Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När Alexandre Song klackar måste man tycka synd om Roma

Christensons blogg

OK, det var “bara” Burnley men det fanns vissa aspekter av Arsenals utspelning av Championshiplaget igår (3-0) i FA Cupen som måste fått Romatränaren Luciano Spalletti att må dåligt inför veckans Champions Leaguematch.

1. Eduardos mål naturligtvis. Om ni inte har sett det så försök hitta det på nätet. Här i England kan man titta på målet på den här sajten (klicka fram till football och football videos) men jag vet inte om det fungerar utanför Storbritanniens gränser).

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva målet. Brassekroaten skjuter på volley med fotknölen-hälen. –Det var ett mål som hör hemma i strandfotboll, sa en stolt Arsene Wenger.

-How dare you be that good? undrade kommentatorn på ITV.

Annons

2. När en av Arsenals defensiva mittfältare, Alexandre Song i det här fallet, är uppe vid straffområdsgränsen och spelar fram en medspelare (Emmanuel Eboue) med en klackspark till 3-0 målet så vet man att i stort sett alla tio Arsenalutespelare är ett hot framåt.

3. Theo Walcott är tillbaka från skada. Den flygande engelsmannen spelade bara 19 minuter och lär troligen inte få spela från start på Olympiastadion i Rom – men vilket vapen att ha på bänken om Arsenal plötsligt behöver ett bortamål.

**********

Det var en njutning att titta på Arsenal igår. Kul att se Kieran Gibbs som vänsterback och Carlos Vela (vars vackra öppningsmål också är värt att spendera några minuter av era liv på) spela från start.

Annons

**********

Arsenal ligger lite efter i FA Cupen på grund av inställda matcher tidigare under säsongen men så här ser semifinallottningen ut:

Arsenal eller Hull-Chelsea
Manchester United-Everton

Båda semifinalerna spelas på Wembley.

**********

Arsenal spelade stundtals lysande fotboll mot Burnley men man får nog säga att Manchester Uniteds utspelning av Fulham på lördagen (4-0) var ännu mer imponerande. Här möter alltså United det lag som före förlusten mot Hull hade den näst bästa hemmastatistiken i hela Premier League – bättre än Arsenal. Bättre än Chelsea. Bättre än Liverpool – och spelar fullständigt ut detta lag.

Det var nästan pinsamt för Fulham ibland. Den här matchen sågs som ”a potential bananaskin” för United här i England.

Annons

Men det var som Amy Lawrence skrev i the Observer: United cruised into the semi-finals in immaculate fashion and looked so full of smart running and sweet passing that they could have managed 90 minutes at full pelt straight after this.

Hon har helt rätt. Fulhamspelarna såg helt slut ut efter matchen medan Unitedspelarna såg ut som om de skulle kunna spela ytterligare 90 minuter utan att tröttna.

**********

United ser skrämmande bra ut och det enda molnet på Sir Alex Fergusons himmel just nu är den fotskada som Rio Ferdinand råkade ut för. Kan han spela mot Inter? Inte säkert.

Men å andra sidan så klarar väl Nemanja Vidic att ta hand om Zlatan och Adriano på egen hand, så bra som han har spelat den här säsongen…

Annons

Ha ha ha. Tänk om Fergie skulle ställa upp med tio man på onsdag med kommentaren: Behöver inte fler spelare med Vidic i försvaret.

Men å andra sidan har Jonny Evans spelat så bra den här säsongen att Ferdinands frånvaro inte skulle vara en katastrof.

**********

Are you watching Merseyside? Sjöng Unitedfansen på Craven Cottage med passning till Liverpools supportrar.

**********

Måste säga att jag höll på Everton mot Middlesbrough igår och till slut så vände ju David Moyes gäng ett 1-0 underläge till vinst med 2-1.

En enda förlust på 17 matcher nu för Everton (den kom visserligen mot semi-finalmotståndaren United) men David Moyes framstår alltmer som årets tränare i England. Visst, United och Sir Alex kanske vinner varenda titel som finns att vinna – men på ett sätt så tycker jag ända Moyes insats är ännu mer imponerande.

Annons

Och tänk om de vinner FA Cupen nu.

**********

Evertonspelarna kallar tydligen Louis Saha för King Louis.

-Han är en fantastisk spelare och för oss här i Everton att ha en spelare som vunnit så mycket med United är fantastiskt. Därför kallar vi honom alltid King Louis – det har vi gjort sedan han skrev på för oss, sa Tim Cahill.

Marouane Fellaini stod för ytterligare en imponerande insats för Everton. Synd bara att han gnällde på domaren så fort ett domslut gick emot honom.

**********

Ofta mycket gnäll på domarna här i England så det är inte mer än rätt att de får beröm ibland också. En dålig domare kunde mycket väl ha vinkat offside på Eduardos fantastiska mål mot Burnley men såg att Arsenalanfallaren var ”onside” när bollen spelades.

Annons

Tänk om målet hade blivit felaktigt bortdömt…

**********

Imponerande kommentar av signaturen ”Honken” i fredags. Han (jag antar att det är en han) skrev att Brian Clough was born and bred on Teesside.

Några frågor Honken: Det låter som om du är stolt över detta faktum, vad har du för relation till Teesside? Och hur vet du att Clough var född och växte upp i Middlesbrough?

(Kan dessutom säga att jag har sett journalister och redigerare på the Guardian som har stavat Teesside med ett s så du kanske ska söka jobb där).

**********

Romantikerna här i England hade hoppats på en skräll på Ricoh Arena i tidiga lördagsmatchen men Chelsea slog Coventry ganska enkelt med 2-0.

Annons

Det var som Sky Blues-tränaren Chris Coleman sa efter några bedrövliga försvarstabbar: -Chelsea är ett tillräckligt bra lag utan att få hjälp från oss att göra mål. Jag tror vi måste ha varit lite nervösa.

**********

På tal om Alexandre Songs klackspark vid straffområdet: Chelseas andra mål gjordes av mittbacken Alex på en kontring. Guus Hiddinks totalfotboll fungerar redan!

Och så typiskt brasilianskt. Hade det varit en europeisk mittback så hade han troligen blivit så nervös att han hade träffat hörnflaggan. Men Alex tog en titt på målvakten och slog sedan in bollen i ena hörnet som om han hade varit anfallare i hela livet.

**********

Peter, Bjorn and John gör succé här i England igen. De verkar dock inte vara speciellt ödmjuka om man läser den här intervjun på BBC.

Annons

De kallar sig själva tre genier… Inte illa.

**********

Är Premier League för förutsägbar och för tråkig? Fotbollsskribenten Paul Wilson på Observer tycker det. Vad tycker ni? It is time to stop pretending the Premier League is exciting, är rubriken på den här artikeln.

Är ligan överskattad? Vad tycker ni?

**********

Kul när tränare är ärliga istället för att spruta ut en massa plattityder från munnen. Men jag tror aldrig jag har hört någon tränare säga att hans lag var ”fucking shit”, som Sunderlands Ricky Sbragia sa i helgen. Ord och inga visor.

Och undrar hur stolt Steed Malbranque var när han fick läsa det här efter Robbie Keanes sena kvittering – efter en Sunderlandhörna – i helgens enda Premier League-match (Sunderland-Tottenham 1-1).

Annons

Eller vad tyckte Kieran Richardsom om att bli beskriven som en ”headless chicken”? Ha ha ha.

"I didn’t bollock them," Sbragia began. "I just state the facts. We were fucking shit. I told Steed Malbranque to take that late corner short and he said, ‘Yes.’ Then didn’t. Our left-back George McCartney’s in the box for it too. Why, I don’t know.

"But we shot ourselves in the foot throughout – Kieran Richardson’s running around like a headless chicken trying to get booked. He was on nine and getting his 10th means he’s out for a month."

**********

Och så dagens fråga: Vilken spelare har brytit flest passningar i hela Premier League (vilket alltså antyder att spelaren i fråga kan läsa motståndarens intentioner bäst i hela ligan)?

Annons

Sug på den karamellen ni.

Publicerad 2009-03-09 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto