Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpools medelmåttor håller inte

Christensons blogg

Tung, tung förlust för Liverpool hemma mot Aston Villa igår och nu har Rafael Benitez lag redan förlorat lika många matcher som på hela förra säsongen.

Visst, det är för tidigt att avskriva Liverpool helt från ligaguldet men inte ser det ljust ut (och det kan väl inte den mest enögde Liverpoolsupportern påstå att det gör?).

**********

Liverpool skapade en hel del chanser och Villa var tvungna att lita på den fantastiske Brad Friedel i målet – men ändå känns det i ryggmärgen som om det här Liverpoollaget helt enkelt inte räcker till.

OK, bara Alonso och Arbeloa har försvunnit från laget som slutade tvåa förra året men om man tittar på spelarmaterialet, bredden på truppen och dagsformen så måste man säga att Tottenham, Arsenal, United, Chelsea och City alla ligger före Liverpool.

Annons

Och om det här håller i sig så skulle den inte förvåna mig om Liverpool spelar Europa League 2010-11.

För många medelmåttor i laget helt enkelt

Enda trösten för Liverpoolfansen här i England är att det går ännu sämre för Everton.

**********

Jamie Carragher har inte sett stark ut så här i säsongsöppningen men det är väl klart, han blir inte yngre för var dag som går.

**********

Här är The Times matchrapport. Oliver Kay är inte nådig i sin kritik mot Liverpool och Steven Gerrard.

**********

Starkt av Villa att vinna på Anfield. Martin O’Neills lag har ju inte haft den lättaste säsongsinledningen. Dessutom gladde det mig att Nigel Reo-Coker fick spela bra för Villa.

Annons

Han verkar vara hur sympatisk som helst (han hyllar ofta sin mamma för allt hon gjorde under hans uppväxt (pappan stack tidigt) och han gör en hel del för välgörande ändamål.

**********

Sol Campbell alltså på väg till Svennis och Notts County. Och det blir ju säkert en kanonvärvning i League Two – men jag undrar ändå vad vissa spelare kommer att tycka om att tjäna lika mycket på ett år som Campbell kommer att göra på en eller två veckor.

**********

Värsta snyftstoryn i News of the World i helgen med rubriken Jo: I’m playing to save my tragic family.

OK, jag säger absolut inget om att han spelar för sin bror som dog i en trafikolycka för sju år sedan. En tragedi som man nog aldrig skulle kunna komma över.

Annons

Men jag reagerar när jag läser följande kommentarer:

"I want to play because my family depends on me. I need the money a great deal as my mum needs a break. She does not want to work as a housekeeper. She has a terrible pain in her chest.

"I don’t want my father to work, either. I always wanted to buy a house for them and my sisters some day and I worked very hard to achieve that. I’m sure that our life is going to change."

**********

Men ursäkta? Hur länge har karln spelat i Europa? (2006, since you ask). Hur mycket kan han ha tjänat hos CSKA Moskva, Manchester City och Everton? Löliga summor. Han tjänar säkert en miljon kronor på två veckor hos Everton och det skulle förvåna mig mycket om inte det räckte till ett eller till och med två hus i Brasilia.

Annons

Så om han inte redan har köpt ett hus åt föräldrarna så undrar man ju var pengarna har tagit vägen.

Jag tror nog det finns en hel del personer – inte minst i Brasilien – som det är mer synd om här i världen än Jos familj.

**********

Jag gillar verkligen Phil Neville. En rak, ärlig, ambitiös spelare som gav allt för United och som nu ger allt för Everton. En riktig förebild.

När han fick frågan om hur bra Evertonlöftet Jack Rodwell kan bli så svarade han: – Jag oroar mig för dagens ungdom. Det finns så mycket som distraherar dem istället för att stanna kvar på träningsplanen och bara öva, öva, öva. Det är PlayStations hit och jävla Nintendos dit. Man blir inte en bra spelare för att man spelar en massa dataspel.

Annons

Ord och inga visor – men han har ju alldeles rätt.

**********

Burnleys tränare Owen Coyle säger att han är lika tuff som Sir Alex Ferguson. Kan bli en rolig säsong på Turf Moor.

**********

Var jag för hård med Jo?

**********

Ikväll är det Offspringkonsert på Brixton Academy. You may mock me… men även en 36-årig man måste väl få känna sig som en 17-åring ibland?

Bara namnet Offspring tar mig tillbaka till tidigt 90-tal och konsert i Solnahallen. Polarn Jögga var med och om jag inte missminner mig så intogs en hel del alkohol före giget på någon sunkig pub i närheten (eller vänta nu, det finns väl inga sunkiga hak i Solna…).

Även ikväll lär det bli några bärs vilket innebär ett dilemma bloggmässigt. Efter att ha funderat ett tag på olika alternativ så har jag nu beslutat mig för att låta er läsare bestämma.

Annons

Här är alternativen:

1. Jag går på konserten, dricker en hel del bärs och knåpar ihop en ohämmad blogg när jag kommer hen vid tre-snåret.

2. Jag tar två öl, hinner nyktra till före jag kommer hem och skriver en kompetent men potentiellt tråkig blogg.

3. Jag kör gärnet på konserten, firar med en kebab efteråt och skiter i bloggen (med gott samvete eftersom jag ändå kommer skriva minst fem den här veckan).

4. Jag struntar i konserten, åker direkt hem från the Guardian, matar och lägger Lucas (åtta månader), städar huset och skriver sedan bloggen.

**********

It is up to you, dear readers. You decide. Seriously. Er vilja är min lag (även om jag undrar vilket alternativ redaktör Lundh skulle uppskatta mest…)

Annons

**********

Gårdagens fråga löd så här: Vilket lag har förlorat flest matcher i den engelska högsta divisionen?

Och jag kanske skulle ha varit lite tydligare i min fråga och lagt till någonsin för det var några som gissade på Derby efter deras katastrofsäsong häromåret.

Hur som helst. Everton är rätta svaret och detta visste (eller gissade) JieL, Martin, Robin, Johan, Tony.

**********

Ser att en av mina läsare är Boltonsupporter. Härligt. Men varför? Berätta mer.

Och tack för alla halloumirecept, Oba et al.

Publicerad 2009-08-25 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto