Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slår Uniteds nya stjärna till igen?

Christensons blogg

Tidningarna här i England har naturligtvis varit fulla av artiklar om Uniteds nya stjärnskott, Federico Macheda, och Sir Alex Ferguson sa igår att den 17-årige italienaren kommer ”att vara involverad” mot Porto ikväll.

Det brukar betyda en plats på bänken i klarspråk. Men går det inte som beräknat mot portugiserna så tror jag att vi får se mer av Macheda än vad vi gjorde mot Aston Villa.

**********

De flesta tidningarna verkar ha följande uppställningar:

United (4-3-2-1): Van der Sar – O’Shea, Ferdinand (kanske inte hinner bli frisk dock), Vidic, Evra – Fletcher, Carrick, Scholes – Ronaldo, Park – Rooney

Porto (4-3-3): Helton – Sapunaru, Rolando, B Alves, Cissokho – Meireles, Fernando, Lucho – Hulk, Lisandro, Rodriquez.

Annons

På tal om Macheda. Vem tror ni United skickade för att plocka upp honom på flygplatsen första gången han kom till Manchester? Ryan Giggs.

Ingen dåligt. Tydligen blev den unge italienaren – som brukade spela för Lazio – tårögd av glädje.

Machedas pappa hade tydligen tre olika jobb för att Federico och hans brorsa skulle få en bra uppväxt.

Två jobb är mycket. Tre? Good lord.

**********

Vinner United mot Porto? Kan inte tänka mig något annat. 2-0 kanske.

**********

Villarreal-Arsenal är svårare att tippa. Jag tycker Arsenal har alla chanser att bli ”vårens lag” i England men man kan inte underskatta de gula u-båtarna.

Med spelare som Marcos Senna, Giuseppe Rossi, Robert Pires och Sebastien Eguren kan de hota alla lag i Europa om de har en bra dag.

Annons

Vad är det som fortfarande driver Arsene Wenger? Finalförlusten mot Barcelona. Tänk att det är tre år sedan nu. Fransmannen erkände igår att han hade tittat på en video av matchen i Paris nyligen.

Och vad hade den mest närsynte av alla tränare sett den här gången? Barcas kvittering var offside…

Men tänk på Emmanuel Adebayor. Tror ni han är sugen att vinna något? Han har inte vunnit något sedan han var 15 och vann en ungdomsturnering med Metz…

**********

Troliga laguppställningar i Spanien (om vi får tro tidningarna):

Villarreal (4-4-2): D Lopez – Venta, Godin, Fuentes, Capdevila – Ibagaza, Senna, Eguren, Pires – Llorente, Rossi

Arsenal (4-5-1): Almunia – Sagna, Toure, Gallas, Clichy – Walcott, Song, Fabregas, Denilson, Nasri – Adebayor.

Annons

**********

Och säga vad man vill om Arsenals säsong men Wenger har nog rätt när hans säger: -Of course we have to stik with our young players now. And I believe that players such as Theo Walcott, Alexandre Song and Denilson are today completely different animals from what they were in August.

Completely different animals? Från uttrar till leoparder då eller vad snackar fransmannen om?

Undrar om han håller på att helt tappa kontrollen på vad han säger? Häromdagen pratade han om att hans spelare skulle uppleva ”a superhuman experience” eller vad han nu sa.

**********

Vissa spelare verkar aldrig växa upp. Två av dem är El Hadji Diouf och Lee Carsley.

El Hadji Diouf, enligt vissa rapporter (jag har inte sett några tv-bilder själv) hånade Tottenhammålvakten Heurelho Gomes och Spursfansen efter Blackburns 2-1-vinst i lördags. Beklagligt.

Annons

Ändå säger lagkamraten Ryan Nelsen att ”Diouf is a lovely guy” och ”he brings a lot of personality to the team. What you have to understand is that he is cut from a different mould to a lot of us.”

Hmmm.

Lee Carsley då? Han blev utvisad i den första halvleken i toppmötet i the Championship mellan Birmingham och Wolves igår kväll – efter en idiottackling.

Jag förstår inte hur man kan göra något sådant när det står så mycket på spel. Hela ligan kunde ha avgjorts igår kväll. OK, om en spelare tar en frilägesutvisning för att hjälpa laget, men att bli utvisad på det där sättet är oförsvarligt.

Och även om Birmingham vann med 2-0 så kommer nu Carsley att bli avstängd. Och Wolves-anfallaren Chris Iwelemu blev utburen på bår.

Annons

**********

Någon som fortfarande undrar varför det går dåligt för Newcastle? Jag tror att den totala avsaknaden av kontinuitet är en av huvudanledningarna.

Vi på the Guardian hade en ganska intressant artikel igår om vilka tränare, assisterande tränare och sportdirektörer som köpt ihop laget som mötte Chelsea.

Det visade sig vara en ganska lång lista: Sir Bobby Robson, Graeme Souness, Glenn Roeder, Sam Allardyce, Dennis Wise, Tony Jiminez, Kevin Keegan och Joe Kinnear.

Skrämmande. Till och med Kenny Dalglish har varit involverad i dagens lag: Han stoppade Steve Harper från att lämna klubben för 16 år sedan.

**********

Jag är på ”semester” för tillfället ute i mörkaste Suffolk och eftersom internetupplägget inte har fungerat så kan jag bara lägga upp bloggen den här veckan, inte läsa eller svara på kommentarer eller mejl.

Annons

Det innebär också att jag inte vet om det var någon som svarade rätt på gårdagens fråga: Vilket lag har gjort flest självmål i the Championship den här säsongen.

Svaret är Nottingham Forest. Hela sex självmål den här säsongen.

Inte konstigt att de håller på att åka ur.

Publicerad 2009-04-07 12:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto