Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hatmatch på Old Trafford – och rasism i Cheshire

Christensons blogg

I morgon är det tidig toppmatch på Old Trafford mellan Manchester United och Liverpool. Jag älskar de här tidiga matcherna.

Man kan gå upp ganska tidigt, ta en rejäl frukost (kanske en full English till och med med korv, bacon, vita bönor, stekt svamp, tomat och ägg…) för att sedan gå och köpa varenda tidning i hela landet. Därefter bär det av till puben med några öl före matchen och förhandssnack med polarna och sedan några öl under matchen.

Perfetto.

**********

Stor rubrik i dagens the Sun: ROONEY: I HATE KOP

Och vad har Unitedstjärnan att säga? -Jag växte upp som Evertonsupporter och hela min familj håller på Everton. Jag hatade Liverpool när jag växte upp – och jag hatar dem fortfarande.

Annons

Och att Gary Neville hatar Liverpool vet vi också. Och är det kanske det som är skillnaden på United och Liverpool i dagens läge?

Jämför med Jamie Carraghers kommentarer från en intervju nyligen: -I was an Evertonian as a kid, but I’ve never hated Man United. I’ve always had respect for them. They’re a proper club, like us, and they should have respect for us as well. Man United aren’t blasé or big-headed. I think Chelsea are, or have been in the past, a little bit.

-At Man United, there isn’t a player who you think: ‘God, I fucking hate him. They’re all good lads, aren’t they? Hopefully we come across like that. We’re clubs from working-class areas.

Borde inte han hata United?

Men å andra sidan kan man väl vinna matcher utan att hata motståndarna.

Annons

**********

Vet redan vad vi ska göra på the Guardian idag inför matchen: Ta ut fem av de bästa drabbningarna och ranka dem på en ”hatskala”. Ett Gary Neville huvud för en ganska lugn match och fem för en jättedrabbning.

**********

Tar en liten nostalgitripp med det här youtubeklippet. United-Liverpool från 1988-89 säsongen.

Mycket att njuta av där. John Barnes, Peter Beardsleys knävridningsfint, Mark Hughes, Jim Leighton med flera.

3-1 till United och Liverpool spelade i grått bortaställ och blev tvåa i ligan…

**********

Fyra mål på de sista 20 minuterna i det där klippet? Bjuds vi på samma målfest i morgon? Tveksamt.

Kan Liverpool vinna och skapa lite spänning i ligan? Det är den frågan alla ställer sig här i England.

Annons

Ja, helt otroligt är det inte. Liverpools möjliga startelva med Reina – Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio – Mascherano, Alonso – Kuyt, Gerrard, Riera – Torres går inte av för hackor och kan mycket väl spela jämnt mot United.

Men å andra sidan spelade United inte speciellt bra mot Inter i onsdags – i mitt tycke – och de gör sällen två halvdana insatser i rad.

Jag tror på 1-0 till United eller möjligtvis 1-1. Vad tror ni?

**********

I rättvisans namn tycker jag vi ska titta på en Liverpoolseger mot United också. Vad sägs om den här med Michael Owens härliga mål och John Arne Riises fantastiska frispark?

Owen tillbaka för Newcastle mot Hull förresten. Det kan skatorna behöva.

Annons

**********

Blir ganska bestört när jag läser att Evertons anfallare Victor Anichebe och en kompis blev omhändertagna av polis i Cheshire efter ”att ha tittat i skyltfönstret på en guldsmedsaffär häromdagen.

Hade polisen arresterat dem om de hade varit vita? Naturligtvis inte. Rasismen lever fortfarande i England tyvärr, i varje fall utanför London, och det gör mig riktigt ledsen.

Anichebe går ju för f-n omkring med en gipsad fot. Hur ska han kunna råna någon eller något?

Polisens bortförklaring var bland det dummaste jag hört: ”Vi åkte dit för att fastställa exakt vad de här två personerna gjorde utanför butiken”.

Vad f-n tror de? De skulle väl köpa några smycken. Eller vad gör folk i guldsmedsaffärer nuförtiden?

Annons

Herregud. Man kan ju tro att vi lever på 1960-talet i bland.

**********

Kan inte tänka mig att Jose Mourinho slog till en supporter efter matchen i onsdags. Mediahysteri när den är som värst…

**********

Kan man tänka sig att Sharon Stone och den före detta Tottenhamanfallaren Garth Crooks båda fyllde 51 år i måndags. Vilket sammanträffande.

Stone må vara 51 ”but I wouldn’t kick her out of bed” som engelsmännen säger. Garth Crooks, däremot, skulle jag gärna sparka ur sängen.

Garth Crooks tycker att Garth Crooks är jätteduktig. Han arbetar nu på BBC som fotbollskommentator och han tycker så mycket om sin egen röst att hans frågor är upp till tio gånger längre än de svar han får.

Annons

Vilken pajas.

**********

Efter alla rättegångar och hot om att West Ham skulle behöva betala Sheffield United upp till 500 miljoner kronor för Carlos Tevez affären så har klubbarna nu plötsligt rökt fredspipa och bestämt att West Ham ska betala 125 miljoner kronor.

Läs mer här.

En mycket bra deal för West Ham, tycker jag. De kom lindrigt undan.

**********

Kul att se att många av er – på mejl och bland kommentarerna – försvarade sporten rugby efter bloggen igår.

Så här skrev bland annat signaturen CHABAAL igår: "Inga filmningar och de lyssnar verkligen på domaren! Inget är ju bättre än fotboll… men Rugby är inte långt ifrån!"

Jag måste hålla med. Det är en fröjd att titta på en rugbymatch där alla spelare lyssnar på vad domaren har att säga, accepterar hans beslut och inte slår bort några bollar på ett barnsligt sätt och sedan – som händer på amatörnivå – alltid går och tar en öl efter matchen med motståndarlaget.

Annons

Det finns en hel del som är bra med rugby. Men däremot så tror jag spelarna ofta har en grottmänniskoattityd till saker och ting UTANFÖR planen. Igår tog jag upp två exempel men vi har många fler.

Vad sägs om Wales superstjärna Gavin Henson som missade sex veckor av förra säsongen efter att ha brutit handen när han spelade ”drinking games” under en tågresa. Man häpnar.

Spelet gick tydligen ut på att man slog till polarn hårt i ansiktet om de förlorade på kort. Och Henson slog alltså till en polare så hårt att han bröt handen. Snyggt.

En av dem kissade tydligen på golvet i tåghytten…

Inte vackert – men är ni nyfikna på Henson och hans popstjärneflickvän Charlotte Church kan ni läsa mer här.

Annons

**********

Ber om ursäkt om ni har sett de här klippen på the Guardians hemsida men jag tar med dem ändå.

Den första är från en bort#dtennismatch i USA och jag har aldrig sett något liknande. SÅ kan man ju också fira en poäng… Och tänka sig att han gick från 0-10 till 1-10. Ha ha ha.

Och avslutar med den värsta filmningen någonsin. Ja, värre än den vi hade från Norge förra året. Jag menar: vad gör killen? Går han in i assisterande domarens flagga eller? Ha ha ha.

Trevlig helg.

Publicerad 2009-03-13 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto