Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Who you gonna call? Darren Bent

Christensons blogg

England slog Slovakien med 4-0 i lördags. Wayne Rooney var på ett strålande humör, gjorde två mål, slängde inga bollar på domarna och slog inte till några hörnflaggor.

What a difference a week makes, som engelsmännen säger.

**********

Så här såg det engelska laget ut (med betyg från dagens Observer):

D James 7

G Johnson 8
M Upson 5
J Terry 6
A Cole 6

G Barry 7
F Lampard 7

A Lennon 7
W Rooney 8
S Gerrard 8

E Heskey 7

**********

Värt att notera: Emile Heskey skadade sig, blev utbytt. Hans ersättare, Carlton Cole (landslagsdebut) skadade sig och blev utbytt. Och tro det eller ej men Coles ersättare, Peter Crouch skadade sig och fick också gå av.

Så en liten forwardskris inför VM-kvalmatchen mot Ukraina på onsdag.

Annons

Who you gonna call? Tja, inte Michael Owen tydligen. Utan, er, Darren Bent.

**********

Man kan nog kalla Fabio Capellos system i lördags för ett 4-2-3-1 med Gerrard i en stort sett fri roll från vänster. Ett ganska intressant experiment som fungerade bra – men så var ju Slovakien ganska dåliga också.

**********

Heskey och Frank Lampard gjorde de övriga målen förresten. Uniteds målvakt Ben Foster fick stå den andra halvleken. Kul för honom även om han inte fick göra mycket. Han såg ganska ensam ut där i sitt eget straffområde.

**********

David Beckham slog landskampsrekorded för utespelare när han kom inte som avbytare. Nu har han gjort 109 landskamper, en fler än Bobby Moore.

Annons

Men det har varit en ganska het debatt här i England om Beckham verkligen förtjänar att gå om legenden Moore med tanke på att de sju – jag tror det är sju – senaste matcherna har han kommit in som avbytare och spelat ungefär 80 minuter sammanlagt.

Det är ju i och för sig inte Beckhams fel men å andra sidan kan jag hålla med kritikerna.

Peter Shilton, som spelade 125 landskamper och är den ende engelsmannen framför Becks nu, tycker inte Milanspelarens rekord ska räknas.

Överraskande… Han vill väl inte att Beckham ska komma ifatt honom…

**********

Låg däckad med ett virus i slutet av förra veckan, därför blev det inga bloggar och har dessutom inte hittat en fråga för dagens blogg heller. Kanske blir det en senare i veckan.

Annons

Ber dessutom om ursäkt till alla er som inte har fått svar på era mejl den senaste månaden. Jag försöker verkligen svara på alla mejl men har inte lyckats på sistone.

**********

0-0 för Sverige igår och på tal om Portugal så frågade the Guardian häromdagen om jag kunde skriva en artikel om Carlos Queiroz. Kul att få skriva om europeisk fotboll igen (jag har mest sysslat med redigering och layout på sistone på the Guardian) och ni kan läsa artikeln här.

Den diskuterar frågan om United och om Ferguson verkligen vill att Queiroz tar över efter skotten eftersom det verkar gå riktigt illa varje gång Queiroz är huvudansvarig för ett lag.

Vad tycker ni? Vore Queiroz ett bra val?

Annons

**********

Jag vet inte om ni såg det men Alex Fergusons son, Darren (tränare för Peterbrough) har sagt att Fergie kommer att sluta efter nästa säsong om han vinner två ligatitlar till och går om Liverpool, som står på 18 ligavinster.

**********

Häromveckan fick vi se Emmanuel Eboue dansa efter sina två mål på The Emirates. Om ni – av någon outgrundlig anledning – vill se mer av mannens danssteg så bjuder han till – tillsammans med Emmanuel Adebayor – i det här klippet.

**********

Manchester United kan förlora 200 miljoner eftersom deras kontrakt med tröjsponsorn AIG – som har stora finansiella problem – håller på att granskas. Läs mer här.

Annons

**********

Två tidningar, samma land, samma dag, samma nyhetsutbud.

The Guardian väljär att köra en stor artikel om fem brittiska medborgare som hålls gisslan i Irak samt en artikel om att MI5 kommer att utredas av polisen för första gången någonsin.

The Sun? John Terrys morsa har åkt fast för att ha snattat för 10,000 kronor på Marks and Spencers…

Fast jag undrar om the Guardians läsare är mycket bättre än the Suns ibland. Mest läst på guardian.co.uk en dag förra veckan?

Teenager draws penis on parents’ roof to lure google

Märkligt. Varför läser vi allt som har ett könsord i rubriken? Skrämmande

(måste dock erkänna att jag också clickade på artikeln. suck)

Annons

**********

Snart är det 20 år sedan Hillsbrough-katastrofen då nästan 100 Liverpoolfans klämdes ijhäl. Jag tänker skriva mycket mer om detta om några veckor (det hände den 15:e april 1989) men tänkte dela med mig det här youtubeklippet från Europacup-semifinalen mellan Milan och Real Madrid.

Den avbröts efter six minuter (samma antal minuter som matchen på Hillsbrough spelades före alla insåg vilken katastrof som höll på att inträffa) för en tyst minut (italienarna applåderar visserligen under deras tysta minuter, men ändå…).

Milanfansen börjar dessutom sjunga You’ll Never Walk Alone som en hyllning.

Vackert.

Publicerad 2009-03-29 11:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto