Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United vann slaget – Arsenal kan vinna kriget

Christensons blogg

2-1 till Manchester United mot Arsenal på Old Trafford igår kväll och Arsene Wenger utvisad för att ha sparkat en plastflaska.

Det låter som en total succé för Sir Alex Ferguson – men jag undrar om inte skotten är lite orolig för sitt lag.

Spelet stämde inte speciellt bra och det var endast tack vare Abou Diabys hjärnsläpp (självmål) och Ryan Giggs framspelning till Wayne Rooney vid straffen som räddade Ferguson och United.

**********

Jag tyckte Arsenal spelade något bättre än United, framför allt i den första halvleken. Men man kan inte göra misstag som Manuel Almunia (vad skulle han ut och göra på den bollen?) och Diaby (självmål trots att han inte stördes av någon motspelare) och förvänta sig att vinna på Old Trafford.

Annons

**********

Och det är just det som Arsenals unga lag måste lära sig nu. Att undvika de här misstagen i de stora matcherna.

Annars måste jag säga att laget spelar en härlig passningsfotboll och Andrej Arsjavin påminner lite om Cristiano Ronaldo eftersom han kan göra mål när motståndarna som minst anar det.

**********

Härligt att se Ryan Joseph Giggs (eller Wilson, hans egentliga efternamn) vara något av en matchvinnare vid 35 års ålder.

Passningen fram till Rooney var magnifik och även om kommentatorerna här i England försökte påstå att även 2-1 målet var hans förtjänst (när det var Diabys fel) så räckte framspelningen i den 59:e minuten till att vända matchen. Fram tills dess hade inte United skapat mycket.

Annons

**********

Jag tyckte Darren Fletcher var en riktig gigant på mitten. Vilket självförtroende den mannen har nuförtiden. Igår sprang han till och med omkring och klackade mellan alla viktiga tacklingar. Wow. Allt detta alltså från en kille som var en hackkyckling bland Unitedfansen för några år sedan.

Rooney fick priset som matchens bästa spelare men även han tyckte att Fletcher skulle ha fått det.

**********

Arsenals Denilson var en besvikelse, Uniteds Antonio Valencia likaså.

Dimitar Berbatov petad inför säsongens viktigaste match hittills och Robin van Persie kapten för Arsenal. Intressant.

**********

Arsenal skulle nog ha haft en straff just före första målet, då Fletcher brakade in i Arsjavin.

Annons

Nani stod för en fantastisk framspelning till Berbatov i slutminuterna. Det är något speciellt med yttersidor eller hur? Portugisen har faktiskt varit hyfsad hittills den här säsongen.

**********

Så här skrev Richard Williams i the Observer om Uniteds anfallsspel:

How strange it was to see United lining up against Arsenal with only one forward. The days when Rooney could count on the close support of Cristiano Ronaldo and Carlos Tevez seemed far away as he stood waiting for the ball throughout the first half yesterday, with Thomas Vermaelen and William Gallas flanking him like a couple of well-armed sentries and Dimitar Berbatov confined to the bench.

**********

Wenger, som blev utvisad för att ha sparkat till en plastflaska, hade hämtat sig ganska snabbt efter matchen. –Jag vet inte vad jag ska säga om utvisningen. Jag visste inte att man inte får sparka på en plastflaska så där. Dessutom tyckte jag att jag fick en ganska bra träff…

Annons

**********

Wenger håller humöret uppe alltså – och med all rätt. Arsenal kan hämta sig från det här (precis om United gjorde efter en tidig 2-1 förlust borta mot Arsenal förra säsongen) och vinna ligan, inget snack om saken.

Problemet för Uniteds utmanare är att mästarna just har slagit en av ligans tuffaste motståndare utan att spela speciellt bra och med Edwin van der Sar och Rio Ferdinand på skadelistan.

**********

Det här är matchrapporten från the Sunday Times.

Läs den för att kolla om ni håller med vad englands bästa söndagstidning skriver om matchen och för att unna er en liten stund med det engelska språket på högsta nivå.

**********

Annons

Mer om lördagens andra match i morgondagens blogg.

Publicerad 2009-08-30 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto