Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hiddink inte lika bra utan mustasch

Christensons blogg

Jag kan bara tacka min kollega Rob Bagchi på the Guardian som tog reda på följande underbara statistik för lördagens tidning:

Guus Hiddink har bara vunnit tre troféer utan mustasch medan han har vunnit hela åtta troféer med mustasch.

Så varför har han rakat sig nu då, kan man undra? Och innebär detta att Chelsea inte kommer vinna något i år???

**********

Självklart inte.

Statistiken, för övrigt, går under rubriken: Useless but true.

Småroligt, tycker jag.

**********

I lördags vann Chelsea mot Watford på Vicarage Road i FA Cupen (visste ni förresten att det även spelas rugby på Vicarage Road nuförtiden? Saracens spelar sina hemmamatcher där) och Nicolas Anelka gjorde ett hat-trick.

Annons

3-1 blev det till slut för Chelsea, men söndagens tidningar koncentrerade sig på dramat kring Luiz Felipe Scolari. En anonym Chelseaspelare har sagt att Scolari ”var för gammalmodig” och att han inte var tillräckligt hård mot vissa ”sulking players”.

Det har även framkommit att vissa spelare, som till exempel Nicolas Anelka, bad om ett hårdare träningsprogram eftersom han inte kände sig tillräckligt vältränad.

Intressant.

**********

John Terry var skadad men backlöftet Michael Mancienne spelade sin första match för Chelsea (tänka sig att han redan varit med i en landslagstrupp) och Branislav Ivanovic såg till att det bara blev ett baklängesmål.

**********

Frank Lampards flickvän är på väg att lämna honom efter åtta år tillsammans. Bryr vi oss? Inte speciellt men det skulle inte förvåna mig om Lampards form dalar något.

Annons

De här killarna är ju vanliga människor också och det vore väl konstigt om en sådan händelse inte påverkade honom.

**********

Who needs forwards? Inte Manchester United i varje fall. Sir Alex Ferguson spelade utan en enda forward (Ronaldo-Giggs på topp) mot Derby men vann ändå med 4-1.

Och varför inte. Evertons säsong tog ju fart efter det att alla anfallarna blev skadade…

Kul även att ungdomar som Possebon, Evans, Rafael da Silva och Welbeck fortfarande får chansen även om vi har kommit fram till femte omgången nu.

**********

Evertons härliga vinter fortsätter. Ungdomarna Dan Gosling, Jack Rodwell och Victor Anichebe i startelvan när Aston Villa slogs med 3-1 på Goodison och Rodwell gjorde mål.

Annons

Stort av Moyes att ge Anichebe en chans till. Den unge anfallaren började tydligen bråka och svära åt Moyes på en träning nyligen – men igår var han alltså med och fixade straffen som Everton gjorde 2-1 på.

**********

Kvartsfinalottningen är redan avklarad och ser ut så här:

Blackburn eller Coventry-Chelsea
Swansea eller Fulham-Manchester United
Cardiff/Arsenal eller Burnley-Sheffield United eller Hull
Everton-West Ham eller Middlesbrough

Vad sags om Arsenal, Chelsea, United och Everton i semi-finalerna. Ingen dålig kvartet.

Kvartsfinalerna kommer att spelas den 7:e och 8:e mars.

**********

Chris Colemans Coventry var på väg att slå ut Blackburn Rovers men Christopher Samba (of all people…) kvitterade på övertid. Det blev 2-2 till slut och nu blir det omspel på Ricoh Arena.

Annons

Varje gång jag ser Coleman tänker jag tyvärr på när han hade varit ute och festat och kom för sent till ett viktigt möte med Real Sociedad – och skyllde på att tvättmaskinen hade gått sönder…

Coventrys insats var grymt imponerande, speciellt med tanke på att halva laget hade varit magsjuka dagen innan.

**********

Även Sheffield United gjorde bra ifrån sig mot Hull (1-1) trots massor med skador och sjukdomar. Hulls Michal Turner skulle dessutom blivit utvisad för en otäck armbåge medan Chris Morgan fick gå ut skadad i den första halvleken.

Försvararen Greg Halford inledde på topp, gjorde mål, blev nedflyttat i försvaret, gick på en huvudskada och avslutade matchen med Terry Butcher-bandage på huvudet.

Annons

The Blades var värda att vinna men nu blir det alltså omspel på the KC Stadium.

Några klassiska namn i dagens Blades: Lee Hendrie (ex-Aston Villa), Sun Jihai (ex-Man City), Gary Naysmith (ex-Everton) och Danny Webber (ex-United).

**********

Lyssnade på ”18 and Life” i stort sett hela helgen. Frugan verkade inte helt övertygad om Skid Rows storhet. Lucas, två månader gammal, såg rent utav olycklig ut…

Men vilken låt! Vilken text!

He walked the streets a soldier and he fought the world alone
And now it’s

18 and life You got it
18 and life you know
Your crime is time and it’s
18 and life to go
(repeat above)

Tequila in his heartbeat, His veins burned gasoline. It kept his motor running but it never kept him clean.

Annons

He walked the streets a soldier. Ha ha. Den här helgen kändes det som om jag var 20 och gick på Märstagymnasiet igen. Allt som fattades var en fredagskväll på ”Addan”…

**********

Tack till alla er som mejlade och skrev i kommentarerna att låten i Giggs-klippet är Rooftops med Lostprophets.

**********

Jay Jay. Vad innebär S-T debut?

**********

Tänk att två spelare som spelar tillsammans på ungdomsnivå kan utvecklas så olika. Guillem Bauza spelade tillsammans med Fernando Torres för Spaniens U16-lag när de vann en av de stora ungdomsturneringarna och var tydligen minst lika bra som Torres.

Nu är Torres en av världens bästa anfallare medan Bauza (efter att ha spelat för Espanyols b-lag) nu är avbytare för Swansea i the Championship. I helgen fick han nio minuter när Swansea spelade 1-1 mot Fulham.

Annons

Nathan Dyer snurrade upp Fredrik Stoor gång på gång och den enorme Jason Scotland kunde ha gjort två eller tre mål. Vilken gigant han är, mannen från Trinidad och Tobago. 17 mål den här säsongen nu och Swansea har en liten chans att skrälla i omspelet på Craven Cottage.

16 matcher utan förlust för Swansea nu.

**********

1-1 mellan West Ham och Middlesbrough i FA Cupen medan Portsmouth slog Manchester City i Premier League.

Det är inte ofta spelare slaktar före detta tränare men läser man mellan raderna på vad David James sa om Tony Adams i fredags så kan man nog konstatera att det var en liten slakt.

Läs mer här.

**********

Så fick jag se min första Serie A match på 18 månader eftersom BBC3 visade Milano-derbyt. Riktigt trevlig match tycker jag. Sulley Muntari överraskande bra.

Annons

**********

Charlton vann i the Championship hemma mot Plymouth och har i och med det återfått lite hopp om att klara sig kvar. Sju poäng upp till ”safety” just nu.

Watford, Southampton och Charlton på nedflyttningsplats i andra divisionen just nu. Tre klassiska lag.

Burnley – som måste ha spelat runt 800 matcher den här säsongen – spelar ligans kanske bästa fotboll och Owen Coyles lag slog ligaledarna Wolves med 1-0 i helgen.

Wolves är nere i en riktig svacka och jag vet faktiskt inte om Mick McCarthy är rätt man att ta dem ur svackan. Nu ska Wolves-spelarna på soligt träningsläger. Vi får se om det kan vända den negativa trenden.

**********

Så till veckans fråga som Charles Torgnyson har bidragit med. Frågan är: vem är målskytten efter 3:50-3:55 in på det här fantastiska youtube-klippet.

Annons

Och jag är också lite nyfiken på vilken Liverpoolspelare blir framspelad av Michael Owen och gör ett kanonsnyggt volleymål precis innan (men det är alltså inte veckans fråga).

Lycka till.

Jag återkommer med ny blogg på onsdag.

Publicerad 2009-02-15 23:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto