Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En ny, brutal Alan Shearer. Hur ska det sluta?

Christensons blogg

Premier League är tillbaka till helgen. Härligt.

Här är programmet:

Lördag

Blackburn-Tottenham
Arsenal-Manchester City
Bolton-Boro
Hull-Portsmouth
Newcastle-Chelsea
West Brom-Stoke
West Ham-Sunderland
Fulham-Liverpool

Söndag

Everton-Wigan
United-Villa

**********

Det roliga den här säsongen är ju att det är så jämnt i toppen och botten av ligan att i stort sett alla matcher är viktiga.

Här i England är det mycket fokus på Liverpool och United naturligtvis, men mest spaltmeter har det ändå skrivits om Newcastle och Alan Shearer.

Chelsea hemma för den senaste Messiahn på Tyneside. Hur ska det gå för den återvändande sonen? Reubrikerna i en av tidningarna var

Annons

I’m brutAL. (AL, short for Alan, get it?)

Tydligen har Shearer sagt:

• No booze-ups – I know where you go to party
• We all eat lunch together after training
• If you don’t like it then get out!

Den före detta Newcastlekaptenen kommer tydligen att få över 200 miljoner kronor om han räddar Newcastle kvar i Premier League.

Ska bli oerhört spännande att se hur det går på lördag. Lag med en ny tränare brukar ju få ett lyft och Chelsea kanske inte är i den bästa formen just nu (förlust mot Spurs senast).

Shearer ska tydligen ringa runt alla möjliga personer, inklusive Kevin Keegan, Sir Bobby Robson, Terry Venables och Glenn Hoddle, för att ha så många goda råd i rockärmen som möjligt nu när han gör sin tränardebut.

Annons

Vi får väl utgå ifrån att han inte frågade Hoddle om handikappade personer, återfödelse och ”past sins”… Ni kommer väl ihåg hur Hoddle fick sparken som engelsk förbundskapten? Om inte så finns hela storyn här. Vilken pajas.

**********

Mycket kommer att hänga på Michael Owens fysiska hälsa. Shearer har redan sagt att Owen är given i startelvan och det är ju helt rätt. Jag förstod inte riktigt varför Chris Hughton inte spelade med anfallaren från start mot Arsenal.

**********

Mark Hughes kommer troligen att peta Robinho för första gången när City möter Arsenal. På tiden!

Ska bli väldigt intressant att se om Valeri Bojinov kan bli lika bra som han var före skadan. Har alltid gillat honom som spelare.

Annons

**********

Steven Gerrard har skrivit på ett nytt kontrakt för Liverpool och kommer nu att stanna till 2013. Han lär väl aldrig flytta till någon annan klubb nu, eller? Kan inte tänka mig det.

**********

Tänk vad det svänger i fotbollsvärlden. I höstas skrev jag att Amr Zaki mycket väl kunde bli årets nyförvärv – men nu ser det ut som om han kan ha spelat sin sista match för Wigan.

Tränaren Steve Bruce kallade honom nämligen ”den mest oprofessionella spelare jag någonsin arbetat med” igår. Inget högt betyg direkt.

Och dessutom har ju Zaki råkat i luven på lagkamraten Mido så jag kan inte tänka mig att Bruce kommer att låta Zaki spela de närmaste veckorna.

Annons

Å andra sidan är jag inte speciellt imponerad av nyförvärvet Hugo Rodallega heller.

**********

Paul Parker, den gamle Unitedräven, har kallat Wayne Rooney för ett ”wayward child” efter en tokig tackling i matchen mot Ukraina, som Unitedstjärnan kunde ha blivit utvisad för.

-Om inte Rooney lär sig att kontrollera sin aggression så kan det kosta England en VM-titel.

Vi kan konstatera två saker: Rooney kanske redan har kostat England en VM-titel med sin pungkulesstämpling och utvisning mot Portugal i kvarten 2006 – och det verkar som om Paul Parker utgår från att England kan vinna VM om Rooney håller sig lugn.

Jag är inte så säker.

Men Rooney har väl aldrig tappat humöret förut? Kolla in det här…

Annons

**********

Tror ni fd Liverpoolmittfältaren Danny Murphy kommer att vara lika vass mot Liverpool på lördag som han var mot United för två veckor sedan?

**********

Äntligen börjar Roy Hodgson få lite uppmärksamhet för det fantastiska jobbet han har gjort med Fulham. Idag var det en lång artikel i the Daily Mail om den före detta MFF- och Halmstadtränaren.

Läs mer här.

**********

Southampton kan mycket väl gå i konkurs. Skandal att en sådan anrik klubb har misskötts på ett sådant sätt.

**********

Avslutar fredagsbloggen med ett youtubeklipp från när Alan Shearer såg till att Blackburn vann ligan på mitten av 90-talet. Vilken målskytt!

Trevlig helg.

Publicerad 2009-04-03 13:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto