Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Alla älskar Capello - just nu i varje fall

Optimismen hänger i luften när det gäller det engelska landslaget. Och alla verkar älska Fabio Capello just nu. På onsdag är det VM-kvalmatch mot Ukraina på Wembley och igår sa Wayne Rooney att italienaren hade infört en vinnande mentalitet medan Frank Lampard sa att de spelar "mer som ett lag" nu än under tidigare förbundskaptener (läs Svennis och Steve McClaren).

**********

Detta irriterar mig lite grann. Nog f-n är det upp till spelarna att "spela som ett lag". Lampard sa bland annat att de är mindre själviska nu. Samma sak där. Att spelarna har varit själviska när de spelade for landslaget förut är väl ganska tragiskt. Eller?

**********

Så här sa Lampard: “We needed a bit more selflessness in the side. At times it was easy to see we played as individuals too much in the past. We have very, very good individuals, but the team didn’t perform because we weren’t playing as a group.

" To play as a team, you need to have humility and to be selfless. You need to work for your mate next to you, or to play out of position if that’s what is required. That kind of thing. That’s something he needed to bring, and he’s brought it."

**********

Men man måste säga att England har gjort bra ifrån sig under Capello. Fyra raka VM-kvalsegrar där bortasegern mot Kroatien var grymt imponerande. Dessutom så har Capello kanske löst Gerrard-Lampard gåtan genom att spela 4-2-3-1 med Lampard som en något defensivare mittfältare tillsammans med Gareth Barry och Gerrard med en i stort sett fri roll från vänster på mittfältet.

**********

Jag undrar om inte Yossi Benayoun kan få lämna Liverpool i sommar. Israelen har gjort bra ifrån sig när han fått chansen men nu visar det sig att Liverpool sa åt honom att inte spela för Israel i helgen – men han lyssnade inte. Han spelade ändå och drog på sig en vadskada.

Jag vet inte, men jag har en känsla av att Benitez inte glömmer sådana saker. Jag undrar fortfarande om han ville sälja Xabi Alonso i somras eftersom spanjoren vägrade åka till en match förra säsongen (var det Inter borta?) eftersom hans fru skulle föda parets första barn).

**********

Det har ju handlat mycket om landslagsfotboll på sistone men Sir Alex Ferguson, som vanligt, har haft en del att säga också. Det verkar som om han inte är så speciellt bekymrad över Chelsea, Liverpool eller Arsenal i Champions League.

Barcelona och Leo Messi, däremot, har han en enorm respekt för.

Här kan ni läsa mer.

**********

England har en ny landslagsdräkt och jösses vilken kritik den har fått.

På the Guardian satte vi ihop ett litet bildspel med olika ställ fran 1932 till 2009. Ta en titta här. Vad tycker ni om den nya? Jag tycker den är beklagligt ful.

Men vilken dräkt är er favorit? Jag valde mellan bild 7 (VM 1998), bild 8 (EM 1996) och bild 10 (VM 1990) och det blev till slut VM-stället från Italien VM 1990, med klassiska Umbromärken på ärmarna.

**********

Ebbsfleet United, laget i femte divisionen som styrs av supportrarna, går inte speciellt bra just nu och har fyra raka förluster och bara 711 åskadare kom till en hammamatch nyligen.

Jag betalade som sagt in mina 500 kronor för att vara medlem ytterligare ett år och jag hoppas verkligen att projektet lyckas. Och man har faktiskt lyckats låna in unge Charltonspelaren Rashid Yussuff så det kan möjligen innebära ett lyft.

Ikväll är det hemmamatch mot Altrincham. Ska bli spännande att se hur det går – och vad publiksiffran är. Just nu ligger man på en 21:a plats av 24 lag i Blue Square Premier. Man får helt enkelt inte åka ur. Då tror jag att äventyret med en supporterägd klubb är över.

**********

Det måste väl ända finnas några regler för hur man beter sig om man nu ska gå och köpa ett par porrfilmer.

Den första ser ut så här:

1. Om frugan är justitieminister för den brittiska regeringen så använd inte hennes betal-tv-kontrakt for att köpa filmerna eftersom hon kan försoka dra av det som en arbetskostnad.

Nu följde tyvärr inte Richard Timney denna – ganska enkla – regel och därfor vet nu hela landet att han köpte två porrfilmer i juni förra aret. Jacqui Smith – som justitieministern heter – kan nu få sparken eftersom hon försökte få staten att betala (utan att veta vad Timney hade gjort…).

Aj aj aj. Jag kan tänka mig att det är en ganska tryckt stämning hemma vid middagsbordet i Smith-Timney hushållet just nu…

**********

Kolla in det här youtube-klippet från Turkiet. Vet inte varför jag skrattade så högt när jag såg det. Kanske är det för att supportern ser så ordentlig ut i hissen och sedan säger det bara pang.

Undrar vad Mustafa Denizli hade gjort för att fortjäna det påhoppet?

Publicerad 2009-03-31 kl 02:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons