Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fosters misslyckande - och problemet med kristall-Aquilani

Christensons blogg

Chelsea vann alltså Community Shield på straffar efter 2-2 mot Manchester United i själva matchen.

Vad lärde vi oss då från att titta på ”the curtain raiser”, som matchen på Wembley kallas här i England?

Att Uniteds målvakt Ben Foster – just nu – inte är i närheten av att vara en fullgod ersättare för Edwin van der Sar.

Att Patrice Evra måste lära sig att behärska sig – annars kan han lätt åka ut. Tacklingen på Michael Ballack var inte snygg. Var det Ballack månne som var inblandat i rasistbråket på Stamford Bridge förra säsongen? Eller var det bara revansch för den regelvidriga tacklingen som ledde till 2-1 målet?

Annons

Att domaren Chris Foy inte hade en bra dag – han var inte tillräckligt konsekvent – men att det känns ganska tröttsamt att Sir Alex Ferguson börjar säsongen med att klaga på domaren efter en förlust.

Att det inte spelar någon roll hur dominant ett lag är i den första halvleken – jag tyckte United spelade ut Chelsea i 45 minuter – man kan fortfarande förlora en match.

Att Branislav Ivanovic inte är en bra ytterback försvarsmässigt.

Att Ricardo Carvalhos engelska inte är speciellt bra trots att han har bott i England i fem år.

Att Ryan Giggs fortfarande kan slå fantastiska, avgörande passningar.

Att Nani visade tendenser (men bara tendenser) att han kanske kan utvecklas till en toppspelare nu när Cristiano Ronaldo har försvunnit. Målet var snyggt – men inte otagbart. Dessutom skadade han axeln och blir borta ett tag.

Annons

Att Darren Fletcher såg minst lika bra ut som i slutet på förra säsongen – om inte bättre.

Att Chelsea är ett bättre lag om Carvalho är i form och spelar som han gjorde igår.

**********

Har jag glömt något? Vad tyckte ni som såg matchen?

**********

Annars var det stora samtalsämnet här i England (förutom cricketen, där England vek ner sig totalt) att Liverpools tränare Rafa Benitez inte har så mycket pengar att spendera – trots försäljningen av Xabi Alonso och Sebstian Leto (kommer ni ihåg honom? Tydligen fick Liverpool 40 miljoner kronor från Panathinaikos för honom).

Så nu är det plötsligt upp till spelare som David Ngog, Emiliano Insua (som visserligen är riktigt bra) och Lucas Leiva att kliva fram och skapa en titelvinnande trupp.

Annons

Hmmm. I’m not sure about that.

Benitez klagade igår på att han inte vet hur mycket pengar han har att köpa spelare för och att han inte har lika mycket som konkurrenterna.

Men jag undrar om det inte var en ploj för att få ner priset på Hulls mittback Michael Turner, som man bjudit 70 miljoner kronor för. Hull begär 120 miljoner kronor.

**********

Några läsare har undrat vad jag tror om Liverpools nya värvning Alberto Aquilani.

Först av allt måste jag säga att jag tror att det var en dålig affär. Att sälja Xabi Alonso och köpa en spelare som snittat 17 ligamatcher per säsong på grund av skador och bara få 125 miljoner kronor över är inte en bra affär i mitt tycke.

Annons

Mannen tycks vara gjord av Swarovskikristall, som en italiensk fotbollsexpert skrev.

**********

Dessutom har jag läst att Romas tränare Luciano Spalletti ibland föredrog David Pizarro framför Aquilani på Romas mittfält – och då kan ju inte italienaren vara hur bra som helst.

Dessutom så brukar inte italienare ha det speciellt lätt i Premier League. Gianfranco Zola är naturligtvis ett fantastiskt undantag men tänk på spelare som Corrado Grabbi, Bernardo Corradi, Andrea Dossena, Massimo Taibi, Rolando Bianchi, Massimo Maccarone.

Usch, jag ryser.

**********

Svennis Notts County vann första matchen för säsongen i League Two – mot Bradford City – med hela 5-0. Kan inte vara lätt för tränaren Ian McParland dock.

Annons

Alla rubriker såg i stort sett ut så här Eriksson’s County off to perfect start

Hur länge kan McParland och Svennis hålla sams?

Inte illa med nästan 10 000 fans på Meadow Lane. I fjärde divisionen alltså.

**********

Norwich förlorade första matchen i League One efter nedflyttningen från the Championship med hela 7-1 hemma mot Colchester och två fans blev så vansinniga på den patetiska insatsen från hemmalaget att de sprang in på planen, rev sönder säsongsbiljetterna och gav spelarna ”an earful”.

Det ser inte ljust ut för den gamla stormålvakten Bryan Gunn, som nu tränar laget.

**********

AFC Wimbledon spelade 1-1 hemma mot storfavoriterna Luton i Blue Square Premier, där det andra supporterägda laget, Ebbsfleet United, också kryssade, mot Altrincham.

Annons

**********

Roy Keanes Ipswich förlorade mot Coventry City medan Nigel Cloughs Derby slog Darren Fergusons Peterborough med 2-1 i the Championship.

**********

Manchester City verkar ha givit upp jakten på Joleon Lescott och funderar nu på att köpa Matthew Upson från West Ham. Kom igen Everton, stå på er. Visa att ett kontrakt som en spelare skrivit på betyder någonting i varje fall.

**********

Säsongens första fråga (och jag lägger ribban högt): Vilken före detta spelare, numera coach, vann Europacupen och tränade Barrow 1984-85?

Publicerad 2009-08-10 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto