Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Darius Vassell – more than a player

Christensons blogg

Ibland händer något i fotbollsvärlden som är så oväntat och så härligt att man bara måste skratta.

Det har skett många övergångar i den engelska fotbollen de senaste två månaderna men ingen var mer överraskande än Darius Vassells transfer till Ankaragücü från Manchester City.

Inte kanske för det faktum att den före detta landslagsspelaren gick till en turkisk klubb utan snarare för det välkomnande han fick.

Jag vet att fansen brukar sluta upp i tusental i Turkiet men någon hejd får det väl ändå vara.

Ta en titt på det här bilderna och titta extra noga på hur förvånad Vassell ser ut samt vad det står på plakaten.

Annons

Ett exempel:

Hands in the air – Vassell is here!

Och den oslagbara:

Darius Vassell – you are more than a player

More than a player? Men vad betyder det egentligen? Är Vassell även en valnöt, eller kanske en kronhjort?

Vad vet jag. Allt jag kan säga att jag önskar Darius lycka till med hans nya äventyr.

**********

Sol Campbell till Newcastle. Intressant. Kommer det att hända? Troligen.

**********

Vet att det är många Liverpoolsupportrar som varit deppiga efter premiärförlusten mot Tottenham men ni måste komma ihåg att det finns många klubbar som har det mycket värre än er.

Chester City är nog det bästa exemplet här i England. Herregud vad tungt lagets supportrar har haft det de senaste åren.

Annons

**********

Kortfattat har det sett ut så här (vilket jag skrev några rader om förra året):

2003: Ägaren Stephen Vaughan anställer fd Liverpoolmittbacken Mark Wright som tränare. Wright var arbetslös efter att ha blivit anklagad för en rasistisk attack mot en domare när han var Oxfordtränare.

2004: Vaughan sparkar Wright eftersom Wright tydligen hade inlett en affär med en spelarfru.

2006: Vaughan anställer Wright igen efter att han har blivit sparkad av Peterbrough för grovt tjänstefel.

2007: Vaughan sparkar Wright efter bara tre vinster på 20 matcher.

November 2008: Vaughan sparkar Wrights ersättare och säger: -Jag förstår inte. Jag verkar inte få till det när det gäller tränare. Men finns det någon där ute som är intresserad så kan de höra av sig.

Annons

Tre dagar senare: anställer Wright igen.

Maj 2009: Chester City åker ut ligasystemet med dunder och brak.

**********

Dags för en nystart a la Malmö FF 2000? Inte. Saker och ting har bara blivit värre och värre. Det har visat sig att klubben hade skulder på runt 100 miljoner kronor och deras finansiella problem innebar att kde startade den nuvarande ligakampanjen med – hör och häpna – hela 25 minuspoäng.

Inte nog med det. Fd ägaren Stephen Vaughan har nu köpt tillbaka klubben, vilket gjorde att fotbollsförbundet förbjöd klubben att spela sina två första matcher i Blue Square Premier.

Ligaföreningen stod dock på Chesters sida och förra veckan (när alla lag redan hade spelat två matcher) kunde man äntligen spela sin första match (det blev, naturligtvis, förlust mot Cambridge United).

Annons

Ikväll möter man Oxford United på bortaplan och ni kan väl hålla en tumme för laget. Det är fortfarande augusti och grabbarna har 26 poäng upp till nedflyttningsstrecket.

Jag tror nog Chesters fans skulle vara ganska glada om deras största problem var en förlust på White Hart Lane, en tränare som skyller på domaren och en spelare som Nabil El Zhar i truppen…

**********

Cambridge United – som också spelar i Blue Square Premier – har inte heller haft en bra start på säsongen. Man anställde en ny tränare, Martin Ling, i somras men det ville sig inte bättre än att Ling sade upp sig efter NIO dagar.

Good Lord.

Men tro det eller ej – åtta dagar senare var samma Ling tillbaka som tränare. Men bara efter det att ordföranden hade avgått.

Annons

What a mess.

Stort att laget ligger fyra i ligan. Gamla storlaget Luton Town leder serien medan AFC Wimbledon ligger 12:a och Ebbsfleet United på an 18:e plats.

**********

Tack Adam, för det här suveräna klippet med Neil Warnock efter Crystal Palaces regelrätta mål blev underkänt mot Bristol City.

Som Adam skriver: Warnock är helt oslagbar i intervjun. Konstpausen och den dödsallvarliga blicken när han tittar upp och säger "…by writing a report" är ändå stor humor. Hahaha.

**********

Dennis: Hur gick det för Rosersberg mot Vassunda?

**********

Gårdagens fråga verkar ha varit lite för lätt. Hur som helst, den löd så här: Vilken Premier Leaguestadion fick se minst mål förra säsongen?

Annons

Rätt svar var White Hart Lane (och jag som trodde att Harry Redknapp stod för anfallsglad fotboll…) och detta visste: eskilstuna, kakan (kul att du kommenterar), Mikkel, Kevin, Niklas, Boring Bottenham, anddi, Spursboy, LFC, Pete, JieL, Taylor D, To Wiking, Flarne, Erki, Anderton, den svarte, Micke, Guz, Pelle och COYS.

Nästa vecka blir det svårare.

**********

Massor med intressanta matcher ikväll.

Celtic-Arsenal i Champions League kval

Wigan-Wolves och Sunderland-Chelsea i Premier League och i stort sett fulla omgångar i de lägre divisionerna.

Jösses. Säsongen har knappt börjat och det är knappt man hinner hämta andad.

Tror Sunderland kan skrälla och ta minst en poäng.

Publicerad 2009-08-18 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto