POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Newcastle live another day

Newcastle slog Middlesbrough med 3-1 ikväll och har nu en hyfsad chans att klara sig kvar. Man kravlade sig över nedflyttningsstrecket och har kvar att möta Fulham hemma och ett formsvagt Aston Villa på bortaplan.

Hull, närmaste konkurrenten, har Bolton borta och Manchester United hemma (men tänk på att United kan vara klara ligasegrare då och vila i stort sett hela laget inför Rom).

Och så får vi inte glömma bort ett nervöst Sunderland, som ligger bara två poäng före de här gängen.

**********

Jag tycker väldigt synd om Boro och deras fans (Honken, jag lider) för det är en klubb som jag tycker om. Boro har en rakryggad ordförande i Steve Gibson, en ärlig och sympatisk tränare i Gareth Southgate och har satsat mycket på unga, engelska talanger.

Men det har inte räckt till. Southgate spenderade 150 miljoner kronor på Afonso Alves – som har varit en katastrof. Marvin Emnes, ett annat köp, missade väl minst fem chanser mot Newcastle.

Gary O’Neil en jättechans i 55:e minuten – då det stod 1-1 -men sköt rakt på Steve Harper. Roligare än så blev det inte och Obafemi Martins och Peter Lövenkrands avgjorde matchen för Newcastle.

Tufft av Newcastletränaren Alan Shearer att byta ut Michael Owen, men den inbytte Martins gjorde ju mål 55 sekunder senare så det var ju inte mycket den före detta Liverpoolanfallaren kunde klaga på.

**********

Mark Viduka var faktiskt riktigt bra. Och efter matchen kramade han om Southgate. De spelade ju ihop i flera år i Middlesbrough.

**********

Stewart Downing har gjort exakt noll ligamål för Boro den här säsongen.

Mohamed Shawky är inte tillräckligt bra för Premier League.

**********

Intressant att se hur Kevin Nolan inte ens tittade på bollen när Newcastle gjorde 1-1. Hörnan kom in och Nolan sprang rakt på Matthew Bates, som hade i uppgift att markera målnickaren Steven Taylor, utan att bollen var i närheten.

Fult, javisst. Riktigt fult till och med. Undrar om Shearer har lärt sina spelare några knep…

**********

Det lät som om det var en otrolig stämning på St James’ igår. Riktigt fantastisk stämning.

**********

Sheffield United slog Preston igårkväll med 1-0 och gick därmed vidare till Championship play-off final. Bara en vinst från Premier League nu alltså för tränaren Kevin Blackwell och spelare som Arturo Lupoli (ex-Arsenal) och Matthew Kilgallon (ex-Leeds), Danny Webber (ex-United).

Synd om Prestons tränare, David Moyes gamla vapendragare Alan Irvine, men United var bättre.

**********

Och det här har inget med fotboll att göra men ni läsare har ofta hjälpt mig med namn på låtar och nu behöver jag hjälp igen. Vem/vilken grupp är det här?

Och för er som tycker jag har sorglig musiksmak så kan jag bara skylla på att grupper som Poison, Bon Jovi, Mötley Crüe och Beastie Boys (No Sleep Til Brooklyn, vilken låt!) låg i topp på MTV Most Wanted när jag åkte över till USA som 13-åring…

**********

Ibland undrar man vad som försiggår i huvudet på vissa fotbollssupportrar. Theo Walcott berättade i söndags att en Portsmouthfan plockade upp en vattenflaska som Walcott slängt vid sidlinjen, spottade i den och skruvade tillbaka locket.

Varför? Walcott spelade en gång i tiden för Pompeys ”lokal”-rival Southampton.

Patetiskt. Idiotiskt. Med mera.

**********

Har inget som helst mot Man City, som någon skrev igår, men den här säsongen har det inte varit mycket positivt att skriva om. Det kan du väl hålla med om (förutom då Stephen Ireland och Shaun Wright-Phillips som är två av mina absoluta favoritspelare i Premier League)?

**********

Och så svaret på gårdagens fråga, som löd så här: vilket Premier Leaguelag tror ni har träffat trävirket flest gånger den här säsongen (och – om man väljer att se det på ett visst sätt – därmed har haft mest otur den här säsongen)?

Petter, Gerrard for president, AFC, Ola, Petrus, PWo, SG8, Kepo, pmophy17421, Izzy, Kevin, UTD, aqqe, Tobbe, Stejjan, Pippo, JJ, 1337, Jocke, kaxige Jonathan :-), Stoffeliden, Niclas#22, Yousif Touma och kalle svarade alla rätt.

Svaret, enligt lördagens Guardian – som jag givetvis tror stenhårt på eftersom jag arbetar där – är Liverpool som har träffat trävirket flest gånger den här säsongen: hela 28 gånger.

**********

Förresten vet jag att ljusår är en strecka men försökte spela på orden lite grann igår. Är man ett ljusår efter ett lag så är man ju ganska långt efter…

Men med tanke på era kommentarer så gick det väl så där med min rubrik igår.

Frugan tyckte den var bra i varje fall. Ha ha ha.

**********

Pmophy17421: Imponerad att du känner till Special 1 TV. Hur hittade du den pärlan? Jag kan nog inte motivera att länka till den efter varje helg men här är hemsidan. Och där kan man vanligtvis gå in och titta på flera avsnitt (om ni har eller laddar ner Microsoft Silverlight – vilket iofs går snabbt). Lysande parodi av Jose Mourinho med gäster.

**********

Petrus, läste din kommentar om Benitez med intresse – men det betyder inte att jag håller med. Tycker fortfarande att spanjoren ger spelare han köpt alldeles för lite tid.

Dessutom så verkar han inte kunna hålla spelare som inte platsar hela tiden nöjda på samma sätt som Alex Ferguson (jag tänker inte på Tevez då utan spelare som Park, Fletcher, O’Shea och Brown till exempel).

**********

Och till slut tycker jag signaturen Kerstin hade en hel del klokt att säga om Arsenal:

Arsenal är väl det av de "Big Four" som har bäst ekonomi, på så sätt att de har inte tagit sig vatten över huvudet och inte köpt en dyr spelare sen Emirates byggdes förrän i år, Arshavin.

Det är väl mer eller mindre allmänt känt att både uniteds och liverpools ekonomi blöder på alla möjliga fronter? Där har du också förklaringen till varför Arsenal inte vinner längre, de spenderar helt enkelt inte så mycket som övriga storlag (och dessutom mindre än många andra lag i PL).

Det är först i år de har haft pengar och då har de också köpt, kanske finns ekonomin där nu att göra lite inköp inför hösten. Ge lite credd till laget som har spelare som är värt lika mycket som två unitedspelare (eller vad de var för uppgifter som kom fram nyligen) faktiskt ändå lyckas hänga kvar i toppen under alla dessa år och dessutom slutat före (tex liverpool förra året)

**********

Signaturen Binkeberg verkar ha koll på sina engelska journalister. Kul.

Publicerad 2009-05-11 kl 23:03
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå