Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ödeshelg för Newcastle, Hull och Sunderland

Christensons blogg

Ligatiteln är avgjord och det står redan klart vilka lag som kommer att spela Champions Leaguefotboll nästa säsong.

Bottenstriden – däremot – är långt ifrån avgjord. Good lord vilken nervös söndag det kommer att bli för Middlesbrough, Newcastle, Hull och Sunderland.

Så här ser tabellen ut just nu:

Sunderland 36p (-19) – Chelsea hemma
Hull 35p (-24) – Man United hemma
– – – – – – – – – – –
Newcastle 34p (-18) – Aston Villa borta
Middlesbro 32p (-28) – West Ham borta
West Brom 31p (Not a chance in hell…)

**********

Kommer bli hektiskt på jobbet på the Guardian på söndag. Tio Premier League matcher, Monaco grand prix, IPL final och en play-off match.

Annons

Men å andra sidan så är det som nyhetschefen Jon sa igår: -Vad som än händer vet vi att vi kommer att ha Newcastle på första sidan. Klarar de sig kvar så är det den bästa storyn och åker de ut så är det definitivt den bästa storyn.

**********

Och det stämmer. Om Hull, Boro eller Sunderland skulle åka ur så skulle det givetvis vara tungt för de lagen och dess fans, men Newcastle är snäppet värre.

Dels för att klubbens fans alltid hävdar att man är ”en stor klubb” – trots att man inte vunnit något värt att skriva hem om sedan 1969 – men även för att Mike Ashley har varit en fenomenalt katastrofal ägare.

Kevin Keegan har kommit och gått. Joe Kinnear likaså (även om han fick sluta på grund av hälsoproblem). Och nu har vi alltså Alan Shearer som tränare, utan någon som helst erfarenhet, och med ett facit som lyder: sju ”måste-vinna-matcher” och en seger.

Annons

Det ser inte speciellt ljust ut, om vi säger så.

**********

Michael Owen är skadad och kanske inte kan vara med. Obafemi Martins kan nog vara med, men spelar på sprutor. Bäste mittbacken Sebastien Bassong är avstängd. Joey Barton är avstängd.

**********

Hur går det då? Jag tror att Hull klarar sig kvar. Man spelar hemma och möter ett reservbetonat United. Jag tror att Middlesbrough åker ur även om de slår West Ham.

Och då står det alltså mellan Sunderland och Newcastle. Jag tror Sunderland förlorar mot englands bästa bortalag, Chelsea, och då är ekvationen ganska enkel för Newcastle: slår man Aston Villa borta klarar man sig kvar.

Men jag är långt ifrån säker man klarar det.

Annons

**********

Här är en bild som kan muntra upp er en fredag som denna. Joey Barton går omkring och plockar om skräp som en del av straffet för att han slog ner Ousmane Dabo under en träning.

Som The Sun skrev på framsidan: Credit crunch blues? Cheer up, Joey Barton is on community service.

**********

Härlig intervju med Sami Hyypiä i dagens Guardian. Vilken legend. Tänk att han har spelat fler än 450 matcher för Liverpool och sällan varit dålig. Jag tror dessutom att han gjorde mål i en Champions League kvartsfinal tre gånger på fyra år. Remarkable.

Vår ”front page puff” på sportsektionen: Hyyp Hyyp hooray

**********

Två spännande play-off matcher i helgen dessutom

Lördag:
League Two: Gillingham-Shrewsbury

Annons

Söndag:
League One: Millwall-Scunthorpe

Och så ska vi ju inte glömma Sheffield United-Burnley på måndag heller men mer om den i måndagens blogg.

Bara en vecka kvar på min bloggsäsong förresten. Det har gått fort…

**********

Några rykten: Både Tottenham och Liverpool vill köpa Glen Johnson från Portsmouth. Nyuppflyttade Birmingham vill ha Zat Knight från Aston Villa. Carlos Tevez och Dimitar Berbatov kommer båda att sitta på bänken i Rom.

**********

Igår så skickade en av våra reportrar in den här artikeln om Ashley Cole och det faktum att hans egna fans buade ut honom mot Kasakhstan förra året.

Och hela kontoret reagerade på det här citatet: -Ena dagen är man älskad, nästa dag är man hatad. Så är det i fotbollens värld.

Annons

Vi skrattade gott. Hatad, javisst. Älskad? Ashley Cole? Tillåt oss småle.

**********

Apropå Jamie Carraghers och Alvaro Arbeloas lilla bråk förra veckan. Det var väl ingenting. Här visar Bruce Grobbelaar och Steve McManaman hur man bråkar på riktigt efter ett misstag i det egna straffområdet.

**********

Första FA Youth Cup final ikväll mellan Arsenal och Liverpool. Ska bli intressant att se mer av spelare som Jack Wilshere och Laurie Dalla Valle. Något så otroligt som hela 10 engelsmän i Arsenals trupp. Läs mer här.

**********

Jay Jay: Angående flopplistan så tycker jag man kalla en gratisövergång – som till exempel Philipp Degen till Liverpool – en flopp om han inte spelar en enda ligamatch på hela säsongen. Tänk bara på vilken lön killen måste ha: minst 300 000 kr i veckan.

Annons

**********

Trevlig helg.

Publicerad 2009-05-22 09:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto