Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Steve Coppell - ett ljus i mörkret

12å

Ni har säkert redan läst om dramatiken på the Emirates igår kväll då Arsenal vände ett 0-1 underläge till 2-1 seger mot Hull i FA Cupens kvartsfinal. Nu möter Arsenal Chelsea i semi-finalen.

ANNONS

William Gallas vinstmål var solklar offside (även om det var rörigt i straffområdet så borde assisterande domaren ha sett det) men här i England handlar naturligtvis alla rubriker om Cesc Fabregas och hans spottloska.

Hulls tränare Phil Brown anklagade nämligen spanjoren för att ha spottat vid fötterna på assisterande Hulltränaren Brian Horton.

**********

Nu var jag inte i the Emirates spelartunnel igår kväll och jag antar att ingen av er läsare var det heller. Däremot har jag arbetat i engelsk sportjournalistik i 13 år och har en hyfsad förmåga att tolka rubrikerna här borta med tanke på vilka huvudpersonerna som är inblandade.

Jag är ganska övertygad om att Phil Brown inte är en person som ljuger. Jag har följt hans karriär ganska länge och enligt mig är han inte en person som skulle försöka smutsa ner en fantastisk spelares rykte genom att ljuga.

ANNONS

Så jag tror att Fabregas spottade i riktning mot Hulls tränarstab men att han aldrig menade att träffa någon av dem. Kanske slängde han iväg en loska mot Hullgänget och den kom närmare än han hade tänkt sig – eller så var det helt ofrivilligt.

Det känns inte som om Fabregas är en person som spottar på folk – men å andra sidan trodde jag inte Francesco Totti eller Alexander Frei var sådana personer heller…

**********

Nej, nog spottloskesnack för f-n. Det är väl en fotbollsblogg trots allt…

Och därför tänkte jag uppmärksamma det faktum att Readingtränaren Steve Coppell gjorde sin 1000:e match som tränare igår kväll mot Domcaster.

Reading vann med 1-0 efter sent mål av hemvändande Dave Kitson men det var Coppell som -för en gångs skull – var huvudpersonen.

ANNONS

Jag måste erkänna direkt att jag verkligen gillar Coppell. Han verkar rak, ärlig, kunnig, rättvis och en väldigt bra tränare. Vad mer kan man begära av en tränare?

**********

Den före detta Manchester Unitedspelaren tvingades avbryta sin spelarkarriär när han var 27 år gammal på grund av en skada och sa i veckan: -Om jag inte hade skadat mig hade jag nog aldrig blivit tränare. Jag trodde jag hade sju-åtta år kvar inom fotbollen men så plötsligt var det på väg att ta slut. Det var då jag bestämde mig för att bli tränare.

Måste vara bittert att behöva lägga av så tidigt, speciellt när man är engelsk landslagsman.

**********

Och det har inte alltid varit lätt för Coppell som tränare. –Min första säsong som tränare för Crystal Palace var hemsk. Många av spelarna var äldre än vad jag var och jag behövde säga till dem vad de skulle göra. Dessutom kom jag från United med tankar om hur fotboll skulle spelas och det fungerade inte hos Palace.

ANNONS

**********

Coppells räddning var att hans scouter hittade en viss spelare. –Vi hade stora problem men helt plötsligt dök en kille upp från gatorna i London som hade allt: bra högerfot, bra vänsterfot, bra huvudspel och dessutom var han snabb.

Spelaren var en viss Ian Wright från amatörlaget Greenwich Borough…

**********

Och jag kommer aldrig att glömma Coppells kommentarer efter han hade köpt anfallaren Kevin Doyle, som är en av Readings bästa spelare nu.

–Jag hade åkt till Irland för att titta på en annan spelare men så råkade jag dricka five pints Guinness under eftermiddagen. Och efter de fem pintsen så verkade Kevin otroligt bra…

**********

Men tro för Guds skull nu inte att Coppell är oseriös, för det är han verkligen inte.

ANNONS

**********

Måndagens fråga löd så här: Vilken nuvarande Premier League spelare blev anklagad för att ha snott några matchtröjor när han provspelade för Manchester United som ung talang?

Svaret var, något överraskande, Michael Essien, vilket Jonathanchelsea, asse, DrilyG, ManUtd4Ever, Wallraff, Aeko in da House, Alhagi, Freddie, Wazza, Alex, Pippo, t2, Olav, Il Duce och N17 visste, eller gissade rätt på.

Kategorin bästa svaret går dock till Peter för detta:

Det måste väl vara Danny Guthrie? Han har:
1. Tillhört manures akademi (antar att han provspelade innan när detta skedde…)
2. Han är scouse.

Känns skönt att man bygger sitt svar på fördomar. Vad kan då gå fel? 🙂

ANNONS

Ha ha ha. Självironi. Det gillar vi här borta i England.

**********

Efter måndagens blogg var det många som undrade varför jag tyckte att Nemanja Vidic kanske skulle ha haft gult kort istället för rött för neddragningen av Steven Gerrard. Jag trodde helt enkelt att Rio Ferdinand var i en position som gjorde att det inte skulle vara en frilägesutvisning… men jag har ju haft fel förut…

Även en väldigt intressant diskussion om hur ett drömlag med spelare från Arsenal, United, Chelsea och Liverpool skulle se ut.

Jag tar ut ett eget lag och tar även med det lag jag tyckte såg intressantast ut av era i morgondagens blogg.

Kul även med läsare från London, som till exempel Tess i Highbury!

ANNONS

Jay Jay: Har inte sett Us Now, kanske får kolla in den, speciellt om det handlar om Ebbsfleet United.

**********

Vilka andra nuvarande tränare har kommit upp i 1000 matcher för brittiska lag tror ni? Det är inte många…

Sir Alex Ferguson naturligtvis. Joe Royle (tillbaka som Oldhamtränare tro det eller ej), Neil Warnock och Harry Houdini Redknapp.

Ingen dålig lista och det var som Coppell sa:

-Det viktigaste är att vi slår Doncaster, jag bryr mig inte speciellt mycket om den här 1000:e matchen, det kan statistikkillarna bry sig om.

-Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är stolt över att vara på samma lista som Ferguson och de andra och jag är stolt över vissa saker jag gjort under de där 1000 matcherna.

ANNONS

**********

Och jag måste säga att i dagens fotboll med så mycket girighet, så mycket filmningar, fusk och kommersialism, så känns Steve Coppell som ett ljus i mörkret.

Publicerad 2009-03-18 kl 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto