Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Alkoholisten som sänkte United

Liverpool spelade ut Aston Villa och vann med hela 5-0 igår och plötsligt är det spännande i ligatoppen. Rafa Benitez grabbar är nu bara en poäng efter mästarna (som trots allt har en match mindre spelad) och verkar plötsligt ha ett enormt självförtroende.

Liverpools passningsspel mot Villa var lysande – direkt, framåt, snabbt och ofta ett tillslag – och även om Benitez ofta blir anklagad för att spela tråkfotboll så måste man säga att Liverpool spelar den bästa fotbollen i England – och kanske hela Europa – just nu. 4-0 mot Real Madrid, 4-1 mot United och 5-0 mot Villa. Impressive stuff.

Steven Gerrard gjorde knappt ett misstag på hela matchen, Xabi Alonsos passningsspel var lysande och jag tycker Fabio Aurelio bara blir bättre och bättre för varje match. Albert Riera gjorde slarvsylta av Nigel Reo-Coker på vänsterkanten.

Gjorde slarvsylta av… Ha ha ha. Vilket klassikt uttryck.

**********

Men något måste göras åt den katastrofala regeln som gör att en spelare kan få rött kort, straffspark emot sig och en tre matchers avstängning för en och samma incident. Det är alltså tre bestraffningar för ett enda misstag.

I helgen såg vi Brad Friedel utvisad för något som kanske var straff men som inte förtjänade ett rött kort och sannerligen inte en tre matchers avstängning. Fernando Torres var igenom och ramlade över Friedel men amerikanen kunde inte ha gjort så mycket åt situationen. Han kunde ju inte direkt flytta på sig och dessutom kröp han nästan ihop för att inte fälla Torres.

Skandal. Nu är han borta nästan en månad på grund av detta. Likadant med Paul Scholes i lördags mot Fulham. Straffspark? Visst! Rött kort? Ja, det tycker jag nog. Men tre matchers avstängning? Inte en chans.

Hur kan Scholes – som sträckte upp två händer och räddade bollen på mållinjen mot Fulham – få ett hårdare straff (med straffsparken inkluderad) än Kevin Nolan som kunde ha brytit benet på Victor Anichebe med en horribel tackling?

**********

Liverpoolspelarna hade svarta sorgband på sig igår eftersom den omtyckte klubbsekreteraren Bryce Morrison dog i lördags. Han hade arbetat för Liverpool i 17 år.

**********

United förlorade ju mot Fulham med 2-0 på lördagen och det som förvånade mig mest var att Unitedspelarna var så griniga och så odisciplinerade. Scholes och Wayne Rooney utvisade medan det såg ut som om Cristiano Ronaldo gjorde allt för att åka ur med gnäll på domaren och dumma, over-the-top tacklingar.

Jag fick känslan att Ronaldo fortfarande inte vill spela för United så som han höll på. Säljs han till Real nu i sommar? Vad tycker ni läsare som är Unitedfans? Är det dags att sälja Ronaldo? Är han värdig att bära Unitedtröjan?

**********

Mark Schwarzer var ett annat Roy Hodgson-köp som jag skakade på huvudet åt när det begav sig men det har ju visat sig vara en riktigt bra investering.

Första förlusten för United på Craven Cottage på 45 år. Aj aj aj. Ingen rolig statistik.

**********

Tänka sig att Zoltan Gera, som gjorde 2-0 målet mot United är en nykter alkoholist. Hans föräldrar skilde sig när han var 10 år gammal och han tog sina första droger när han var 13.

Tänka sig att komma tillbaka från en sådan uppväxt och bli professionell fotbollsspelare. Hur starkt som helst. Läs mer här.

**********

Och vi ska absolut inte glömma bort Fulham, som återigen gjorde en kanoninsats. Roy Hodgson fick mycket beröm på Match of the Day på BBC och tänka sig att han sålde Jimmy Bullard, en engelsk landslagsman ganska nyligen, och köpte in Dickson Etuhu, en spelare som inte platsade i Sunderland. Och laget har inte blivit sämre! Lysande.

Vad tänkte Scholes när han slog till med en Edwin-van-der-Sar imitation? Att domaren inte skulle se hans tvåhandsräddning? Vad det gäller Rooneys utvisning vet jag faktiskt inte vad jag ska tycka. OK, han slängde tillbaka bollen till domaren ganska aggressivt men att bli varnad för det? Nej, då tycker jag det finns andra, mycket viktigare saker, att varna spelare för.

**********

Ledley King med i englands landslagstrupp mot Slovakien och Ukraina. Yes! Det är han verkligen värd. En otroligt duktig fotbollsspelare. Harry Redknapp var nog den enda personen i hela England som inte var helt nöjd med den uttagningen med tanke på Kings knäproblem…

Leighton Baines och Ben Foster också med i truppen. Kul. Här kan ni läsa vad The Times hade att skriva om saken och kolla in hela truppen.

**********

På tal om Tottenham och King så stod laget för en enorm insats mot Chelsea (1-0 vinst på White Hart Lane) men fick tyvärr inte den uppmärksamhet man förtjänade här i England med tanke på Uniteds förlust och röda kort på Craven Cottage.

**********

Före lördagens vinst hade Tottenham vunnit en av de 37 senaste ligamatcherna mot Chelsea. En av 37. En skrattretande statistik. Men Luka Modric var helt suverän och han börjar nu äntligen visa att han är värd de där 180 miljoner kronorna som Spurs betalade för honom i somras. Snyggt mål dessutom.

Wilson Palacios har verkligen givit Spurs den balans man saknade tidigare. Och Benoit Assou-Akotto – likt Aurelio – blir bara bättre och bättre på vänsterbacksplatsen.

Och är det verkligen samma Heurelho Gomes som inte kunde greppa ett enda inlägg i höstas som nu gör jätteräddning efter jätteräddning?

**********

Carlo Cudicini måste ju vara helt knäckt. Först sitter han på bänken för Chelsea i ungefär 121 år för att sedan – när han väl byter klubb – hamna på Spurs avbytarbänk…

Spurs for the title next season, skämtade Gary Lineker på Match of the Day.

Don’t get too carried away, svarade Mark Lawrenson.

Juliano Belletti i ett tremanna-anfall? Vill Chelseafansen verkligen ha kvar Guus Hiddink efter den här säsongen efter en sådan laguttagning?

**********

Johan Elmander fick 9 av 10 i betyg i en av tidningarna igår efter Boltons 1-1 match borta mot West Brom. Lovande inför landslagsuppehållet.

**********

Arsenal, likt Liverpool, sprutar in mål just nu och vann med 3-1 mot Newcastle på St James’ Park. Kanske hade Newcastle haft en chans om Obafemi Martins inte hade slagit säsongens absolut sämsta straffspark i första halvleken.

I slutändan kunde dock Arsenal ha vunnit med 6-1. Vilken härliga andra halvlek. Robin van Persie var suverän. Han har verkligen mognat.

Steven Taylors armbåge mot Andrei Arsjavin var inte snygg.

**********

Arsene Wenger har sagt att han ”gladeligen” ställer upp och hjälper fotbollförbundet med en eventuell utredning av Cesc Fabregas eventuella spottloska mot Hulls assisterande tränare Brian Horton förra veckan.

Ha ha ha. Wenger som vittne. Vilket skämt. Mannen som alltid säger ”jag såg inte vad som hände” när hans spelare yxat ner en motståndare. Kan tänka mig att han säger något liknande till FA… 🙂

**********

Rubriken på framsidan av News of the World igår: MP HAS SEX ROMP IN COMMONS. Ha ha ha. Jag skäms men ibland njuter jag av deras skandalartiklar.

Den här handlade om en parlamentsledamot som var otrogen mot sin fru med ”en brunett” på ett skrivbord i the House of Parliament. Gordon Brown var tydligen best man på hans bröllop. Aj aj aj.

**********

Om Stoke klarar sig kvar så måste man nog tacka James Beattie – ja, faktiskt – Rory Delap och hemmapubliken på Britannia Stadium.

Jag vågar nog säga att atmofären på Stokes hemmaarena stundtals är den bästa i hela Premier League. En ganska liten, klassisk, engelsk arena. Vilket tryck! Hemsk fotboll, härlig stämning.

I lördags blev det 1-0 hemma mot Middlesbrough och nu ligger både Boro och Newcastle på nedflyttningsplats. Jösses.

**********

Dansken Lars Jacobsen debuterade för Everton i lördags mot Portsmouth. Han kom till klubben i augusti… Vad f-n hände? En ny Per Kroldrup eller? Någon Evertonsupporter som vet?

Portsmouth vann med 2-1 och Peter Crouch gjorde två mål. En kanonanfallare.

**********

Dagens fråga: Vilket lag tror ni har missat flest skott under säsongen (hela 211), dvs skott utanför mål?

Publicerad 2009-03-23 kl 01:08
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons