Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad är Benitez hemlighet?

Christensons blogg

Så har Rafa Benitez lyckats igen. Hans Liverpool gick från ett ytterst mediokert spel mot Manchester City till att slå Real Madrid med 1-0 på Bernabeu på tre dagar. Hur lyckas karln?

Under 2004-05 spelade Liverpool stundtals uruselt i ligan och förlorade mot Burnley i FA Cupen – men slog ändå ut Juventus, Chelsea och Milan för att vinna hela Champions League.

Och på vårkanten 2007 åkte laget på träningsläger där alla tycktes bli fulla och Craig Bellamy sopade till John Arne Riise med en golfklubba. Några dagar senare vann denna splittrade trupp med 2-1 på Nou Camp.

**********

Jag måste säga att jag inte förstår hur han gör det? Är det någon där ute som kan förklara för mig varför Rafa i stort sett alltid lyckas i Europa? Jag menar, han vann ju Uefa Cupen med Valencia och vinner man Champions League med spelare som Igor Biscan och Djimi Traore är man f-n alkemist.

Annons

**********

Och tänka sig att under dagen hade ett rykte spridit sig här i England att Rafa Benitez var på väg att avgå. Det gick till och med så långt att vissa vadslagningsfirmor stängde all betting på Benitez.

Det är ytterst sällan detta händer och när vadslagningsfirmorna stänger en ”marknad” så händer det nästan alltid något.

Jag tror inte vi har hört det sista i den här affären.

**********

Roligt att se Javier Mascherano springa fram till Albert Riera när den sistnämnde blev nedsparkad med tre minuter kvar. Det såg ut som om Mscherano skällde ut stackars Riera och jag tror inte han frågade hur det hade gått utan istället skrek åt honom att ligga kvar så länge som möjligt. Riera såg lite häpen ut…

Annons

**********

Skadade Joe Cole satt i studion och kommenterade Liverpools match: ”It was just a perfect away performance in Europe by the specialists at it.”

Kan bara hålla med.

Och det här var en seger för de ”mediokra” spelarna jag pratade om häromdagen. Ha ha ha. Jag får be om ursäkt. För Steven Gerrard satt på bänken i stort sett hela matchen och Fernando Torres var inte sig själv efter en smäll redan i första minuten.

**********

Liverpool har vunnit bortamatchen först i 21 Europacup- och Champions League-matcher – och ALLTID gått vidare.

Real Madrid har förlorat med 1-0 två gånger i Champions League-historien – och lyckades inte att gå vidare någon gång (Bayern München 2001 och Arsenal 2006).

Annons

Sådana sviter kommer alltid att ta slut förr eller senare men jag har en känsla av att det inte kommer att hända på Anfield om två veckor.

**********

Varför låter man Steven Gerrard spela tre minuter om han nu inte var helt återställd? Och vad gjorde Sami Hyypiä där? Jag trodde inte han var med i Champions League-truppen i vår heller?

**********

Hann inte se mycket av Chelsea-Juventus eftersom jag arbetade med Real-Liverpool på the Guardian igår men kollegorna jag pratade med sa att det var en förvånansvärt bra match.

Det blev 1-0 till Chelsea till slut och det verkade vara ganska rättvist av höjdpunkterna att döma. Och vilken passning av Salomon Kalou till Didier Drogba och 1-0-målet. Det måste vara det bästa han har gjort sedan han skrev på för Chelsea.

Annons

**********

Snyggt att se att den före detta Chelsea-tränaren Claudio Ranieri blev hyllad av hemmasupportrarna på Stamford Bridge. "It made my heart and soul warm," sa Ranieri.

Mannen är en legend.

**********

Pavel Nedved, 84, kunde ha kvitterat på övertid och då hade den här dusten helt plötsligt varit vidöppen. Nu måste ändå Chelsea anses som favoriter.

**********

Tänka sig att inget av de fyra Premier League-lagen ens släppte in ett mål. Otroligt starkt.

**********

Det är inte ofta man hör att fotbollsklubbar SÄNKER biljettpriser men här i England håller det på att hända över hela landet.

Newcastle är den senaste klubben att sänka priserna inför 2009-10 säsongen och det är helt rätt. Klubbarna här i England måste få ned priserna så att fler unga personer har råd att gå på fotboll. Annars kommer medelåldern på åskådarna bara att öka och öka och till slut kanske den ligger på typ 85 år.

Annons

Jag överdriver men jag hoppas ni förstår vad jag menar. Läs mer här.

**********

Skott på mål på Stamford Bridge:

Juventus 17
Chelsea 14

Det säger en hel del om vilken match det var.
Graeme Sounnes satt i tv-studion och sa att Juventus spelade mycket bättre än Inter. Stämmer det? Någon som såg båda matcherna.

**********

Joe Cole satt och hävdade att Salomon Kalou troligen har varit Chelseas bästa spelare de tre senaste månaderna. Inget dåligt beröm till en rival om en plats i startelvan.

**********

Läste ni att Jose Mourinho inte hade skakat hand med Sir Alex Ferguson efter matchen igår. Portugisens förklaring? –Jag har en egen liten dörr i spelarbåset på San Siro där jag kan gå direkt till omklädningsrummet.

Annons

Och så la han till: -Men jag lämnade en flaska rött vin för 4000 kronor på hans hotelrum och hoppas att vi kan smaka på den efter matchen på Old Trafford. Ferguson är min vän…

4 000 spänn. Inga större summor för dessa rika herrar – men jag skulle inte ha något emot att testa en flaska rödtjut med den prislappen…

**********

Måste bara till slut bjuda på det här stycket från Kevin McCarras matchrapport från San Siro. Ibland kan bara njuta av McCarras språk och hur han lyckas sammanfatta exakt vad som har hänt under en kväll i ett enda stycke.

Till alla er där ute som vill bli sportjournalister: läs och lär.

Expect the next fortnight to be crammed with talk by Mourinho of the pressure United are under, the feasibility of an away goal or, failing that, triumph for his men in a penalty shoot-out. If ability were any guide, though, the realistic expectation would be of an outstanding United beating opponents who are merely capable. Annoyance with themselves should sharpen Ferguson’s players.

Annons

**********

Middlesbrough, som inte kan vinna i ligan, slog West Ham med 2-0 i FA Cupen igår kväll och ikväll är det Hull-Sheffield United i ytterligare ett omspel.

Tre engelska lag i Uefa Cupen ikväll också och vill ni vinna lite pengar kan det vara värt att satsa en slant på att CSKA Moskva vinner mot Aston Villa.

Martin O’Neill har lämnat åtta spelare hemma – men hade ändå mage att klaga på konstgräset på Luzhnikistadion i Moskva.

Stackars de Villasupportrar som har spenderat en förmögenhet för att åka till Moskva – för att titta på b-laget. Svagt av Villa.

Manchester City möter FC Köpenhamn medan Tottenham – som tydligen kommer att spela med 17-åringarna John Bostock och Dean Parrett på mittfältet – tar sig an Sjaktar Donetsk.

Annons
Publicerad 2009-02-26 03:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto