Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ok, jag kör vidare med Ebbsfleet

I fredagsbloggen frågade jag er läsare om jag skulle fortsätta att stödja fotbollslaget Ebbsfleet United, som styrs av vanliga supporters. Det kostar runt 500 kronor att vara med per år och jag förstod direkt av era kommentarer att det stod mellan de här alternativen:

1. Jag betalar in mina 35 pund och försöker följa Ebbsfleet öden bättre – med uppdateringar i bloggen.

2. Chefen Olof Lundh skickar ett mejl till mig där det står: ”Marcus, oroa dig inte, fotbollskanalen betalar in de där 35 punden så kan du följa Ebbsfleet i din utmärkta blogg…”

**********

Och med tanke på att det där mejlet från Lundh har uteblivit och att jag lyssnar på signaturen INTER SIAMO NOI – som skrev: KLART SOM FAN DU SKA VA MED. LITE HJÄRTA OM MAN FÅR BE! – så får jag vär pynta in de där 35 punden.

Undrar hur jag ska förklara det här för frugan. Kanske bäst att inte säga något…

**********

Liverpool kastade väl ändå bort klubbens chanser att vinna ligan igår? 1-1 hemma mot ett Manchester City som bara vunnit borta i ligan en enda gång den här säsongen och nu är Manchester United sju poäng före (egentligen åtta om man räknar med målskillnaden) och jag kan inte tänka mig att Liverpool tar in det.

För det finns ju en ganska enkel grundregel när det gäller fotboll: för att ta in ett försprång så måste man spela ganska bra fotboll – och det gör inte Liverpool just nu.

**********

Och innan ni Liverpoolfans där ute börjar skriva arga meddelanden så måste jag fråga er: Är inte det här Liverpoolupplagan ganska medioker? Ta bort Fernando Torres och Steven Gerrard och då är väl inte resten av spelarna speciellt märkvärdiga?

Det var som Mark Lawrenson sa när han kommenterade matchen på BBC Radio 5 Live: -Liverpool jagar vinst mot Man City på hemmaplan och slänger in Nabil El Zahr i andra halvleken. Jämför det med Man United som bytte in Carlos Tevez i den andra halvleken mot Blackburn. Det säger allt om skillnaden i kvalitet mellan de två trupperna i de lag som ligger etta och tvåa i England just nu.

**********

Och det kanske mest beklämmande för Liverpool är att alla de här mediokra spelarna – Andrea Dossena, Lucas Leiva, Yossi Benayoun, Dirk Kuyt – är hyfsat dyra Benitezköp.

**********

Vi ska inte glömma att City gjorde lagets kanske bästa bortamatch den här säsongen. Robinho och Stephen Ireland hade några härliga samspel. Mark Hughes körde helt rätt taktik och Vincent Kompany och Nigel De Jong styrde upp allt framför Citys backlinje.

**********

Stackars Everton. När ska skadeeländet ta slut? Det blev 0-0 borta mot Newcastle men resultatet var inte David Moyes största problem igår. Mikel Arteta och Victor Anichebe skadade sig och spanjorens knäskada såg riktigt allvarlig ut. Vi vet mer idag när han har röntgats.

Och vad f-n höll Kevin Nolan på med? Tacklingen på Anichebe var inte snygg. När varje poäng är så viktig i botten på Premier League så får man inte göra så där mot sina lagkamrater. Det var ett solklart rött kort och Newcastle fick kämpa vidare med tio man i över en halvlek. Vilken idiot.

Åtminstone väntade tydligen Nolan på Anichebe i tunneln och bad om ursäkt efteråt men ändå…

**********

I lördags kunde vi, som kommentatorerna på Sky sa, se lite av Jose Mourinhos Chelsea i 1-0 vinsten borta mot Aston Villa. Man tog ledningen ganska tidigt och höll sedan ut.

Tänka sig att Chelsea inte hade gjort ett enda mål i en fösta halvlek i Premier League-matcher sedan Annandag jul.

Tyckte även att Hiddink gjorde ett smart byte i den andra halvleken när han bytte in Deco istället for Salomon Kalou och bytte skepnad på laget. För Villa dominerade ganska kraftigt just då.

Och tänk att Chelse vann med Paulo Ferreira som vänsterback! Lysande.

Didier Drogba såg piggare ut än på väldigt, väldigt länge och Roman Abramovitj satt på läktaren. Det kanske blir en ganska rolig vår för Chelsea ändå…

**********

Det var dessutom mycket intressant att se Chelseaspelarna krama om varandra efter slutsignalen. Det var nästan som om de hade vunnit ligan. Spelare som Michael Ballack och Didier Drogba – som jag inte trodde var världens basta polare – omfamnade varandra som om de var nykära.

Och vi som har läst om ”a split dressing room” i flera veckor nu. Vad är det som håller på att hända?

**********

Carlos Cuellar ser, tyvärr, ut som Martin Keown lite grann.

**********

United slog Blackburn hemma med 2-1 och det var väl det närmaste United har kommit en poängförlust på väldigt, väldigt länge. Blackburn hade ett skott i stolpen och borde ha fått en straff när Morten Gamst Pedersen drogs omkull – men å andra sidan förstår jag inte varför Jonny Evans mål för United blev underkänt.

Cristiano Ronaldos frispark var grymt snygg och ibland kan jag titta på en match bara för att se Paul Scholes spela. Jag njuter av varje sekund när han har bollen.

**********

United assisternade tränare Mike Phelan sa på fullt allvar – efter att ha sett reprisen på Pedersen omkulldragning – att det inte var straff. Ha ha ha. Vilken lustigkurre.

Han sa typ: -The media is going to make it into a thing about other teams not getting penalties at Old Trafford but that was not a penalty.

**********

Varje vecka får en supporter från alla Premier League-lag skriva om matcherna för en av kvalitetstidningarna här, The Observer. Och så här skrev Shaun O’Donnell om Uniteds insats mot Blackburn: We should have finished them off in the first half but didn’t, and Tomasz Kuszczak is not good enough – an accident waiting to happen and he made a hash of their goal.

Kan bara hålla med om Kuszczak.

**********

Konstigt också att Cristiano Ronaldo kan sparka till David Dunn utan att bollen är i närheten och att domaren Howard Webb, som var ungefär en meter ifrån händelsen – inte varnar honom. Med tanke på att Ronaldo sedan varnades för filming så skulle han ju inte varit på planen när han gjorde sitt frisparksmål.

Eller vad säger ni som såg incidenterna? Skulle Ronaldo ha blivit utvisad?

**********

West Brom var patetiskt dåliga mot Fulham borta. Kunde ha förlorat med 10-0. Nu blev det 2-0 men jag är ganska säker på att de åker ut nu. Och tänka sig att Roy Hodgsons Fulham går från klarhet till klarhet. Premier Leagues näst bästa hemmalag nu efter Manchester United nu. Impressive.

**********

Claudio Ranieri bjöd på en känga åt sin före detta klubb Chelsea när han sa: -Chelsea verkar byta tränare oftare än vad vi byter regering här i Italian.

Ouch. Han är väl fortfarande inte sur för att han fick gå från Chelsea, gamle Tinkermannen?

**********

Tänka sig att Arsenal visste att Aston Villa hade förlorat i den tidiga lördagsmatchen – men lyckades ändå inte slå Sunderland hemma på the Emirates. Visst, Andrej Arsjavin såg pigg ut i första halvleken och Arsenal förtjänade att vinna – man skapade en hel del chanser – men utan Eduardo da Silva, Emmanuel Adebayor, Cesc Fabregas och Theo Walcott så är det inte så konstigt att man saknar något framat.

**********

Ser inte Arsjavin ut som Freddie Ljungberg lite grann?

Arsene Wenger såg väldigt grinig ut under intervjuerna efter matchen.

**********

Jajamensan, dar satt den. Nu lossnade det ordentligt for Barnet, mitt lokala lag här i norra London. 4-1 hemma mot Bradford City och gamla rävar som Paul Furlong och Gary Breen fortsätter att imponera. Tänka sig att det bara var andra hemmavinsten på Underhill på hela säsongen.

Och faktum är att om inte Luton och Bournemouth hade startat säsongen på -30 och -17 poäng så hade Barnet nog åkt ur.

Och tänka sig att Luton – från minus 30 poäng alltså – har segat sig upp på fem poäng nu. Men det är nog förgäves. Det behövs minst 18 poäng till på 16 matcher – om nu Barnet ovanför strecket inte plockar upp en enda pinne till under resten av säsongen – för att undvika nedflyttning.

**********

Veckans fråga: vilken spelare tror ni är den bästa passningsspelaren i Premier League den här säsongen (före helgens matcher)?

Det handlar då om vems passningar hittar en medspelare oftast (den som är bäst ligger på 91.08 procent). Och det handlar bara om spelare som har gjort fler än 300 passningar den här säsongen.

Och finns det någon som prickar in vilken försvarare som är sexa på den här listan så ska jag f-n försöka springa naken genom East Finchley nästa helg.

Publicerad 2009-02-23 kl 00:35
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons