Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingen topp-fyra plats för City med målsumparen Adebayor

Christensons blogg

Jag tror inte att det har gått en enda dag den här sommaren utan att vi har haft en artikel om Manchester City i the Guardians sportdel. Det har handlat om spelare som har köpts, spelare som inte har köpts, bråk med Sir Alex Ferguson, pressen på Mark Hughes och frågan om han fortfarande kommer att vara City-tränare när vi går in på 2010.

Och det är inget snack om saken: City är det lag som kommer att vara mest intressant att följa under inledningen av Premier League-säsongen (bara 12 dagar kvar!).

**********

De här spelarna har City köpt i sommar:

Gareth Barry
Stuart Taylor
Roque Santa Cruz
Carlos Tevez
Emmanuel Adebayor
Kolo Toure

Kalaset har kostat runt 900 miljoner kronor men den viktigaste frågan är: har City fått valuta för pengarna?

Jag tycker inte det. Barry är ett kanonköp. Tevez också bra men 500 miljoner för målsumparen Adebayor och Toure, som inte har varit i toppform de senaste åren? Not the best piece of business I’ve ever seen…

Annons

**********

Förra helgen valde Chelseatränaren Carlo Ancelotti att ge City en örfil genom att säga att ”storstjärnor kommer aldrig att gå till City eftersom de vill ha mer än pengar”.

Och visst är det så – för tillfället. Men tänk om några få år då City spelar i Champions League-finaler och dominerar i ligan. Då kommer nog de stora spelarna också…

**********

Tills dess får Hughes alltså ”hålla till godo” med spelare som Richard Dunne, Micah Richards och Nigel de Jong. Visst, de kommer inte att starta alla matcher men de är ändå en viktig del av Citys trupp – och tillhör inte det absoluta toppskiktet av spelare.

**********

Annons

Trolig startelva för City mot Blackburn den 15 augusti:

Given – Richards, Dunne, Toure, Bridge – Wright-Phillips, Barry, Ireland, Robinho – Tevez, Adebayor.

Inget snack som saken, Hughes har otroligt talangfulla spelare till förfogande men det här känns inte som ”ett lag”. Hur lång tid tar det innan Adebayor och Robinho brakar ihop efter en missad passning? Hur lång tid tar det innan Roque Santa Cruz tröttnar att sitta på bänken och Craig Bellamy sopar till en lagkamrat med en golfklubba? Och vad kommer Vincent Kompany tycka om att bara spela ligacupmatcher?

**********

Nej, jag tror inte det blir någon topp-fyra plats och Champions League plats för City.

Men jag har ju haft fel förut och the Guardians Manchester-reporter Danny Taylor skrev häromdagen att stämningen i truppen är bättre än någon annan tid under Hughes. Tydligen beror det på att ”störande element” som Elano och Jo har sålts eller lånats ut.

Annons

**********

Det ska också säga att City har några av mina favoritspelare i hela ligan, som till exempel Stephen Ireland (hans 08-09 säsong var fantastisk), Shaun Wright-Phillips och Shay Given.

**********

Leroy Lita till Middlesbrough. Nog inget dumt köp – bara han skärper till sig och slutar tro att han är bäst i världen. Och om Tuncay stannar – vilket visserligen är föga troligt – så ser det ljust ut för Boro i år.

Säsongsdebut mot Sheffield United på fredag. Då drar säsongen igång på allvar.

**********

Dagens mest intressanta rykte: Chelseas Salomon Kalou till Arsenal.

Kommer det att hända? Troligen inte.

Att Liverpool vill ha Romas Alberto Aquilani om de säljer Xabi Alonso har ni säkert redan läst.

Annons

**********

Det har varit jättekul att läsa många positiva kommentarer om det faktum att jag är tillbaka från semestern och det är roligt att klassiska namn som Pelle, Peter Hy, Cerpa, Sergej, Wazza, Jay Jay, Chronic, Linhem, aqqe, Ryan Giggs (He got 11) m fl m fl inte har glömt bort mig och håller hög nivå på diskussionerna.

**********

Till slut måste jag bara undra vad den här mamman och Unitedsupportern tänkte på när hon döpte sin son till Tevez Thomas.

Jag menar, alla vet väl att det inte finns några garantier för att en spelare ska vara lojal och stanna, speciellt spelare som ägs av en firma och som bara är utlånade till United…

**********

Imorgon tänkte jag ta en titt på de där spelarna som Sir Alex Ferguson hoppas ska göra målen nu när Cristiano Ronaldo försvunnit. Fergusons hyckleri och "småklubbskommentarer" verkar de flesta läsare redan ha koll på.

Annons
Publicerad 2009-08-04 10:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto