Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Benitez får skylla sig själv - och vem gör Uniteds mål?

Christensons blogg

Så är då Xabi Alonso så gott som klar för Real Madrid och som jag skrev häromdagen tror jag att Liverpools chanser att vinna ligaguldet försvann i och med den övergången.

Kanske låter lite dramatiskt men jag tycker han har varit så viktig för Liverpool de senaste åren att de inte kommer att kunna ersätta honom.

**********

Liverpools tränare Rafael Benitez har bara sig själv att skylla. Benitez och Alonso stod varandra nära tills förra sommaren då Benitez försökte sälja mittfältaren till Juventus för att kunna köpa Gareth Barry.

Dessutom är jag ganska övertygad om att det var tjafs mellan de två när Alonso ville stanna hemma från en viktig Champions League-match eftersom hans fru väntade barn.

Annons

**********

Jag är dock lite överraskad att Liverpool inte försökte förhandla in ett spelarbyte också. Rafael van der Vaart kanske inte hade varit ett dumt alternativ på mittfältet eller vad sägs om Klaas-Jan Huntelaar som back-up för Torres?

**********

Hur som helst, Sir Alex Ferguson verkar inte vara speciellt orolig för Liverpool den här säsongen. Chelsea blir tuffaste konkurrenten, enligt tränaren.

**********

United, likt Liverpool och Manchester City, har ju haft en intressant sommar när det gäller övergångar. Jag hade tänkt att skriva en del om Sir Alex Fergusons nya rekord i hyckleri i samband med hans uttal om City som ”en liten klubb med liten mentalitet” men flera av er verkar redan ha läst allt om detta och diskuterat det efter måndagens blogg.

Annons

**********

Däremot kanske ni inte såg intervjun med Ferguson där han berättade om hur United ska göra sina mål nu när Cristiano Ronaldo har försvunnit:

"The area that does concern us is where do we get 26 goals Ronaldo scored last season That is a concern because I don’t have a midfielder like a young Paul Scholes or a young Ryan Giggs who can give me 15-plus goals from midfield areas. We will have to redirect our play a bit more.

"Nani will improve, although he is not as mature as Ronaldo was at his age. I expect Anderson to improve and Darren Fletcher to establish himself as a big player in our squad. Owen will get me goals, [Dimitar Berbatov will be much better. And I don’t have to deal with a certain person who is miserable because he is not playing."

Annons

**********

Så det handlar alltså om Nani, Anderson, Fletcher, Owen och Berbatov.

Hmm, jag är inte helt övertygad (även om Wayne Rooney naturligtvis kommer att göra fler mål om han spelar i en central position). Anderson, tror jag, har spelat 75 tävlingsmatcher i rad utan att göra mål för United och jag tror inte – som några läsare skrev igår – att Nani kommer att ta det där steget till yppersta världsklass som Ferguson hoppas.

Däremot tror jag att Berbatov kommer att ha en mycket bättre säsong och att Owen gör en 6-10 ligamål.

Vi har ju även Antonio Valencia, en fantastisk spelare i mina ögon, men han har bara gjort sju mål på 89 matcher för Wigan. Visst, i ett bättre lag kommer han att få fler chanser men är man inte en naturlig målskytt så är man inte. Fråga bara Jermaine Jenas.

Annons

**********

Så här fördelades ligamålen mellan Uniteds spelare förra säsongen:

C Ronaldo 18
W Rooney 12
D Berbatov 9
C Tevez 5
M Carrick 4
N Vidic 4
D Fletcher 3
F Macheda 2
P Scholes 2
J-S Park 2
R Giggs 2
R DA Silva 1
D Welbeck 1
Nani 1
D Gibson 1
W Brown 1

Totalt: 69

**********

Så här tror jag att de kan se ut den här säsongen:

D Berbatov 14
W Rooney 14
M Owen 7
A Valencia 5
F Macheda 5
M Carrick 4
D Fletcher 4
Nani 4
N Vidic 3
P Scholes 3
J-S Park 3
D Welbeck 2
R Giggs 1
R Ferdinand 1

Totalt: 70

Åh fan. Fler än jag trodde. United kanske klarar sig trots allt… Ha ha.

Hur tror ni att det kommer att se ut?

**********

Edwin van der Sar borta åtta veckor efter en handskada, enligt the Sun. Ska bli mycket intressant att se hur det går för Ben Foster. För det blir väl Foster som tar över? Ferguson säger ju i var och varannan intervju att Foster kommer att vara engelsk landslagsman inom kort.

Annons

Eller säger han det bara för att få upp priset när Foster ska säljas?

**********

Dagens mest intressanta rykte? Christopher Samba från Blackbrun till Tottenham för 125 miljoner kronor.

Tja, kanske. Men då tycker jag nog Sebastien Bassong från Newcastle vore ett bättre köp för samma prislapp.

**********

Tungt för Everton. Förlust mot Blackpool igår och anfallaren Jo skadad.

**********

Läser med intresse era kommentarer efter bloggarna. Hinner tyvärr inte svara på frågorna som ställdes igår men lovar att skriva mer om Aston Villa och Arsenal nästa vecka.

Dessutom måste jag ta upp krissituationen i Portsmouth innan ligan börjar nästa helg.

I morgon och på fredag blir det saftiga förhandsartiklar inför Championshipstarten på fredag.

Annons

I know, I am too kind. 🙂

Publicerad 2009-08-05 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto