Luka Modric efter att ha blivit tacklad i ryggen. Bollen var inte ens i närheten.

Och med det försvann i stort sett Arsenals chanser att vinna matchen (även om Nicklas Bendtner nästan avgjorde på övertid). Arsene Wenger måste vara rasande på Eboue.

**********

Och frågan är vad Eboue kommer att göra den här gången.

Det var nämligen en härlig intervju med Arsenalspelaren i the Guardian i lördags där han berättar hur han kände sig efter mardrömsmatchen mot Wigan på the Emirates den här säsongen, då han av misstag tacklade lagkamraten Kolo Toure och sedan gav bollen till en Wiganspelare.

Annons

Han blev utbytt och utbuad av sina egna fans.

-Jag åkte hem direkt och när jag kom hem så ville jag inte ens prata med min fru, som var sju månader gravid. Jag gick direkt till mitt sovrum och stängde dörren. Efter några timmar gick jag ner och åt lite grann men sedan gick jag upp igen för att sova för jag var så, så besviken. Dagen efter ville jag inte åka och träna.

-Men mina vänner Kolo Toure, Adebayor och Song kom till mitt hus och hälsade på. Min telefon hade varit avstängd så de kom till mitt hus istället. De kom och hälsade på och de hjälpte mig. De fick mig att skratta igen och jag blev glad också när de andra spelarna ringde mig. Jag säger ”tack” till alla mina vänner hos Arsenal, jag kommer aldrig att glömma det.

Annons

**********

Kul att se att lagkamraterna stöttade honom. Det känns inte som om det alltid är så ute i den tuffa professionella fotbollen.

[https://www.guardian.co.uk/football/2009/feb/07/interview-emmanuel-eboue-arsenal Läs hela intervjun med Eboue här. Han är väldigt religiös och tackar Gud när han får spela, men tackar även Gud när han inte får spela. Vackert.

**********

När ska Tottenham slå Arsenal i ligan egentligen? Senast det begav sig var 1999 tror jag och Steffen Iversen gjorde ett av målen. Fredrik Ljungberg? Jo, han blev utvisad tillsammans med Martin Keown.

**********

Är på väg till jobbet på the Guardian nu så kan inte skriva om West Ham-United den här gången tyvärr.

Annons

**********

Ganska kul att se expertkommentatorerna Steve McManamans och Tim Sherwoods ansikten när de fick se Liverpools laguppställning mot Portsmouth i lördags.

David Ngog – sämre än Erik Meijer? – på topp i ett lag som hade gjort fem ligamål tillsammans på hela säsongen och med Fabio Aurelio på mittenmitt.

Nu var faktiskt Aurelio ganska bra – en brasse kan väl spela var som helst på planen? – men nog hade Rafael Benitez en grym tur när inhopparna Dirk Kuyt och Fernando Torres vände 1-2 till 3-2 i slutminuterna.

Och jag förstår inte riktigt varför han hade Torres, Alonso, Kuyt och Riera på bänken med tanke på att Liverpool inte har något match nästa helg. För han lär väl inte ha vilat Torres så att han kan spela 90 minuter för Spanien på onsdag…

Annons

**********

Liverpools chanser att vinna ligan hade känts oerhört mycket större om Peter Crouch fortfarande hade varit kvar. Förstod aldrig varför Rafa sålde Crouch och köpte Robbie Keane för nästan dubbelt så mycket pengar.

Eller vad hade hänt om Liverpool hade behållt Djibril Cisse? Nio mål för Sunderland redan den här säsongen…

Liverpool känns väldigt ”ordinary” utan Steven Gerrard och Fernando Torres – men är ju naturligtvis fortfarande med i kampen om ligaguldet nu.

**********

Kul att höra Portsmouthfansen stötta sitt lag och tränaren Tony Adams under 90 minuter mot Liverpool. Alltför många fans – i Sverige och England – tycks tycka att det är ok att bua ut sitt eget lag och spelare nuförtiden.

Annons

Det mest chockerande exemplet kom förra helgen då Aston Villa blev utbuat efter 0-0 hemma mot Wigan. Spelarna hade verkligen givit allt och Villa borde ha vunnit.

Martin O’Neill såg ganska knäckt ut och vände sig mot publiken och slog ut med armarna i en uppgiven gest. Jag förstår honom. Ibland kan man bara bli väldigt trött på dagens fotboll.

**********

Men det såg bättre ut i lördags då Villa slog Blackburn med 2-0 borta och O’Neill sprang fram till klacken och applåderade den direkt efter slutsignalen.

Så Villa har klarat sig bra även utan Ashley Young, vars avstängning nu är klar. Är det fortfarande någon som tror att Arsenal kommer komma ifatt Aston Villa?

Och tänk om Villa till och med kan vinna ligan. Fantastiskt. Inte för att jag håller på Villa men det skulle betyda att man kan vinna ligan utan att ha groteskt mycket pengar. Och det skulle vara roligt att se.

Annons

**********

Otrolig insats av Newcastle borta mot West Bromwich. Man har tappat Shay Given och Charles Insomnia medan Michael Owen och Joey Barton är skadade. Jonas Gutierrez var avstängd och tränaren Joe Kinnear åkte in på sjukhus på morgonen efter att ha mått dåligt under natten – och ändå vann Newcastle med 3-2. Grymt imponerande.

Kinnear är ok tydligen.

**********

El Hadji Diouf har sagt att folk stirrar på honom och tror att han är en mördare när han går och handlar sina hushållsvaror på Tesco.

Konstigt. Det kan inte ha något med rubriken: I’ll stab you! Diouf threat to kill team-mate Anton during viscous bust-up. att göra?

**********

Popstjärnan Lily Allen berättade i lördags vilka personer hon skulle bjuda in på middag hemma hos henne om hon kunde: Jesus, Sarah Palin, John Peel, Pol Pot, Frank Sinatra, Dolly Parton och… Steed Malbranque.

Annons

Malbranque. Intressant.

**********

Den före detta skotske förbundskaptenen Craig Brown har det tungt som expertkommentator ibland. –The underdogs will start as favourites in this game…

**********

Kan den brasilianske anfallaren Jo vara den bästa januari-transfern? Inspired, som engelsmännen skulle säga.

Han gjorde två mål när Everton slog Bolton med 3-0 – men det viktigaste var nog att han spelade med ett ansiktsbrett leende hela matchen.

Han såg alltid miserabel ut när han spelade för Manchester Ciy, vilket visar hur viktigt det är för vissa spelare att tränaren verkligen tror på dem. Och jag tyckte att hans glädje dessutom visade att han verkligen vill spela fotboll.

Det finns alltför många spelare nuförtiden som är nöjda med att sitta på bänken och plocka upp sina feta lönekuvert.

Annons

**********

Och var det inte en rakad Andy van der Meyde jag såg gratulera Jo efter 3-0 målet? Kan han verkligen vara på väg tillbaka? Vad fick han den här gången? Fem minuter?

**********

Chelsea tappade poäng igen: den här gången blev det 0-0 hemma mot Hull. Ett hemskt resultat, speciellt med tanke på att Hull hade minst lika många bra chanser.

Chelsea borde ha haft en straff efter en hands, men mycket mer var det inte.

Ricardo Quaresma gjorde inte speciellt mycket under sin debut och John Terry missade öppet mål från två meter. Hilario i mål. Det blir nog ingen ligatitel för Big Phil den här säsongen.

-Too many poor individuals, too many people looking over their shoulders trying to blame someone else, sa Alan Hansen på Match of the Day.

Annons

Han har inte helt fel.

**********

Scolari out. Zola and Di Matteo – Chelsea legends, stod det på en banderoll på Stamford Bridge i lördags. Oroväckande.

**********

Tobias Lineker bollpojke på Stamford Bridge i lördags.

**********

Shay Given visade i sin debut för City hur viktigt det är att ha en bra målvakt. City var bättre än Middlesbrough men hade kanske inte vunnit om irländaren inte gjort fyra jätteräddningar från Afonso Alves-skott. Nu blev det 1-0 till City efter ytterligare ett Craig Bellamy-mål.

Det kan bli en rolig vår för City.

**********

Carlton Cole med i engelska landslagstruppen inför matchen mot Spanien på onsdag. Jag undrade när han skulle få chansen. Ingen Wayne Rooney förstås, men ändå. Phil Jagielka och David Beckham med också. Helt rätt.

Annons

Här är hela truppen.

**********

Avslutar med en fråga från vår käre David Lacey på the Guardian. Vem är spelaren?

Inga ledtrådar den här gången. Read and weep.

The son of a local custodian this East Anglian grew up a long way south of the equator and even paid his own air fare to get a trial back in Blighty with some devilish types. Here his career was distinguished by outstanding saves and two Cup-winners’ medals but he is also remembered for the odd blind spot on crosses which earned him the nickname of a certain neck-biting count.

Publicerad 2009-02-08 16:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto