Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Drogba kan krossa Barcelonas drömmar

Christensons blogg

Barcelona-Chelsea på Camp Nou ikväll och jag tror faktiskt att Chelsea kan gå vidare sammanlagt. Hade de två lagen spelat i samma liga hade Barcelona troligen krossat Chelsea – de är så mycket bättre individiuellt och som ett lag – men i en duell över två matcher med ett taktiskt geni som Guus Hiddink vid rodret har Chelsea en hyfsad chans att gå till finalen.

**********

Vi börjar med de troliga lagen:

Barcelona: Valdes – Alves, Puyol, Marquez, Abidal – Toure, Iniesta, Xavi – Messi, Eto’o, Henry

Chelsea: Cech – Ivanovic, Alex, Terry, Bosingwa – Essien, Ballack, Lampard – Kalou, Drogba, Malouda

Men det kommer inte förvåna mig om Hiddink spelar med Nicolas Anelka istället för Salomon Kalou eller Florent Malouda.

**********

Chelsea har ett stort problem dock: ytterbackarna. Branislav Ivanovic är inte världens snabbaste och Ashley Cole är avstängd så högerbacken Jose Bosingwa tvingas spela som vänsterback mot Leo Messi.

Annons

Men klarar Chelseas ytterbackar sig hyfsat på Camp Nou så tror jag Londonlaget kan göra ett bortamål genom den formstarke Didier Drogba eller varför inte på en kontring med Anelka.

**********

Malouda saknar inte självförtroende i varje fall. ”You (Barcelona) will melt under Chelsea’s pressure” sa han tydligen igår. Barcelonaspelarna kommer alltså att smälta ikväll. Intressant.

**********

Måste erkänna att jag inte sett tillräckligt av spanska ligan den här säsongen för att få svar på följande frågor: Är Eric Abidal bättre den här säsongen än förra (då jag tyckte han ofta var bedrövlig) och har Andres Iniesta varit lika bra som alltid?

Annons

**********

Måste erkänna att Xavi är en av mina favoritspelare i hela världen. Det var som Louis van Gaal sa en gång: -Han har väl slagit bort någon passning i sin karriär, typ 1996…

**********

Barcelona har aldrig förlorat hemma mot Chelsea. Man har vunnit fyra matcher och kryssat två.

**********

Drogba har gjort mål i fem Champions Leaguematcher i rad nu. Sex matcher i rad är tydligen rekordet. Kommer sjätte målet ikväll?

**********

Jag sticker ut hakan och tippar 3-2 till Barcelona. Vad tror ni?

**********

0-0 mellan Newcastle och Portsmouth på St James’ Park igårkväll och nu har The Magpies tre poäng upp till strecket, bara fyra matcher kvar och möter Liverpool borta på lördag. Aj aj aj.

Annons

Jag tyckte Alan Shearer var lite naiv med sin laguppställning. Visst, spelarna gav allt men det var lite ”headless chickens” över det hela. Det fanns ingen balans i laget.

Mängder med offensiva spelare som har varit skadade eller halvskadade under större delen av säsongen spelade från start: Michael Owen, Obafemi Martins, Mark Viduka, Alan Smith och Damien Duff.

Alla sprang omkring utan att riktigt veta var de skulle spela. Martins gick ner och hämtade boll, Owen likaså. Detta innebar att det inte fanns någon spets framåt och Newcastle skapade inte mycket. Oordningen i leden sågs tydligast i den 55:e minuten då Owen var nere och hjälpte till som vänsterback. Vad f-n gör en av ligans vassaste anfallare där?

Annons

Dessutom skulle Pompey haft straff när Peter Crouch fälldes…

**********

Men låt oss undvika en diskussion om straffar idag. Allt jag kan säga om min blogg om Howard Webbs straffbeslut på Old Trafford i lördags är att Webb har erkänt till en kollega, Dermot Gallagher, att han gjorde ett misstag. End of story.

Så här sa Gallager igår: “I talked to Howard and he knows he made a mistake. He didn’t think the goalkeeper had got the ball. He thought that Carrick had touched the ball sideways and then the goalkeeper brought him down. I don’t think it was an easy decision, as people say it was, but it’s clear to anyone that it was a mistake.”

Jag ser fram emot mejl och kommentarer med ursäkter från de personer som igår kallade mig idiot, partisk och som ”tappade all respekt” för mig som journalist.

Annons

Ha ha ha. That’s not going to happen, is it?

**********

Kan dock erkänna att det nog inte var säsongens näst sämsta domslut, som jag skrev i söndags, men är fortfarande förvånad att Webb inte tittade på vilken riktning bollen tog efter Gomes hade varit på den.

Hur som helst, dagens diskussion bör vara om Barca-Chelsa, vilken höjdare!

**********

Veckans rubrik här i England: Nazi cattle brought to Britain.

Nazistiska nötkreatur införda i Storbritannien.

Vad ska man säga?

**********

En av QPR:s ägare, Lakshmi Mittal, har tydligen förlorat 190 miljarder kronor under finanskrisen – men är fortfarande Storbritanniens rikaste person.

Det säger ju en del om hur mycket pengar han hade före finanskrisen. Och han kanske ska ta och investera lite mer i QPR nu i sommar då. En 11:e plats i the Champhionship imponerar ju inte.

Annons

**********

Ni kanske såg att Ryan Giggs blev utvald till PFA Player Of The Year i söndags. Det är alltså spelarföreningens pris och spelarna tycks ha lagt med en hel del sentimentalitet i röstkuverten i år.

Giggs har spelat 12 ligamatcher från start och gjort ett enda mål och det finns inte en chans att han har varit bäst i Premier League i år.

En av anledningarna till att spelarna röstade på honom, tror jag i varje fall, var att de rösterna skulle vara inne dagarna efter hans suveräna mål mot West Ham.

Men vad är det för ett Mickey Mouse-pris egentligen när man blir framröstad med nästan halva säsongen kvar (mitten av februari)?

Min röst hade gått till Nemanja Vidic.

Annons

Här är årets lag enligt spelarna:

Van der Sar (United) – Johnson (Portsmouth), Vidic (United), Ferdinand (United), Evra (United) – Ronaldo (United), Gerrard (Liverpool), Giggs (United), Young (Aston Villa) – Torres (Liverpool), Anelka (Chelsea).

Faktum är att Giggs inte ens ska vara med i den elvan. Där ska Frank Lampard vara. Och jag tror ju inte Anelka hade varit med i laget om omröstning hade skett i mitten av maj.

**********

Championship-elvan:

Westwood (Coventry) – Naughton (Sheffield U), Johnson (Cardiff), Stearman (Wolves), Fox (Coventry) – Kightly (Wolves), Hunt (Reading), Ledley (Cardiff), Gomez (Swansea) – Ebanks-Blake (Wolves), Scotland (Swansea).

**********

När Mohamed Al Fayed säger något får man ofta ta det med en nypa salt. Men förra veckan hade han rätt när han sågade fotbollförbundet med meningen: They are donkeys (åsnor).

Annons

Nu har fotbollförbundet sparkat planskötaren på Wembley, Steve Welch, efter FA Cupsemifinalfiaskot då gräsmattan var usel. Men egentligen är det inte hans fel. Fotbollförbundet misskötte byggandet av nya Wembley och drog på sig en massa skulder som de nu måste betala ränta på.

Det innebär att de har flyttat de båda FA Cupsemifinalerna till Wembley (vilket har gjort att det inte är lika speciellt att nå finalen eftersom semifinalerna också spelas där) och dessutom arrangerat en massa konserter och motorsporttävlingar på arenan.

Och då kan ni ju tänka er att det inte är så lätt att sköta en gräsmatta.

Hur som helst. FA ska nu lägga in en ny matta till finalen mellan Chelsea och Everton. Den kommer att kosta över en miljon kronor. Snyggt.

Annons

**********

Ni kanske redan har läst detta men Jermain Defoe åkte inte med Tottenham till matchen mot United eftersom hans halvbror dog dagen före. Han blev ihjälslagen mitt på dagen i Walthamstow, några kilometer från där jag bor i norra London. Herregud, hur hämtar man sig från något sådant?

**********

Och till slut en gratulation till signaturen Linhem: Han plockade fram fem av de namn jag hade på listan på spelare som spelat för både Liverpool och Chelsea (han plockade till och med fram sju namn, men Liddell tog jag inte med eftersom han bara gästspelade i Chelsea och det gjorde Willie Fagan och Ted Savage också).

Nicolas Anelka, Joey Jones, Nigel Spackman, David Speedie och Bolo Zenden. var alla rätt.

Annons

Dessutom har vi Tony Hately och Alf Hanson.

I salute you Linhem. Who are you? Henry Winter in disguise?

Men vem var denne Harley du också nämnde? Någon jag missat? Eller menade du Hately?

Publicerad 2009-04-28 09:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto