Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ryan Giggs årets spelare?

Christensons blogg

Det verkar som om en kampanj har dragits igång de senaste dagarna här i England. Plötsligt har ett stort antal journalister börjat skriva krönikor om hur Ryan Giggs måste bli utsedd till årets spelare här i landet.

Läs till exempel Andy Dunns krönika i News of the World eller Michael Hendersons artikel i the Guardian.

I slutet av sin krönika sågar Dunn dessutom allas våran Svennis jäms fotknölarna med dräparen: Sven-Goran Eriksson has committed himself to the Mexican team. And just when Pompey fans thought there was no good news . . .

Ouch.

**********

Hur som helst: förtjänar Giggs att bli årets spelare? Nja, kanske inte för den här säsongen (även om han har varit strålande på sistone) men å andra sidan har jag inga problem med att Giggs får utmärkelsen för sina insatser de senaste 19 åren.

Annons

För det är väl en skandal att varken Giggs eller Paul Scholes har blivit valda till årets spelare en enda gång?

Så här skulle min lista se ut om man bara tittar på den här säsongens insatser:

1. Nemanja Vidic
2. Shay Given
3. Tim Cahill
4. Michael Carrick
5. Gareth Barry
6. Ryan Giggs
7. Matthew Upson
8. Steven Gerrard
9. Frank Lampard
10. Edwin van der Sar
11. Brede Hangeland
12. Wilson Palacios

Vad tycker ni? Har jag glömt någon? Hur skulle era listor se ut?

**********

Här kan ni läsa om vad de engelska fansen tycker om Giggs och valet som årets fotbollspelare (titta på kommentarerna nedanför artikeln).

**********

Underbart att se Eduardo da Silva göra mål igen för Arsenal efter den fruktansvärda skadan förra året. Kul också att se att brasse-kroaten sprang fram till fystränaren Tony Colbert efter det andra målet.

Annons

Så här sa Eduardo efter matchen: -Han har varit som en andra pappa för mig under skadetiden. Vi har spenderat mycket tid tillsammans. De här målen var verkligen speciella för honom.

Välkommen tillbaka Eduardo.

**********

Eduardo säger i dagens Sun: I had 25,000 emails and sackfuls of letters… but the man who broke my leg has never said "sorry".

Trist om det stämmer. Jag har för mig att Martin Taylor bad om ursäkt. Och Taylor säger också att han besökte Eduardo på sjukhuset men fick inte träffa honom eftersom han låg på operationsbordet.

**********

På tal om Arsenal så har den helskumme uzbeken Alisher Usmanov nu ökat sin andel av klubbens aktier till 25 procent, alltså en fjärdedel. Arsenals nye verkställande direktör Ivan Gazidis vill nu träffa Usmanov för att kolla om han verkligen tänker köpa hela klubben.

Annons

Usmanov har sagt genom sitt företag Red and White Holdings att han inte tänker genomföra ett ”hostile takeover” men vi får väl se.

Hur som helst: det kan väl inte finnas någon Arsenalsupporter som verkligen vill att Usmanov köper klubben?

**********

Mer Arsenal. Arsene Wenger har till slut erkänt vad vi alla vetat i flera månader: Arsenal kommer inte att kunna jaga ifatt United den här säsongen.

Han kallar United "untouchables".

**********

Och så har vi måndagens fråga då jag undrade vem som gjorde målet cirka 3:55 minuter in på det här youtube-klippet och Linhem, Niklas Norén, Wallraff, mbe, Tobbe, Shifty, stoffeliden, Gunner11, asse, Martin, Jocke, Nima, gollne, siaren, Anders K och RMCF lyckades alla svara rätt. Det var nämligen Patrik Berger.

Annons

Svaret på den andra frågan var mycket riktigt Didi Hamann.

**********

”Addan” var mycket riktigt en av krogarna i Märsta centrum som brann ner var sjätte månad i centrum. Adriatic fullt namn…

**********

Vi visste väl att inte alla fotbollsspelare är så smarta men exakt vad som får Derbys målvakt att bokstavera ett fult könsord mitt i en intervju lär jag aldrig förstå. Speciellt med tanke på att man fortfarande inte får svära före klockan nio varken på radio eller tv här i England.

Så satt Bywater där och tänkte: Jag kan inte säga f**ta på tv mitt på dagen så jag bokstaverar F-*-*-T-A istället?

Döm för er själva.

Annons

**********

Stort av Plymouth att betala fansens resekostnader till matchen mot Charlton efter det att en tidigare bortamatch blivit inställd på grund av snöovädret.

Skulle någon svensk klubb göra det?

Synd bara att Plymouth förlorade mot bottenlaget med 2-0…

**********

Något av det värsta engelsmännen vet är när idrottsmän börjar prata om sig själva i tredje person singular. Egentligen är det bara riktiga legender som kan göra det. Pele kan säga: -Pele var en gudabenådad spelare…

Andra legender som kanske kan göra det är Muhammed Ali, Björn Borg eller Michel Platini.

Hur som helst, när Paul Sturrock går ut och pratar om sig själv i tredje person singular så skäms till och med Plymouthfansen.

Annons

Så här sa Plymouthtränaren om sig själv efter förlusten mot Charlton i helgen: -Never will Paul Sturrock walk away from a challenge and, by gosh have I got a challenge.

James, min kollega på the Guardian som håller på Plymouth, var i uppror. –He’s got to go, sa han bara och skakade på huvudet.

Och det blev inte bättre igårkväll då Plymouth förlorade mot Crystal Palace hemma.

**********

Manchester United-Fulham i Premier League ikväll.

Aston Villa-CSKA Moskva i Uefa Cupen. Låter som om Martin O’Neill kommer att vila lite spelare inför Villa-Chelsea på lördag förmiddag.

Boltontränaren Gary Megson fick en massa skit för att han vilade spelare i Uefa Cupen förra säsongen, men jag tror inte O’Neill får det. Det är väl inte rättvist? Det är väl lika viktigt för Bolton – om inte viktigare – att undvika nedflyttning än det är för Villa att ta en Champions League-plats?

Annons

**********

På tal om Champions League. Tänka sig att det är Champions League igen nästa vecka. Vad härligt. United-Inter. Liverpool-Real (med Steven Gerrard tillbaka i lätt träning). Arsenal-Roma. Chelsea-Juventus…

Publicerad 2009-02-18 08:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto