Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hopp för Liverpool i ligan – och klassisk Herefordtackling

Christensons blogg

Det har varit en lång vecka både på the Guardian och med bloggen. Jag känner mig ganska slut måste jag erkänna och vill bara varna att det inte blir någon struktur alls på dagens blogg, thank you ver much. Bara saker som jag har stött på eller funderat på i veckan.

Jag vet att det är Carling Cup final mellan United och Spurs men har inte hunnit sätta mig in i allt förhandssnack så känner inte att jag kan erbjuda något matnyttigt när det gäller den matchen. Sorry.

Däremot kommer nog måndagsbloggen i stort sett bara att handla om den matchen.

Dessutom har mina vänner på Opta mejlat info om när ett Premier League-lag senast inledde med 11 emgelsmän på planen. När tror ni det var? Och vilket lag tror ni det var?

**********

Inleder med ett klassiskt youtube-klipp från en klassisk match: Hereford-Newcastle 1972. Hereford hade på något sätt fått 1-1 på bortaplan och ligger under med 1-0 i returen när Ronnie Radford sätter in en tackling som skulle ge honom rött kort nuförtiden men som var helt normal då.

Annons

Just tacklingen är så himla skön och tillsammans med den leriga planen och åskådarna som står så nära så får klippet mig att längta tillbaka till 70- och 80-talet.

Ha ha ha. Den där tacklingen är så himla skön. Kan kolla på den hur många gånger som helst.

Och varför spelade Newcastle i rött? Var det vanligt på den tiden?

**********

Newcastles tränare Joe Kinnear är nu hemma från sjukhuset och sin operation. Han ska egentligen vila men pratar tydligen med assisterande tränaren Chris Hughton minst två timmar varje dag.

Jag kan tänka mig det. Tycker synd om Kinnear och det faktum att han har blivit fråntagen chansen att visa att han kunde ha räddad Newcastle från nedflyttning.

Annons

Det viktigaste i sådan här situation är naturligtvis att han blir helt återställd.

Vet inte varför men jag vill verkligen att Kinnear lyckas nu.

**********

Har ni läst om Roy Keanes långa intervju i the Irish Times där han pratar om vad som hände i Sunderland?

Om inte kanske jag kör en blogg på den nästa vecka. Let me know.

**********

CSKA Moskva var, som jag sa i gårdagens blogg, årets säkraste etta mot Aston Villa. Hoppas ni la in lite slantar…

**********

En rysk journalist sa att Martin O’Neill ser ut som Harry Potter. Hmmm, inte säker på den. För mycket vodka?

**********

Idag på the guardian kommer vi att lägga upp en artikel om de sex bästa Ligacupfinalerna. Kan vara värt att gå in här och läsa. Och om den inte kommit upp än så kan ni läsa om tidernas sex bästa framspelningar. Härlig fredagsläsning.

Annons

**********

Chelseas Salomon Kalou vill spela för Arsenal. Apparently.

**********

Craig Bellamys kusin, som Bellamy kallade "sin bästa vän", dog timmarrna före Manchester Citys match mot FC Köpenhamn. Och så går mannen ut och gör två mål mot danskarna i 2-1 vinsten. Hur orkade han? Det måste ha varit en hyllning.

**********

David Camerons sex-årige son Ivan dog igår också. Cameron är ledare för de konservativa partiet här i England. Hur orkar man resa sig efter något sådant?

**********

Fulham slog Swansea i veckan och även om Bobby Zamora nu har gjort två mål på runt 30 timmar så tycker jag kanske att Roy Hodgson blev lite ”over-excited” efter vinsten mot Championshiplaget.

Annons

-Att spela mot United i nästa omgång är en bra belöning för att ha vunnit den här matchen och det ska bli trevligt att träffa Sir Alex igen. Och jag är säker på att vi kommer att ge dem en tuff match. Vi kan slå dem. Vi kan slå Real Madrid eller Barcelona eller vilket lag som helst.

What? Med Dickson Etuhu på mittenmitt? Calm down Roy. Calm down.

**********

Hade en mejldiskussion med en läsare om den före detta Wimbledonspelaren Dean Holdsworth för några dagar sedan. Vad har han gjort efter att karriären tog slut tro?

Ingen rolig läsning, om man får tro Wikipedia:

Holdsworth was involved in tabloid scandal in 1996 when he had a highly publicised extramarital affair with topless model Linsey Dawn McKenzie, who was then aged 17.

Annons

In December 1999 he was sentenced to 18 months probation for punching his wife Samantha Holdsworth. [3]

Holdworth appeared in reality television series Deadline where ten celebrities had to produce their own weekly celebrity magazine. He was the sixth celebrity to be sacked by Janet Street-Porter.

Aj aj aj.

Hur som helst. Just nu är han tränare för walesiska laget Newport, som spelar i det engelska ligasystemet, Conference South.

Dessutom: hans tvillingbrorsa, David, tränar Mansfield Town för tillfället. Det visste jag inte.

Ytterligare information ni kan imponera tjejerna (eller killarna) med på krogen ikväll. Take it away…

**********

Linsey Dawn McKenzie. Henne kommer jag ihåg från page 3-sidorna i the Sun och the Daily Sport i början av 80-talet. Tuttarna var så stora att de knappt fick plats på sidan. Och hon var bara 16 då. Undrar vad som hände med henne…

Annons

Som vanligt hjälper Wikipedia till.

Så hon gifte sig alltså med en annan fotbollsspelare och hade en breast reduction. All is well that ends well, som engelsmännen säger.

**********

Lite kul kuriosa: Heath Ledgers Oscar har givit Liverpool nytt hopp i jakten om ligaguldet: kolla bara vad vi skrev i the Guardian förra lördagen, före Oscarsgalan:

Liverpool are competing for the title, Wolves are top of the second division and a dead bloke is favourite for an acting Oscar.

The good news for those teams if the statuette goes to Heath Ledger: the only other time an acting Oscar was posthumously awarded – to Peter Finch in 1977 for his performance in Network – Liverpool won the title and Wolves won the second division.

Spooky, eh?

Kanske dags för Liverpoolfansen att börja kolla in Wolves resultat varje veckan. Och så gäller det ju att slå Middlesbrough nu i helgen till att börja med.

Annons

Övriga matcher i Premier League i helgen:

Lördag:
Everton-West Brom
Arsenal-Fulham
Chelsea-Wigan
Boro-Liverpool

Söndag:
Hull City-Blackburn
West Ham-Man City
Bolton-Newcastle
Aston Villa-Stoke

**********

Igår undrade jag varför Rafa Benitez är så otroligt framgångsrik i Europa när hans Liverpool ibland har stora problem med sämre lag i engelska ligan.

Det var en mycket bra diskussion bland kommentarerna igår och jag tyckte Wallraff var ganska rätt ute när han eller hon… skrev:

Varför anfaller inte lagen mer mot liverpool? De ligger med 4 i backlinjen + 1 def mittfältare. Har sett det nu både angående mourinho * 2 med chelsea, barcelona * 2 med rijkaard och nu igår med Ramos som valde Wesley och Rafael på bänken HELA matchen.

Annons

När sedan deras def mittfältare inte bjuder upp till dans utan låter xabi och mascherano dominera. Ja, då är matchen förlorad. Guti bytet visar ju på extremt dålig fingertoppskänsla. Strömberg har ju rätt. Våga anfalla, sätt fart på bollen och rulla ut. Det finns ytor, sådana skapas genom löpningar. Men jag har sällan sett ett topplag så stillastående som Real igår. Det var som ett LAG mötte 11 individualister.

**********

En något mer negativ synpunkt kommer från Rafa-hataren Jonas Mattson

Ang. det du skriver om Pool är jag helt övertygad om att svaret är ganska enkelt. Grisa och slita sönder motståndarnas spel är de ju otroligt duktiga på. Att spela ett eget spel är de betydligt sämre på. När de möter lag som är bollförande, anfaller och har en positiv spelidé så fungerar Benitez destruktiva taktik som bäst.

Annons

Eller det är egentligen bara då den fungerar bra. Hur ofta gör Pool en bra match hemma mot Wigan, Boro, Fulham etc? Då de själva måste styra spelet och komma med konstruktiva idéer. Det låser sig. Inte konstigt när man egentligen bara har 2,5 konstruktiva spelare (Stevie, Torres och till viss del Xabi Alonso).

Resten är grovjobbare som inte KAN eller FÅR skapa, utan har som första prio att försvara och koncentrera sig på motståndaren inte på sitt eget.

Slutsatsen är att i Europa, mot lag som vill spela positiv fotboll, så kommer Pool helt till sin rätt. Det är ju däremot inget tvivel om att den fotboll de spelar inte fungerar under en hel säsong med 38 matcher, där kanske hälften är mot spelande motstånd. Därför kommer Rafa aldrig vinna ligan. Därför avskyr jag allt han står för.

Annons

**********

Men hur som helst så måste man konstatera att Benitez är den bästa tränaren i Europa när det gäller Champions League.

Vinst, åttondel, final, semi-final på fyra år med Liverpool och det spelarmaterial han har haft. Bland de fyra bästa lagen i Europa i tre av fyra år alltså. Det är bara att applådera.

Publicerad 2009-02-27 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto