Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur klarar sig tragiska Newcastle i the Championship?

Christensons blogg

Imorgon börjar the Championship – publiksnitt på fantastiska 18,000 förra säsongen – och det känns som ett ypperligt tillfälle att kolla in läget i några av lagen inför säsongsstarten.

**********

Och vi börjar naturligtvis med Newcastle United. Senast jag skrev om klubben hade de åkt ur Premier League och det var svårt att se hur saker och ting kunde bli mycket värre.

Men två månader senare är Newcastle i en mycket, mycket sämre position.

1. Laget har ingen ny tränare (Chris Hughton fortfarande ansvarig).

2. Klubben har inte blivit såld och har därför inga pengar att köpa spelare för.

3. Joey Barton är fortfarande kvar i klubben.

4. Sebastien Bassong, Habib Beye och många andra lär säljas före fönstret stänger, kanske till och med den här veckan.

Annons

5. Hughton har ingen aning om vilka spelare kommer att vara kvar på lördag då man möter West Bromwich Albion på the Hawthorns.

**********

News of the World skrev en förhandsartikel inför säsongen i helgen med rubriken:

Tyne is running out for Toon

• No buy-out
• No new signings
• No boss
• No hope

Ouch.

**********

Idag har vi visserligen sett rapporter om att en ny ägare, Barry Moat, kan vara på väg att köpa klubben från Mike Ashley. Det vore ju bra… men det verkar som om Moat vill ge tränarjobbet till Alan Shearer. Inte bra, om ni frågar mig.

**********

Ser man till spelarmaterialet borde Newcastle gå upp direkt, även om några spelare säljs. Spelare som Steve Harper, Steven Taylor, Andy Carroll, Danny Guthrie, Nicky Butt, Damien Duff, Geremi, Jose Enrique och Jonas Gutierrez vittnar om kvalitet – men kommer de att spela som ett lag?

Annons

Troligen inte, i varje fall om man tittar på det skrämmande 1-6 resultatet mot League One-gänget Leyton Orient under försäsongen. Patetiskt.

Jag kan bara tycka synd om de 1700 stackars Newcastlefans som hade tagit sig dit och har oturen att följa Englands mest misskötta klubb (om man bortser från Chester City förstås).

**********

Och till råga på allt så har Newcastle nu skaffat sig den fulaste bortadräkten i hela det engelska ligasystemet.

**********

Ingen rolig nyhetsrapport om man är Newcastlesupporter:

The BBC reported the fact that only three people turned up at the St James’ Park megastore to buy the new canary away strip as if it was a bad sign and it might be argued that the arbitrary choice of yellow was a mitigating factor.

Annons

**********

Vilka är lagen som kommer att utmana – och troligen segla förbi – Newcastle den här säsongen?

Middlesbrough och West Bromwich åkte ju också ur och har starka trupper jämfört med konkurrenterna. Boro har givit Gareth Southgate en till chans att imponera som tränare och trots att Stewart Downing har sålts till Aston Villa så ser det ljust ut.

Jag tror nog att Tuncay sticker men spelare som David Wheather, Adam Johnson, Gary O’Neil, Robert Huth och Julio Arca är kvar.

Jonas Olssons West Brom har en något tunnare trupp och en novistränare i form av Roberto Di Matteo. Klassiska slitvargar som Jonathan Greening och Neil Clement är kvar medan James Morrison och Ishmael Miller borde kunna göra en hel del mål på den här nivån.

Annons

Men räcker det till uppflyttning? Jag är inte helt säker.

**********

Och tyvärr tror jag inte att en av förra säsongens överraskningar, Swansea, kommer att kunna upprepa bedrifterna från 08-09. Man har tappat succétränaren Roberto Martinez och han har tagit med sig Jason Scotland och Jordi Gomez till Wigan.

**********

Och tänka sig att QPR, som har tre stenrika ägare, har valt att satsa på Jim Magilton (trist facit med Ipswich, to say the least) som tränare den här säsongen. Förra säsongen sparkade man tre tränare. Hur många blir det den här säsongen?

**********

Sheffield Wednesday kan nog ta en play-off plats. Brian Laws har hämtat in intressanta namn som Darren Purse, Tommy Miller, Darren Potter och Michael Gray och lyckades dessutom övertyga nyckelmannen Marcus Tudgay att skriva på ett nytt kontrakt.

Annons

**********

I morgon blir det mer Championshipförhands med bland annat storsatsande Derby County med Nigel Clough som tränare och Roy Keanes upptåg i Suffolk.

Bara en dag kvar till säsongen börjar på allvar nu. Middlesbrough mot Sheffield United, avspark klockan åtta engelsk tid.

**********

En ursäkt till Linhem, jag svarade aldrig på din fråga (en av de bästa på länge) i våras. Här är frågan (svaret längre ner):

Vilekn är spelaren som vunnit skytteligan i CCC 2, året efter vunnit skytteligan i CCC 1(lika många mål & samma lag), tredje året bli lagets bäste målskytt(mindre mål samma lag) i Championship så fjärde säsongen blev han köpt av PL lag för att den säsongen inte gör ett enda liga mål?

Annons

**********

Signaturen veronese undrar: ”Hur går det för dig nu när Observer kanske går i graven?”

Tack för omtanken. Jag är nu anställd av the Guardian, the Observers systertidning, och det verkar som om vi ligger bättre till.

Men det är skandal att världens äldsta söndagstidning kanske kommer att försvinna. Speciellt med tanke på att den ägs av ett företag som sägs sig värna om journalistik.

**********

Michael Owen missade en tre-fyra bra chanser för United i träningsmatchen mot Valencia igår (Fabio Capello var och tittate på). Manchester Citys försvar såg skrämmande skakigt ut i en 3-2 förlust mot Rangers (som Arsenal slog enkelt häromdagen).

Annons

Och tänka sig att Georgios Samaras, 70-miljonersmannen som var så hånad när han spelade för City, gjorde ett solomål i den sista matchminuten för Celtic som såg till att Tony Mowbray (ex-West Brom) och hans manskap gick vidare i Champions League.

Tomas Rosicky borta i sex veckor… Tar mardrömmen aldrig slut?

**********

Svaret på Linhems fråga: Bobby Zamora!

00/01 – 28 mål – CCC 2 (Brighton)
01/02 – 28 mål – CCC 1 (Brighton)
02/03 – 14 mål – CCC (Brighton)
03/04 – 0 mål – PL (Spurs)

På måndag kör jag igång med mina frågor igen.

**********

Tack för allt beröm och bra diskussion efter gårdagens blogg. Det värmer och inspirerar. Vi hörs i morgon.

Annons
Publicerad 2009-08-06 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto