Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bentley, Keane och Deco toppar flopplistan

Christensons blogg

Igår publicerade jag en lista på de nyförvärv som jag tycker har varit bäst den här säsongen. Jag läste sedan många kommentarer om att Samir Nasri skulle ha varit med på listan och jag får nog ge mig där.

Ett tag tänkte jag till och med ta med Nasri på flopp-listan eftersom jag tyckte att han var alldeles för dyr när jag tittade vissa källor som säger att han kostade 205 miljoner kr. Jag hade för mig att han kostade runt 145 miljoner kr.

Hur som helst, han borde ha varit med på topp-20 listan eller åtminstone som bubblare.

**********

Jag noterar ”traces of schadenfreude” i Respects och OGs kommentarer – men det får man ta när man är så ute och cyklar som jag var i augusti.

**********

Här kommer min lista på vilka värvningar som jag tycker har varit de sämsta den här säsongen. Nedanför ser ni hur min lista såg ut i augusti 2008 då jag var alldeles för hård mot vissa Fulhamvärvningar…

Annons

Vad tycker ni om listan? Är jag rätt ute, är jag fel ute?

**********

1. David Bentley, Blackburn till Tottenham, 220 miljoner kr
Verkade vara ett bra köp förra sommaren. Engelsk landslagsman som hade haft en härlig säsong med Blackburn Rovers. Startade dock dåligt under Juande Ramos och har i stort sett ignorerats av Harry Redknapp. –Jättetrevlig kille, David, men han behöver spela och kanske får titta sig om efter en ny klubb i sommar, sa Redknapp förra veckan.

2. Robbie Keane, Tottenham till Liverpool, 265 miljoner kr
Tanken var att Keane skulle vara den perfekta radhästen till Fernando Torres men formen var dålig och Rafael Benitez tycktes göra allt för att sänka hans självförtroende. Summa summarum en katastrofal transfer.

Annons

3. Deco, Barcelona till Chelsea, 105 miljoner kr
Inledde strålande och satte en enormt snygg frispark i den andra ligamatchen, då solen sken och Chelsea fortfarande trodde att Big Phil var rätt man för tränarjobbet. Har sällan synts under våren.

4. Andrea Dossena, Udinese till Liverpool, 95 miljoner kr
Italienaren har stundtals varit bedrövlig och stundtals bara dålig. Seg, trött, långsam och dålig teknik. Har visserligen gjort några mål men det var efter Benitez insåg att han inte höll försvarsmässigt och lät honom spela som yttermittfältare.

5. Xisco, Deportivo till Newcastle för 75 miljoner kr
Fem ligamatcher och ett mål för den spanske U21-landslagsmannen. Inte direkt vad man väntar sig för 75 miljoner kr. Ytterligare ett av Dennis Wises köp som lär skickas tillbaka till Spanien i sommar.

Annons

6. Dave Kitson, Reading till Stoke, 70 miljoner kr
Mannen som skulle rädda kvar Stoke i Premier League misslyckades totalt när han lämnade Reading och den mysige Steve Coppell för Stoke och den mindre mysige Tony Pulis.

7. Jimmy Bullard, Fulham till Hull, 65 miljoner kr
Spelade jättebra för Fulham i höstas och Fabio Capello tog till och med honom i en landslagstrupp. Men han har haft svåra knäproblem förut och gick sönder igen direkt efter övergången till Hull. Det värsta var att Hull inte tog ut någon försäkring. Ouch.

8. Giovani Dos Santos, Barcelona till Tottenham, 60 miljoner kr
En stor talang som sågs som den nästa Leo Messi när han slog igenom i Barcelona men som såldes till Tottenham när Bojan Krkic visade sig vara bättre. Fick aldrig riktigt chansen i Spurs och lånades ut till Ipswich i våras. Från Barca till Ipswich på mindre än ett år. Trist.

Annons

9. Fabricio Coloccini, Deportivo till Newcastle för 130 miljoner kr
Jag tyckte att försvararen inledde ganska bra men han har bara blivit sämre och sämre. Och jag tror inte att det har underlättat att han var en av Dennis Wises köp eftersom Wise är en person som Newcastlefansen avskyr. Säljs han för 50 miljoner kronor i sommar?

10. Nicky Shorey, Reading till Aston Villa, 65 miljoner kr
Shorey var en engelsk landslagsman när han gick till Villa förra sommaren, men har haft en katastrofal säsong. Köptes in för att ersätta skadade Wilfried Bouma men var så dåliga att Martin O’Neill hellre har spelat högerbacken Luke Young som vänsterback och spelare som Nigel Reo-Coker och James Milner som högerback.

Annons

11. Roman Bednar, Hearts till West Bromwich, 30 miljoner kr
Gjorde visserligen sex mål före nyår men har helt tappat formen sedan dess och i söndags rapporterade tidningarna här att han hade köpt droger, bland annat kokain, från en journalist. Han sa först att han hade köpt dem till en polare, före han erkände: ”I’m fucked.” And so he is.

12. Philipp Degen, Borussia Dortmund till Liverpool, gratis
Kostade visserligen inte ett pence i övergångssumma men måste ha tjänat minst 10 miljoner kronor i lön den här säsongen. Det är fem miljoner kronor per match (han har spelat två Ligacupmatcher).

13. Ricardo Quaresma, Inter till Chelsea, lån
Kostade inte Chelsea en enda pence i övergångssumma men han lär ha haft en hyfsat lön sedan övergången i januari. Problemet var att mannen som ville låna in honom – Big Phil – försvann några veckor senare. Har spelat i fyra ligamatcher och lär skickas tillbaka till Inter så fort lånekontraktet går ut.

Annons

14. Roman Pavlyuchenko, Spartak Moskva till Tottenham 180 miljoner kr
Har inte varit den succé Tottenhamledningen hade hoppats när de köpte in honom som Dimitar Berbatovs ersättare förra sommaren. Ingen fullständing katastrof men har å andra sidan inte varit värd 180 miljoner kr

15. Anton Ferdinand, West Ham till Sunderland, 105 miljoner kr
Och tänka sig att Alan Curbishley sa upp sig eftersom West Ham sålde lillebror Ferdinand till Sunderland. West Ham har nog klarat sig bättre utan Ferdinand än med honom. För mycket pengar för en hyfsat medioker spelare.

16. Didier Digard, PSG till Middlesbrough, 52 miljoner kr
Fransk U21-landslagsman som skulle ersätta Lee Cattermole på Middlesbroughs mittfält men han har varit för tunn och för vek och jag kan inte tänka mig att han blir kvar i klubben i the Championship.

Annons

**********

Här är min lista från augusti 2008

1. Andy Johnson, Everton till Fulham, 130 miljoner kr
Johnson är en hyfsad spelare men också en anfallare som gjorde sex Premier League mål förra säsongen. Martin Laursen gjorde lika många om vi säger så…

2. Bobby Zamora, West Ham till Fulham, 55 miljoner kr
Floppade med Spurs, floppade med West Ham. Vad talar då för att han ska lyckas med Fulham. Nada. Crazy money dessutom.

3. Paul Robinson, Tottenham till Blackburn, 41 miljoner kr
Jag hoppas jag har fel men Robinson verkar ha tappat allt självförtroende, har haft en massa privata problem och jag tror att han kan bli en rejäl flopp.

4. Anthony Gardner, Tottenham till Hull, 30 miljoner kronor
Om jag var Juande Ramos skulle jag ha varit glad om jag kunde skänka bort Gardner. Att sedan få 30 miljoner kronor måste ju kännas som rena julaftonen

Annons

5. Danny Shittu, Watford till Bolton, 30 miljoner kr
Visade med Watford (06-07) att han inte håller i Premier League och jag kan inte tänka mig att han har blivit någon Paolo Maldini sedan dess. En ny Titus Bramble?

6. Craig Fagan, Derby till Hull, 9 miljoner kr
OK, han var inte speciellt dyr men ett mål på 39 ligamatcher med Derby? Jösses. Nykomlingar måste köpa kvalitet, inte kvantitet.

7. Luke Moore, Aston Villa, till West Bromwich, 36 miljoner kr
En bra spelare men jag tror att han är lite för liten och lite för klen för att lyckas i Premier League. Det gick ju inte när han spelade för Villa.

8. John Panitsil, West Ham till Fulham, 20 miljoner kr
En katastrof med West Ham och verkade inte ha någon ambition heller. Han sa hela tiden att han ville stanna, trots att han aldrig spelade. Varför, Roy Hodgson, varför?

Annons

9. Pascal Chimbonda, Tottenham till Sunderland, 45 miljoner kr
Överskattad, överbetalt och girig. Definitivt ingen spelare jag skulle vilja ha i mitt lag.

10. Philipp Degen, Borussia Dortmund till Liverpool, gratis
Han var trasig större delen av förra säsongen och under EM. Nu har han gått sönder igen. Lite Josemi-varning dessutom kvalitetsmässigt.

11. Luke Young, Middlesbrough till Aston Villa, 70 miljoner kr
Young är en bra spelare men definitivt på väg nedåt. 70 miljoner kr? Inte en chans.

12. Zoltan Gera, West Bromwich till Fulham, gratis
Prototypen på en spelare som är suverän i the Championship men som inte håller i Premier League. Typ Jason Koumas.

Publicerad 2009-05-20 23:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto