Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Stoppar Almunia United - och blir engelsk landslagsman?

12å

Dags för Champions League semifinal nummer två mellan Arsenal och Manchester United på the Emirates på tisdagskvällen. Jag befinner mig på en plats utan internet – jo, det finns faktiskt sådana fortfarande – så det blir en något annorlunda förhandsblogg idag.

ANNONS

**********

Manuel Almunia räddade nästan ensam kvar Arsenal i drabbningen mot United med några tunga räddningar på Old Trafford. Spanjoren har en engelsk fru och kommer snart att bli engelsk medborgare.

Nu har Arsene Wenger sagt att han borde bli engelsk landslagsmålvakt och varför inte? David James har sett osäker ut igen på sistone och den här statistiken från Opta visar att Almunia är bättre än alla engelska målvakter i hela Premier League.

Nu beror det ju visserligen på vilka försvarare man har framför sig och det är kanske lättare att ha bra siffror med Kolo Toure och William Gallas framför sig än Abdoulaye Meite men ändå… Det här visar ju trots allt antal räddade skott procentuellt sett så det ger nog en ganska rättvis bild av hur det ser ut:

ANNONS

Almunia (Arsenal) 76.36%
Green West (Ham United) 75.80%
Turnbull (Middlesbrough) 73.64%
Harper (Newcastle United) 73.33%
Duke (Hull City) 72.34%
James (Portsmouth) 69.88%
Carson (West Brom) 68.81%
Hart (Man City) 67.71%
Kirkland (Wigan Athletic) 67.57%
Robinson (Blackburn) 60.47%

Honken, överraskad att Turnbull ligger så högt upp eller?

**********

Och jag måste ju säga att jag tror att England har en större chans att vinna VM med Almunia mellan stolparna än James, även om jag inte förstår Wengers resonemang när han säger: -Life is always a question of time. How far do you go back to accept the rights of people? If you spend five years in France you can get into the French cricket team for example because we have nobody who plays cricket.

ANNONS

Que?

**********

Intressant att läsa Sir Alex Fergusons kommentarer om brassemittfältaren Anderson i helgen. Anderson har ju inte haft den bästa säsongen för United och jag undrade ett tag om han verkligen skulle få vara kvar. Han har ju inte varit värd över 200 miljoner kronor hittills – men visade dock mot Arsenal första matchen att han fortfarande kan utvecklas till en riktigt guldklimp.

Hur som helst, så här sa Ferguson: -Anderson kommer att ersätta Paul Scholes här i United. Han är en outstanding talang med fantastisk snabbhet och styrka.

Och när en journalist frågade Ferguson om brassen skulle få ordning på sina skott snart och börja göra mål så sa skotten: -Vi tänder några ljus då och då och ber en bön…

ANNONS

**********

Nemanja Vidic säger att han inte bara älskar engelsk fotboll numera utan om United vinner ligan igen så kommer han att fira med lite… fish and chips.

Det påminner mig om en italiensk kollega på uefa.com när jag arbetade där. Italiensk mat är ju något av det bästa som finns i världen men italienaren hade bara varit i England några månader när han började äta "beans on toast" varje dag på jobbet.

Jösses. En italienare som äter vita böner på röstat bröd med lite riven ost på toppen… England kan verkligen sänka en persons matvanor.

**********

Vidic sa även att han är övertygad att Dimitar Berbatov kommer att visa alla vad han kan nästa säsong. Dessutom sa serben att Ferguson har givit honom en enorm hunger när det gäller att vinna – och jag tror att det ligger mycket i det han säger. Det är skottens förmåga att få alla sina spelare till tjuriga vinnarskallar som gör United så bra.

ANNONS

Så här sa Vidic: -You see him on the touchline all the time, showing his hunger. He has had that pasison for more than 20 years here and that gets into all the players when they arrive too. We have the mentality that when we have won one thing, we want the next, then the next and so on.

**********

Får ett mejl från Mark som är ganska intressant. John O’Shea has scored more goals than Zlatan in the knockout stages of the Champions league…

Stämmer det? Säger ju en hel del i så fall.

**********

Markus mejlar angående dåliga domslut och plockar fram två klockrena som var betydligt sämre än Howard Webbs straffbeslut på Old Trafford häromveckan.

"Men till kategorin näst sämsta domslut måste ju domslut som Lampards röda kort på Anfield efter "kapning" av Gerrard och Bosingwas spark i ryggen vid hörnflaggan (utan någon åtgärd alls?) vara med och tävla."

ANNONS

Håller helt med. Herregud, vad dåligt. Och de två domslutet hände väl i de sista tio minuterna av den matchen? Vem var det som dömde, jag kommer inte ihåg. Var det Riley?

**********

Kul att se så många positiva kommentarer och mejl efter AFC Wimbledon-bloggen. Grabbarna som sköter klubben är värd all möjlig uppmärksamhet de kan få och jag önskar dem lycka till i Blue Square Premier.

**********

Häromveckan – efter Emmanuel Adebayors underbara mål mot Villarreal – undrade jag om vi hade sett någon sådan snygg bringa-cykelspark kombination sedan Gianluigi Lentinis mästerverk för Milan någon gång på 90-talet.

Och det har vi ju. Vincent mejlar med bringa plus cykelspark från Eguren mot Elfsborg.

ANNONS

Och Jonas skickar in det här mästerverket från Rivaldo.

Lysande. Tänk om vi får se något sådant på the Emirates ikväll. Det vore verkligen ett mål värdigt att avgöra en Champions League semifinal.

Men som jag skrev förra veckan – till alla Arsenalfans stora glädje… – så tror jag att det redan är avgjort. Det kan väl bli 1-1 ikväll på the Emirates så United går vidare med 2-1 och ett extra bortamål i bagaget.

Men jag har ju haft fel förut…

Publicerad 2009-05-04 kl 20:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto