Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rika töntar som håller på att förstöra QPR

Christensons blogg

Det har varit alldeles, alldeles för mycket om ”the big four” i den här bloggen på sistone så idag nöjer jag med att konstatera att det gick så här för dem i helgen:

Liverpool-Blackburn 4-0
Sunderland-United 1-2
Chelsea-Bolton 4-3
Wigan-Arsenal 1-4

Alla fyra vann alltså. As you were at the top of the table then…

**********

Newcastle fick bara en poäng mot Stoke men det måste ha känts som en seger efter Andy Carrolls sena kvittering. Kul att Carroll, en 20-årig Geordie, fick göra målet med en härlig nick och att Alan Shearer satsade på David Edgar, en 21-årig kanadensare som kommit fram från klubbens ungdomssystem, med den dyre och på sistone bedrövlige Fabricio Coloccini på bänken.

Annons

**********

Men faktum kvarstår att Alan Shearer har nu sett två av åtta matcher komma och gå utan att vinna någon av dem. Och nästa vecka väntar Tottenham på White Hart Lane. Ingen lätt uppgift.

Och botten av tabllen ser ut så här:

Portsmouth 34p
Hull 34p
Blackburn 34p
Sunderland 32p
———————
Newcastle 30p
Middlesbrough 30p
West Brom 25p

**********

Middlesbrough tog endast andra segern på 20 matcher mot Hull (3-1) och även där låg unga, lovande, lokala förmågor bakom segern. Kul att se. Anthony McMahon slog hörnan och Matthew Bates slog in den vid 2-1 målet.

Made in the north-east and finished in the north-east, gastade kommentatorn på BBC Radio 5 Live.

Annons

Det kommer att bli en otroligt spännande vår i toppen och botten av Premier League.

Jag är ganska säker på att West Brom och Hull åker ur och att Blackburn klarar sig kvar. Sedan har jag inte den blekaste…

**********

Vem hade trott att Younes Kaboul skulle stänka upp en boll i bortre krysset med vänstern mot West Brom? Inte jag i varje fall. Men det gjorde fransmannen i lördags – även om det inte räckte till mer än 2-2 för Pompey.

A bad, bad result för hemmalaget. West Brom är Premier Leagues sämsta bortalag. Pompeys andra mål gjordes av Niko Kranjcar med en mycket vacker frispark. Han är en otroligt bra spelare.

**********

Vad händer i the Championship då? Jo, Wolves borde gå upp direkt till Premier League om inte Mick McCarthys mannar blir alltför nervösa på slutet. I fredags slog man Southampton med 3-0 och har fem poäng ner till Sheffield United på en tredje plats.

Annons

Sheffield United är verkligen inte mitt favoritlag men jag gillar tränaren Kevin Blackwell. Han har verkligen inte haft det lätt under sin tränarkarriär. Han fick ta hand om Leeds United när de hade fruktansvärda ekonomiska problem och sedan Luton Town när allt började gå snett för den anrika klubben.

Medan Blackwell väntade på nästa jobb åkte han omkring till klubbar som Inter och Real Madrid och samlade erfarenheter. Men jag är osäker om han någon på San Siro eller Bernabeu tipsade om följande knep: åk och kör lite go-kart med spelarna så ska allt ordna sig…

Hur som helst. Blackwell tog laget till Malta där de tävlade mot varandra på go-kart banan. Resultatet? De har fem raka segrar och har inte förlorat i ligan sedan derbyförlusten mot Wednesday den 7:e februari.

Annons

Det skulle inte förvåna mig om vi får se Blackwell och the Blades i Premier League nästa säsong.

**********

Värt också att notera att Cardiff City ligger fyra och Swansea sjua, vilket betyder att vi kan få ett walesiskt lag i högsta divisionen för första gången sedan 1980-talet.

Swansea var faktiskt nykomlingar den här säsongen men har i spanjoren Roberto Martinez en av de mest lovande unga tränarna i ligasystemet.

Cardiff City då? Där ser det ännu bättre ut. De kommer att flytta till en ny arena som tar 27,000 åskådare nästa säsong och har i Dave Jones en rutinerad och duktig tränare.

Konstigt att det går så bra när man har den gamle Leedsskojaren Peter Ridsdale som ordförande. Han som hade en så stor del i Leeds stora ekonomiska problem i början av 2000-talet.

Annons

**********

Kommer ni ihåg när de snorrika formula ett bossarna Flavio Briatore och Bernie Ecclestone, som tog över Queens Park Rangers för ett tag sedan. I början tyckte jag att de gjorde helt rätt som satsade på Iain Dowie som tränare och köpte spelare med erfarenhet från the Championship.

Så hur har det gått för QPR sedan dess? Tja, inte så bra. Klubben har haft hela sex tränare på 18 månader – det betyder i snitt tre månader per tränare – och nu senast är det Paulo Sousa, den gamle Inter och Borussia Dortmundspelaren som fått sparken.

Under tiden har laget gått rysligt dåligt och har inte en chans att spela Premier League-fotboll nästa säsong. Rätt åt de kortsynta ägarna.

Annons

**********

Nottingham Forest hade inte förlorat hemma mot Bristol City sedan 1974. Då var Harold Wilson premiärminister… Igår låg de under med 1-0 och 2-1 på City Ground men Billy Davies lag vände och vann med 3-2 efter två mål på de sista sju minuterna.

Detta betydde att Forest kravlade sig förbi Norwich och ovanför nedflyttningsstrecket. Mannen som avgjorde? Dexter Blackstock. En spelare som Ecclestone och Briatore lånade ut till Forest utan att fråga QPR-tränaren Sousa.

**********

Stefan, du som ska åka till Ipswich nästa vecka, du skulle inte vilja skriva en gästblogg om denna resa och varför du spenderar dina surt förvärvade pengar på en resa till Portman Road. Stort. Mejla om du är sugen.

Annons

**********

Målvakten Paul Rachubka, den gamle Manchester Unitedräven, var suverän när Blackpool slog Preston i the Championship.

Nu lär inte Blackpool åka ur och det är extremt bra gjort med tanke på att anrika klubbar som Charlton, Southampton och Nottingham Forest har stora problem.

Derby County och Nigel Clough lär dock klara sig kvar, vilket är kul. Jag undrar hur bra de kan bli nästa säsong?

**********

Mer om League One med Leicester, Sir Alex Fergusons son Darren och Leeds United på fredag.

De närmaste tre dagarna kommer jag att ägna åt Hillsborough-katastrofen då 96 Liverpoolfans klämdes ihjäl. Det var 20 år sedan på onsdag. Det är en händelse som betydde oerhört mycket för utveckligen av engelsk fotboll och staden Liverpool och dess invåndare.

Annons

För att förstå engelsk fotboll idag måste man veta vad som hände på Hillsborough.

Publicerad 2009-04-12 14:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto