POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Bruce ett halvt geni - Tevez ett helt geni

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva så mycket om Wigan-Manchester United idag utan istället fokusera på Stoke Citys fantastiska insats den här säsongen men med tanke på att det var en så härlig match på JJB Stadium så får Tony Pulis och grabbarna vänta till i morgon.

**********

Jag tyckte Unites match var en kanonmatch och jag vet inte vad domaren Rob Styles – som normalt sett är så petig – hade käkat före matchen för han lät den flyta på utan alltför många avblåsningar, vilket gjorde att tempot höjdes.

United vann till slut med 2-1 efter ett sent mål av Michael Carrick – tänk att han smekte in den bollen, med vänstern! – och resultatet var nog rättvist om man ser till hela matchen.

Men när jag tittade på matchen så tänkte jag hela tiden på vilket fantastiskt arbete Steve Bruce har gjort med Wigan. Laget hade egentligen inget att spela för men spelade ändå jämnt mot de blivande mästarna (ja, det är över nu).

Bruce hade fått spelare som Michael Brown, Paul Scharner och Lee Cattermole att pressa sönder Uniteds spel under stora delar av matchen.

Bruce måste vara – om inte ett 100-procentigt geni – så åtminstone ett halvt geni (om det nu finns halva genier…).

**********

Man måste också betänka att Bruce tvingades sälja sina två klart bästa spelare i januari, Wilson Palacios och Emile Heskey. Och ändå så har laget alltså inte varit i närheten av nedlfyttningsstrecket.

Nej, Bruce ska verkligen ha en eloge. Och kan det möjligen vara Bruce som United har i åtanke när de till slut ska hitta en efterträdare till Sir Alex?

They could do worse.

**********

Carlos Tevez kom in och kvitterade med en alldeles fantastisk klack och dagens tidningar här i England är fulla av artiklar om argentinaren och hans vara eller icke vara i United nästa säsong.

Jag tyckte våran rubrik på framsidan på the Guardians sportdel var ganska bra: Tevez will stay, says Ferguson – but his agent has other ideas.

Här kan ni läsa artikeln.

Jag är ganska övertygad om att Tevez kommer att vara kvar i United nästa säsong eftersom han vill stanna och United vill att han ska stanna.

Allt det här snacket de håller på med nu är bara för att United vill ha honom så billigt som möjligt och Kia Joorabchian vill ha så mycket pengar som möjligt för honom.

**********

Cristiano Ronaldo kanske skulle haft straff igår men det var som kommentatorerna sa på Sky igår under matchen: allt hans barnsliga fäktande med armarna efter VARJE domslut som går emot honom gör att domarna inte litar på honom för fem öre när han ramlar.

Men såg jag inte portugisen jobba hem som en vilde runt den 75:e minuten igår? Imponerande. Jag tror han var tillbaka nere vid sitt eget straffområde och vann bollen.

**********

Nemanja Vidic gnällde på Styles ganska länge efter Wigans helt regelrätta 1-0 mål och sedan småbråkade serben även med Wayne Rooney och Jonny Evans vid ett tillfälle. Jag ser inget fel med det i och för sig. Varje lag behöver en vinnarskalla som Vidic.

**********

Otroligt spännande kvalmatch mellan Leeds och Millwall ikväll. Ni kommer väl ihåg att Millwall vann första matchen med 1-0 i lördags men Leeds är svårslaget på Elland Road och det kommer säkerligen vara över 35 000 fans på plats ikväll för att lyfta fram laget. Vilken match.

Och jag kan inte annat än imponeras av Leedsbacken Sam Sodje, som råkade ut för en rejäl smäll i första matchen mot Millwall. Axeln hoppade ur led – men försvararen tryckte själv tillbaka den i sin rätta position. Ouch.

Tränaren Simon Grayson kunde bara skratta: -Jag tror han har tittat på Mel Gibson i Dödligt Vapenfilmerna lite för mycket…

**********

Peter Sahlstedt mejlar en länk till vad han anser vara världens snyggaste cykelspark genom tiderna – och det är svårt att bråka med honom (även om målet inte godkändes).

Klaus Fischer var namnet – och vilka härliga CCCP-dräkter i det där klippet.

Och här är en till från samme man. Och den godkändes.

Klaus Fischer for president, säger jag bara.

**********

Här berättar John Beresford om vad den härliga Tino Asprilla ställde till med på spelarbussen (vilket tydligen involverade hans porrskådisfru från Italien…) när det begav sig på 90-talet. Klicka på play-knappen bara.

**********

Det visar sig att mannen som regisserade The Damned United – filmen om Brian Cloughs misslyckade 44 dagar som Leedstränare – kommer från Finchley i London, där jag bor. Och tydligen ska filmen visas på den lokala bion – The Phoenix – och Tom Hooper, som han heter, ska vara där och svara på frågor. Kul.

Filmen ska vara riktigt bra och det ska boken också vara. Beställ och läs!

**********

Läste med intresse diskussionen efter Arsenalbloggen igår. Kul med så många kunniga läsare. Tänkte välja en kommentar som jag tycker bäst sammanfattar läget samt ta fram en realistisk drömelva för Arsenal nästa säsong till morgondagens blogg.

Men mest ska det alltså handla om Stoke City i morgon.

Publicerad 2009-05-14 kl 10:25
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå