Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför vinner United

Christensons blogg

Bara en enda dag kvar nu till Champions League-finalen i Rom mellan Manchester United och Barcelona. Tidningarna här i England har naturligtvis byggt upp spänningen med referenser till ”the dream final” och ”battle of Rome” och så vidare och så vidare.

Själv är jag ganska övertygad om att United kommer att vinna finalen. Barcelona skapade oroväckande lite mot Chelsea under 180 minuter i semi-finalerna och Uniteds försvar är bra mycket bättre än Chelseas.

Dessutom skapade Barcelona oroväckande lite under 180 minuter mot United i förra årets semi-finaler och Uniteds försvar känns ännu bättre den här säsongen, speciellt eftersom Rio Ferdinand lär kunna vara med efter skadan.

**********

Visst, allt kan hända i en final. Ett lag kan råka ut för en tidig utvisning eller en tung skada – eller ett lag kan dominera hela matchen och ändå åka på ett skitmål med två minuter kvar.

Annons

Så jag kan naturligtvis inte säga 100 procent att United kommer att vinna. Men jag måste säga att jag inte kan se hur Barcelona kan vinna matchen.

Barcelonas försvar har drabbats av flera tunga skador och avstängningar (Rafael Marquez, Dani Alves, Eric Abidal) och Andres Iniesta och Thierry Henry har varit skadade och tränade inte ens för fullt igår.

**********

Det enda som talar för en Barcavinst är att Patrice Evra har blivit uppsnurrad av Aaron Lennon flera gånger den här säsongen (vad ska inte Messi kunna hitta på då?) samt det faktum att Darren Fletcher är avstängd.

Chelseas innermittfält plockade bort Xavi och Iniesta under stora delar av semi-finalerna men United har ingen Michael Essien. Darren Fletcher är nog det närmaste man kommer.

Annons

**********

Tyvärr tror jag att lagens försvar kommer att bli avgörande. Låt oss inte lura oss själva och tro att det här kommer att bli en målfest i stil med Chelsea-Liverpool (4-4). Kommer ni ihåg semi-finalerna mellan Barca och United förra säsongen? Ganska trista matcher faktiskt.

Och jag vet att Leo Messi är världens bästa spelare tillsammans med Cristiano Ronaldo – men han togs bort helt av Chelsea. Diskussionen här i England har mest handlat om att han inte lyckas dominera de allra viktigaste matcherna.

Upp till bevis imorgon.

**********

Barcelonas Xavi tycker att Messi är mycket bättre än Cristiano Ronaldo. Läs mer här.

Vad tycker ni? Jag kan inte riktigt hålla med måste säga.

Annons

**********

Ytterligare ett bevis på att Uniteds försvar är bättre än Barcelonas är väl att Gerard Pique – en spelare som Sir Alex Ferguson valde att sälja förra sommaren eftersom han inte platsade och hade hemlängtan – mycket väl kan spela från start för Barca.

**********

Riktigt kul intervju med Pique i gårdagens Guardian.

Mitt favoritstycke:

Roy Keane, meanwhile, terrified Pique. On one occasion, Piqué’s mobile started vibrating in the dressing room. Keane went ballistic, ripping clothes from their pegs, rummaging in pockets, screaming that he would kill the man responsible. Luckily, it rang off before Keane reached Piqué’s trousers. A relieved man, he told friends he had never felt closer to death.

Annons

Tydligen spelade han poker med Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Wayne Rooney och Wes Brown på måndagkvällarna. Vilket gäng…

**********

Burnley kommer att spela Premier League fotboll nästa säsong efter 1-0 segern mot Sheffield United på Wembley igår. Wade Elliott gjorde matchens enda mål och snyggt var det dessutom (ni kan se det här även om inte kvaliteten är den bästa).

Efter matchen berättade Elliott att hans pappa hade genomgått en allvarlig operation för cancer för exakt tre år sedan och kvällen före gårdagens matchen sa han till Wade: -Jag vann min match, nu är det din tur att vinna din.

Och det gjorde han ju.

Otrolige Graham Alexander – 37 år – spelade sin 61:a match den här säsongen. Helt otroligt.

Annons

Och har man det i åtanke så låter ju Arsene Wenger lite patetisk när han säger att 20-årige Theo Walcott inte kommer att orka spela för a-landslaget och U21-landslaget i sommar.

Truppen till U21-EM i Sverige kommer på torsdag tror jag men kan läckas ut på onsdagen, då spelarna får reda på vilka som är med.

**********

Sheffield Uniteds tränare Kevin Blackwell såg helt knäckt ut efter förlusten mot Burnley. Det här var Blackwells tredje play-off final förlust på sex år. Inte undra på att han var bedrövad.

Han sa till och med att han troligen kommer att avgå – om han inte får sparken alltså.

Det tyngsta för Sheffield United är att fallskärmsbetalningarna från Premier League tar slut efter den här säsongen. Det betyder att spelare kommer att säljas och spelare kommer att få gå ner i lön.

Annons

**********

Igår skrev jag att jag inte tror att Newcastle går upp till Premier League igen nästa säsong om Alan Shearer är kvar som tränare.

Och om man tittar på statistiken från de senaste 10 åren är det bara sju (!) av 30 nedflyttade lag som tagit sig tillbaka till Premier League direkt.

Andra lag, som Derby 08-09, slutade på en 18:e plats. Southampton blev inte bättre än 12:a 05-06 och Nottingham Forest slutade på en 14:e plats år 2000.

**********

Första transfern den här sommaren? Blackburns defensiva mittfältare Aaron Mokoena har skrivit på ett tre-års kontrakt för Portsmouth.

I didn’t see that one coming, I have to admit.

**********

Signaturen Kermit: hinner nog tyvärr inte att svara på dina frågor. Bara tre bloggar kvar på säsongen för mig och en Champions League final och en FA Cup final att avklara. Flopplistan och bästa värvningarna har jag dock redan skrivit om.

Annons

**********

Kan någon verkligen vara så här bra på det engelsmännen kallar fussball – eller är det fejkat?

**********

Gordan Strachan avgick som Celtictränare igår och jag förstår honom. Sällan har väl en tränare varit så framgångsrik men samtidigt så illa omtyckt av fansen.

Dyker han upp i en Premier Leagueklubb nästa säsong?

**********

Gårdagens fråga löd så här: Vilken nuvarande Premier Leaguespelare gjorde mål i alla omgångar av FA Youth Cup-turnering någon gång under 90-talet och för vilken klubb spelade han?

Och nog gick halva dagen igår utan att någon prickade rätt men så klev signaturen Rasmus plötsligt in på arenan och slog till med den här kommentaren:

Annons

Richard Garcia – Hull. Spelade i West Hams U18 när dem var som bäst. Stod väl för målen även om det var Carrick och framför allt J.Cole som var de stora stjärnorna.

Helt riktigt, vilket senare på dagen även Nima, JohanN och ddd skrev. Damn, där trodde jag att jag hade knäckt er (även om jag måste erkänna att jag kom på att han kanske inte är den enda som har gjort det och att spelare som Owen, Beattie och Jeffers kanske också har klarat av samma bedrift – men det tror jag inte.)

**********

Linhem, behöver lite tid för att tänka på din ”motfråga”.

Publicerad 2009-05-26 08:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto