Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ska jag överge Ebbsfleet efter bara ett år?

Christensons blogg

What to do? Det lät som ett perfekt projekt. Äntligen var det dags. Riktiga fotbollsfans skulle ta över en klubb. För ungefär ett år sedan betalade 32 000 fans från världen över in 35 pund (cirka 500 kronor) till myfootballclub.co.uk så att organisation skulle kunna köpa en fotbollsklubb.

Till slut köpte man Ebbsfleet United FC i Blue Square Premier, alltså femte divisionen, ligan under League Two, för runt åtta miljoner kronor.

Som medlem kunde man rösta på allt från matchdräkten till klubbemblemet och till och med laguttagningar. Fotbollen hade verkligen kommit hem. Demokrati inom fotbollen? Ja visst.

Jag betalade gladeligen in mina 35 pund och tänkte att jag till och med skulle åka på några hemmamatcher för att stödja mitt nya lag.

**********

Ett år senare och nu behöver Ebbsfleet 35 färska pund från alla medlemmar som gick med för ett år sedan, inklusive undertecknad.

Annons

Problemet är bara att jag har misslyckats totalt med att engarera mig. Visst, jag tittar ibland – men inte alltid – i tidningen hur det har gått för Ebbsfleet i Blue Square Premier men känner inte någon större glädje eller sorg när de har förlorat eller vunnit.

Och det är inte så att jag är en ”framgångssupporter” för Ebbsfleet tog sig faktiskt till Wembley och vann The FA Trophy efter en 1-0 vinst mot Torquay United.

**********

Så egentligen så borde jag kanske ignorera de mejl jag fått från klubben som indikerar att den kan gå under om jag inte fortsätter att stödja dem.

Men så tänker jag: Vad f-n, allt vi fotbollsfans tjatar om är om hur bra allting skulle vara om vi bara fick bestämma lite mer. Och så är jag beredd att ge upp efter bara ett år?

Annons

Visst, man kan egentligen inte börja hålla på ett lag plötsligt en dag bara. Ett lag som man verkligen bryr sig om har man ofta älskat sedan barnsben. Men jag tycker ändå att det här är ett speciellt fall.

**********

Med lite snabb huvudräkning så tar jag fram siffror på andra saker som jag skulle kunna spendera 35 pund på:

12.5 pints Becks Vier på puben White Lion nere vid East Finchley tunnelbanestation.

6.25 paket Start-flingor på svenska affären vid Baker Street (ja, tro det eller ej men de kostar 5.60 pund styck).

44.3 Skid Row-låtar från Itunes.

2.91 paket blöjor åt Lucas Christenson, två månader gammal.

1 middag för två på den utmärkta indiska restaurangen Cochin på East Finchley High Street.

Annons

**********

Hmm. Svårt det här. Frugan tveksam till hur 500 spänn till Ebbsfleet kommer att gagna familjen. Frugan röstar på blöjor eller middag för två på Cochin.

Själv är jag sugen på 44.3 Skid Row-låtar…

Jag kanske får låta er läsare bestämma. Som jag ser det har vi fyra alternativ:

1. Jag betalar in mina 35 pund och försöker följa Ebbsfleet öden bättre – med uppdateringar i bloggen.

2. Jag struntar i det och gör något annat för de 35 punden.

3. Många läsare säger att de också kommer att stötta Ebbsfleet med 500 kronor och vi gör en gemensam grej av det.

4. Chefen Olof Lundh skickar ett mejl till mig där det står: ”Marcus, oroa dig inte, fotbollskanalen betalar in de där 35 punden så kan du följa Ebbsfleet i din utmärkta blogg…”

Annons

**********

Alternativ fyra känns ju stekhett just nu. Och jag är ganska säker på att Herr Ekwall också gick med i Ebbsfleet så han kanske hakar på ett gemensam fotbollskanalen-medlemskap. Fast å andra sidan kanske han väljer att slänga in 35 pund själv. Vem vet?

Ärligt talat, mejla eller kommentera med vilket alternativ vi ska köra på så lyssnar jag på er i ren demokratisk anda.

**********

Det här hade West Hams Robert Green att säga om sin lagkamrat Carlton Cole efter anfallaren kom med i landslagstruppen senast mot Spanien.

-Det kommer inte att vara något problem för honom. En av de bästa sakerna med Carlton är att han inte tänker så mycket.

Ha ha ha. En av de bästa sakerna med Carlton är att han inte tänker så mycket. Bara en fotbollsspalare kan säga något sådant.

Annons

**********

Och vad hade Robin van Persie att säga om sin nya lagkamrat Andrej Arsjavin? –Han tränade med oss för första gången och jag blev riktigt förvånad: han är ju jätteliten.

**********

Hull City spenderade i stort sett hela januari-budgeten på Jimmy Bullard och nu måste mittfältaren genomgå en knäoperation. Han blir borta resten av säsongen. Inte kul för Phil Brown och de andra Hullgrabbarna.

Och nu har man dessutom fått reda på att Bullard inte alls var populär i Fulhamomklädningsrummet. lagkamraterna var tydligen ganska glada att han stack. Där ser man.

**********

Lite fredagsnöje nu. <a href="
https://www.youtube.com/watch?v=uYRSFTJ6_uQ&#8221; target=”_blank”>Här berättar en radiostation i Dublin hur man lyckades komma fram till Chelseas verkställande direktör Peter Kenyon genom att imitera Steve Stauntons röst och ansöka om Chelsea-jobbet efter Luiz Felipe Scolari.

Annons

Men före ni lyssnar på Kenyons reaktion så ska ni veta att den före detta Liverpool- och Aston Villa-försvararen var en total katastrof som irländsk förbundskapten och förlorade bland annat mot Cypern med 5-2 i en EM-kvalmatch.

Och nu ansöker alltså ”han” om att bli Chelsea-manager nästa säsong.

Notera hur tyst Peter Kenyon är när Staunton-imitatören säger: You know, Peter, I am a former Republic of Ireland manager and I’ve done pretty well with them.

Ha ha ha. Och när “Staunton” frågar om han kommer att tjäna 400 000 pund som Chelsea-tränare. Lysande. Scolari tjänade ungefär det tiodubbla.

**********

Är det någon som vet varför West Ham-fansen buar ut sin egen spelare Luis Boa Morte? Att mannen spelar fortfarande är ju ett mirakel bara det. Han måste väl vara minst 35 nu? Så känns det i varje fall.

Annons

West Ham-tränaren Gianfranco Zola är inte nöjd. –Jag fattar inte varför de buar ut honom. Han har varit fantastisk för oss. Han är bra på planen och även i omklädningsrummet. Varje lag behöver en sådan spelare.

**********

Tottenham ställde upp med b-laget mot Sjaktar Donetsk i Uefa Cupen igår och förlorade till slut med 2-0 på bortaplan. OK, Premier League-överlevnad är viktigare för Harry Redknapp just nu men det skulle vara pinsamt om Spurs förlorade mot Hull på måndag nu.

**********

Och det är visserligen alltid roligt när unga spelare får chansen – Dean Parrett, Chris Gunter, Fraizer Campbell och Giovani Dos Santos spelade från start och John Bostock fick, er, en minut igår – men man blir ju också lite ledsen när man ser en klassisk turnering som Uefa Cupen reducerat till träningsmatch-status.

Annons

**********

Manchester City ställde upp med ett starkt lag mot FC Köpenhamn men fick bara 2-2 ändå efter sen dansk kvittering.

Och på söndag spelar City borta mot Liverpool som visserligen har Xabi Alonso avstängd men City har bara vunnit en enda match på bortaplan i ligan under hela säsongen.

**********

Övriga matcher i helgen:

Lördag:

Aston Villa-Chelsea
Arsenal-Sunderland
Bolton-West Ham
Middlesbrough-Wigan
Stoke-Portsmouth
Manchester United-Blackburn

Söndag:

Fulham-West Brom
Liverpool-Manchester City
Newcastle-Everton

Helgens höjdpunkt är naturligtvis den tidiga lördagsmatchen, Aston Villa-Chelsea. Orkar Villa slå Chelsea efter en tuff Uefa Cup-match i veckan? Hinner Emile Heskey bli frisk? Gör unge backen Michael Mancienne Premier League-debut för Chelsea? Och i så fall, kommer han att klara av att markera Gabriel Agbonlahor?

Annons

Hur kommer Chelsea att spela under Guus Hiddink? Det har gått rykten här i England om en trebackslinje (vilket jag i och för sig inte tror på).

**********

Boro-Wigan är också en väldigt intressant match. Förlorar Middlesbrough den så kan Gareth Southgate få sparken.

**********

Hermansson, United: ni har rätt. Mikel Arteta skulle ha varit med på listan. Han har varit grymt bra den här säsongen.

Och tack Oba för den utförliga språklektionen.

**********

Trevlig helg på er.

Publicerad 2009-02-20 09:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto