Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu säkrar England VM-platsen

Christensons blogg

England möter Kroatien på Wembley ikväll och vid vinst så kvalificerar sig Fabio Capellos landslag för VM i Sydafrika nästa år.

Jag tror att England vinner matchen (man kan gå vidare med oavgjort också om Vitryssland tar poäng mot Ukraina). Dels för att man har en nyfunnen stabilitet under Capello men också på grund av att Kroatien saknar Luka Modric på grund av skada och Vedran Corluka på grund av avstängning.

**********

Men ni kommer väl ihåg hur det gick förra gången Kroatien besökte huvudstaden? England behövde bara en poäng för att nå EM 2008 men föll 3-2 efter Scott Carson misstag, regnet och Steve McClaren med paraply.

Annons

Faktum är att McClaren – stackarn – kommer alltid att kommas ihåg med smeknamnet ”The wally with the brolly” (tönten med paraplyt). Jag undrar ibland om inte det är värre än Graham Taylors rubrik: Swedes 2 Turnips 1 med en bild där en kålrot placerats på Taylors huvud.

**********

Troliga laguppställningar:

England: Green – Johnson, Terry, Upson, A Cole – Barry, Lampard – Lennon, Rooney, Gerrard – Heskey

Kroatien: Runje – Srna, Simunic, Krizanac, Pranjic – Kranjcar, Vukojevic, Pokrivac, Rakitic – Olic, Eduardo

**********

Glen Johnson har fått mycket kritik för sina defensiva insatser som högerback. The Times hade till med en bild på Liverpoolförsvararen på framsidan av sport med rubriken: The weakest link?

Annons

Lite hårt kan tyckas men det ska bli intressant – speciellt för Liverpoolfans – att se hur det går för honom idag mot tuffare motstånd.

**********

Eduardo kommer säkerligen att bli utbuad så fort han rör bollen – men kroat-brassen säger idag att det bara kommer att motivera honom ytterligare.

**********

Englands kapten John Terry säger att han fortfarande vaknar upp mitt i natten och kommer ihåg den där 3-2 förlusten mot Kroatien…

Det hade väl varit mycket trevligare att vakna upp och tänka på de 1.8 miljoner kronor han får i veckan efter att ha visat sin lojalitet till Chelsea…

**********

Kroatien vann första ronden igår när Marin Cilic slog ut Andy Murray ur US Open igår kväll. Murray är visserligen inte engelsman men konstigt nog så beskrivs han numer (när han har blivit bra) allt oftare som britt än som skotte i de engelska tidningarna).

Annons

**********

Capello visste att han skulle få frågan om han tänkte använda ett paraply ikväll. Han hade blivit briefad. Svaret?

-Jag tror inte att det kommer att regna i morgon kväll…

**********

Kolo Toure har blivit utsedd till Manchester Citys lagkapten för resten av säsongen. Det var som f-n.

**********

Skottland behöver en poäng hemma mot Holland för att säkra andraplatsen i kvalgrupp nio men bör nog satsa på en vinst eftersom bara åtta av de nio grupptvåorna får vara med i kvalet.

Och med tanke på hur det såg ut i första halvleken mot Makedonien så undrar jag om man tar en pinne ikväll. Men å andra sidan har ju Holland redan kvalificerat sig.

**********

Och tro det eller ej men Nordirland kan ta en kvalplats eller direktkvalificering också. Ikväll möter man gruppettan Slovakien hemma på Windsor Park och vinner man den tar man ledningen i gruppen (dock med en match mer spelad).

Annons

Men vad är det för en grupp egentligen? Slovakien, Nordirland, Polen, Slovenien, Tjeckien och San Marino.

Vad hände där?

**********

Väldigt intressant artikel i min tidning the Guardian idag där David Conn tar en titt på vad som har gått snett med det engelska akadamisystemet där sex-åringar jagas av storklubbar men väldigt få spelare når a-lagen.

Läs den om ni hinner. Ni kommer inte att ångra det.

Och tack för trevlig diskussion efter gårdagens blogg. Många läsvärda kommentarer.

**********

Så måndagens fråga då: I tre matcher har England fått två straffsparkar i samma match (straffsparskläggningar undantagna naturligtvis). Vilka matcher var det och vilka var målskyttarna (förnamnen på spelarna börjar på T, G och G)?

Annons

Svår fråga och jag misstänker några kopierade svar bland de som hade rätt men Att våga är att göra var först med de rätta svaren Geoff Hurst, Tom Finney och Gary Lineker.

Även man u äger, Cantona, Simon och Linhem (som ju kan sina saker) svarade också rätt.

Tony, Linkan, Korven hade rätt på Lineker

**********

Signaturen Ditte: Jag håller med om att alldeles för lite har gjorts med tanke på Pedofilramsan som Unitedfansen (och några andra) sjunger om Arsene Wenger.

Och visst, vi kan ta lite kritik på the Guardian att vi inte uppmärksammat detta speciellt mycket tidigare, men det är väl ändå fotbollförbundet och United som ska agera och slänga ut de fansen?

Annons

**********

Utråkade på jobbet? Tre timmar kvar till Maltamatchen?

Kommer ni ihåg Daley Thompsons olympiska spel på Spectrum 48 och Commodore 64? Spelet där man slet ut händer och joystickar men inte kunde sluta spela?

Tydligen så gjordes en maratonvariant till 1984. Ha ha ha. Ett helt maratonlopp med piltangenterna till höger och vänster. Surely no one can complete that…

Ni måste bara kolla in det här.

Publicerad 2009-09-09 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto