Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu blir väl engelsmännen olidligt kaxiga…

Christensons blogg

Rafael Benitez sa i måndags att han och hans Liverpool inte får tillräckligt med respekt för deras insatser i Europa men efter 5-0 sammanlagt mot de spanska mästarna Real Madrid så kan man bara lyfta på hatten.

OK, Fernando Torres drog i Pepe före första målet och straffen var löjlig men Liverpool hade haft två kanonchanser (som frambringade två bra räddningar från Iker Casillas) innan laget tog ledningen i den 16:e minuten och de hade nog kört över Real utan hjälp från domaren.

Och efter de två målen var det inget snack om saken. Utspelning.

-Liverpool är alltid svårt att spela mot och ligger man sedan under med 2-0 efter en halvtimme är det omöjligt. De har ett bra lag med en bra tränare och kan visst vinna hela Champions League igen, sa Reals mittfältare Lassana Diarra efter matchen.

Annons

**********

Sportsidorna börjar ju alltid från sista sidan här i England (förutom i kvalitetstidningarna där de har egna sportsektioner) men idag så hittade man fotboll på i stort sett alla framsidor på huvudtidningarna.

"Two teams through, two to go…" skrev the Sun kaxigt medan vi på the Guardian hade bild på Steven Gerrard med rubrik ”English lesson” och underrubrik ”Liverpool and Chelsea cruise into last eight”.

**********

Annars dominerar naturligtvis våldet på Nordirland nyhetssidorna. Grymt tragiskt. Känns som om vi är tillbaka på det hemska 80-talet med dödskjutningar och, vem vet, kanske bombattackar här i London.

Nu är ju inte Continuity IRA och Real IRA på något sätt lika starka och stora som IRA var en gång i tiden – men det hjälper ju inte de personer som fått anhöriga mördade de senaste dagarna.

Annons

**********

Tillbaka till fotbollen. Så här skrev Kevin McCarra i the Guardian om Liverpools utskåpning: Awe at an overwhelming victory is matched only by disbelief that Real Madrid could be so humiliated. The weakness of Real verged on the unfathomable.

Och det var som nattredaktören på the Guardian sa igårkväll: Oh my God. Dossena has just scored. Whatever next?

**********

Fabio Aurelio blir bara bättre och bättre. Tänk om han får vara skadefri.

Real Madrids mittback Pepe fick tre av tio i den engelska tidningarna i morse…

**********

Extra roligt för The Kop att Gabriel Heinze (ex-United) och Arjen Robben (ex-Chelsea) var riktigt bedrövliga.

**********

När ska Javier Mascherano mogna? Sparkade bort bollen, blev varnad och missar nu första kvartsfinalen.

Annons

Och då spelar Liverpool troligen med mannen som Liverpoolfansen älskar att hata: Lucas Leiva.

**********

Vi ska naturligtvis inte glömma Chelsea, även om nästan allt här i Englad har handlat om Liverpool-Real och United-Inter.

Michael Essien spelade från start mot Juventus (2-2 igårkväll och 3-2 sammanlagt) och – som den före detta Tottenhamtränaren David Pleat sa– Didier Drogba har hittat storformen igen.

Och det konstiga är ju att han verkar spela mycket bättre när han inte har någon anfallskollega. Nicolas Anelka spelade visserligen igår men höll till ute på en kant.

Det verkar inte som om Drogba vill att någon annan stör honom där uppe i anfallet.

Tänk att man kan bli så bra när man käkade en Mars om dagen som tonåring…

Annons

**********

Dock ogillar jag när Chelseaspelarna – och det är ju inte första gången det har hänt – hoppade på den stackars spanske domaren när Juve fick en solklar straff.

Visst, domaren var inte bra men det är något riktigt oattraktivt när Chelseaspelarna håller på så där. Jag ropade ”Come on Olof” på jobbet när svensken blandade sig i.

Fick några konstiga blickar.

**********

Troliga lag på Olympiastadion ikväll:

Roma (4-5-1): Doni – Motta, juan, Mexes, Riise – Taddei, Pizarro, Julio Baptista, Brighi, Tonetto – Vucinic

Arsenal (4-5-1): Almunia – Sagna, Toure, Gallas, Clichy – Eboue, Denilson, Diaby, Song, Nasri – Van Persie.

Möjlig avbytarbänk med Eduardo, Walcott, Vela och Bendtner för Arsenal…

Annons

**********

Jag är helt övertygad om att Arsenal gör mål ikväll och därmed går vidare. Kolla på lagen. Jag vet att Roma har många skador och avstängningar men kolla på de där två lagen: det är ju klasskillnad.

**********

Småroligt på presskonferensen inför United-Inter ikväll. Tydligen sa Sir Alex Ferguson när han skulle möta Inter 1999 att han inte litade på italienare och att det var ”värt att kolla under såsen för att se om det verkligen var pasta under den” när den serverades av en italienare. Ha ha ha.

Igår fick Ferguson frågan vad han skulle göra om han fick pastan av en portugisisk servitör. -Probably much the same, svarade skotten.

Annons

**********

De gillar varandra, Ferguson och Jose Mourinho. De respekterar varandra. De senaste veckorna har de nästan flörtat med varandra.

Men ikväll är det bara en kvartsfinalplats som gäller för de här båda herrarna. Det kommer att bli oerhört spännande. Jag tror faktiskt Mourinho har ett litet psykologiskt övertag i och med att han bara har förlorat en av 13 matcher mot Ferguson.

Men å andra sidan tycker jag Uniteds lag är så pass mycket bättre än Inter att de borde gå vidare. Problemet är bara att United inte gjorde något mål på bortaplan och då räcker ju ett mål ganska långt för Inter.

**********

Troliga laguppställningar på Old Trafford:

Annons

United (4-4-2): Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Ronaldo, Carrick, Giggs, Park – Berbatov, Rooney.

What, ingen Scholes?

Inter (4-4-2): Cesar – Maicon, Cordoba, Samuel, Santon – Zanetti, Vieira, Cambiasso, Stankovic – Balotelli, Ibrahimovic

Vieira istället för Muntari? Kan det verkligen stämma (ni som har koll på italiensk fotboll)?

Ska bli mycket intressant att se vad Mario Balotelli kan göra på Old Trafford.

**********

Svårtippad ikväll. Jag tycker United är bättre än Inter men jag vet också hur svårt det är att försvara en Champions League-titel och tror kanske att Inter kan gå vidare med ett bortamål.

Mina tips:

United-Inter 1-1
Roma-Arsenal 1-3

**********

Annons

Tror ingen tippade 4-0 till Liverpool igår men ska kolla bland kommentarerna.

**********

Oba, ska aldrig mer spendera tid på något. 🙂

**********

Till slut en liten update från League Two: Luton vann!!!!! 2-0 borta mot Notts County! Get in there!

Chris Martin (inte Coldplaysångaren) och Tom Craddock gjorde målen. 14 poäng upp till Chester nu ovanför strecket med 11 matcher kvar.

Och det bästa med det hela är att Chester (med en av de sämsta tränarna i världshistorien, före detta Liverpoolmittbacken Mark Wright) inte har vunnit på hela 15 matcher.

Barnet förlorade visserligen men har sex poäng ned till strecket.

En eloge också till Bournemouth som inledde säsongen med 17 minuspoäng. De har nu kravlat sig upp ovanför strecket och har 28 poäng.

Annons
Publicerad 2009-03-11 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto