Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Men against boys

Christensons blogg

Jaha, då var det klart att Manchester United spelar Champions League-final mot antingen Chelsea eller Barcelona i Rom. United krossade Arsenal på Old Trafford förra veckan och krossade Arsenal på the Emirates igår.

Det blev inte ens spännande.

Men against boys, män mot pojkar. United var överlägset men egentligen är det lite orättvist att döma ut Arsenal efter de här två matcherna.

Arsene Wenger har – som vanligt – gjort ett fantastiskt jobb att ta ett lag som är inne i en generationsväxling samt har drabbats av riktigt tunga skador till en Champions League semifinal. Ett av de fyra bästa lagen i Europa alltså.

Men samtidigt tycker jag det säger en del om hur överlägset Premier League är just nu. Om Arsenal kan utklassa en av Spaniens deltagare (Villarreal) i kvartsfinalen men ändå bli utklassade i semin av ett annat engelskt lag så säger väl det en hel del?

Annons

Och tänk att inget Premier League lag har förlorat mot ett lag från en annan liga i utslagsmatcher i Champions League på snart två år.

Förra säsongen åkte Arsenal ut mot Liverpool och Liverpool mot Chelsea.

Den här säsongen har Liverpool förlorat mot Chelsea och Arsenal mot United.

**********

Många Arsenalfans var arga efter första matchen då jag skrev att det nog var över för Arsenal efter 0-1 borta mot United. Jag nöjer mig med att ta med en av kommentarerarna. Not because I have to, but because I can.

DU ÄR FAN SÄMST!!!!! HUR FAN KAN DU JOBBA SOM FOTBOLLS EXPERT 1-0 ÄR FAN INGET OCH KOM IHÅG ATT ARSENAL SPELADE UT VILLAREAL HEMMA OCH GJORDE 3 MÅL NÄR VI HAR VAN PERISE TILLBAKA KOMMER VI VINNA! DU KAN JU FAN INENTING STÄNG NER DENNA BLOGGEN!!!!

Annons

**********

Tyckte riktigt synd om Darren Fletcher igår. Dels gjorde han en jättematch och stressade Arsenalspelarna hela matchean med sin press men dessutom blev han utvisad för en incident när han tog bollen. Skandal! Jag kan bara beundra det sättet han gick av planen på. Jag hade nog velat nita domaren.

Tänk att han ska behöva missa sitt livs match – han är avstängd från finalen nu – bara för att en domare klantar till det på ett katastrofalt sätt.

Jättesvår situation att se, visst, men ge killen ett gult om du är osäker.

Kan Uefa titta på tacklingen och ta bort Fletchers röda kort i efterhand? Ja, kanske, men Uefa är inte den organisation i världen som är mest kända för att erkänna sina misstag.

Annons

**********

Sir Alex Ferguson hoppas i varje fall att Rosetti är man nog att erkänna sitt misstag så att Fletcher kan spela finalen.

**********

Nicklas Bendtner, som en polare sa igår, ser ut som en slö Kennet Andersson.

**********

Uniteds 3-0 mål var mästerligt. Det var bara att njuta. Cristiano Ronaldos första touch var helt magnifik och jag tror inte något lag i hela världen hade kunnat försvara sig mot det anfallet.

**********

Daniel Taylor på the Guardian var inte helt fel ute när han beskrev United som "brutala". Läs hela artikeln här.

**********

Och säga vad man vill om Cristiano Ronaldo men som fotbollsspelare är han helt fantastiskt. Vilken otrolig teknik mannen har.

**********

Ikväll är det Chelsea-Barcelona och jag tänkte fokusera den här delen av bloggen på Michael Essien, en av mina favoritspelare i hela världen.

Annons

Mannen är en maskin och jag undrar om inte Chelsea kunde ha vunnit ligan med honom i laget hela säsongen (han missade ungefär fyra månader på grund av en knäskada).

Hans smeknam är "The Bison" och han är så stor i sitt hemland att Ghanas president John Kufuor besökte honom för att önska honom lycka till före en viktig landskamp nyligen.

Han vann matchen på Anfield mot Liverpool för Chelsea och kan mycket väl vinna mittfältsmatchen mot Iniesta, Xavi och Toure ikväll också.

It will be an intriguing contest, som engelsmännen säger.

Jag tror inte att anfallarna kommer att avgöra den här matchen utan det kommer mittfältarna att göra. Kan Chelsea se till att bollen aldrig når Messi, Eto’o och Henry så går laget vidare. Och med Guus Hiddink som tränare så känns ju inte det omöjligt.

Annons

**********

Är det någon som vet hur Barcelona kunde släppa hjälten Oleguer Presas till Barcelona? En katalansk frihetskämpe – och så behåller man Silvinho? Hur gick det till?

**********

Vet att det är många som vill veta vad som hände med Stokes anfallare Ricardo Fuller efter det att han gav sin lagkamrat och lagkapten Andy Griffin en örfil under en match och blev utvisad … men mer om detta på måndag. Eller tisdag. Eller aldrig.

**********

Mycket snack här i England om Thierry Henry kan spela mot Chelsea ikväll eller inte. Här kan ni läsa det senaste.

**********

Och till slut vill jag bara bjuda på den här godbiten. Det är en artikel av en mycket respekterad engelsk fotbollsjournalist, Patrick Barclay på The Times, som erkänner att han – trots att han är engelsman – inte vill att Chelsea slår ut Barcelona ikväll.

Annons

Let’s hope cynicism doesn’t win the day at Stamford Bridge är rubriken på artikeln.

Kan inte annat än hålla med.

**********

Är på resande fot imorgon, torsdag, så kan tyvärr inte kommentera Chelsea-Barca men återkommer på fredag.

Publicerad 2009-05-06 00:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto