Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dags för Tottenham att slå United

Christensons blogg

Det finns vissa matcher under en säsong som kan bli helt avgörande för ett lag. Ibland kan man förutse dessa matcher (till exempel en match mellan ettan och tvåan i slutet av mars) men ibland dyker dessa matcher upp helt oväntat (som Arsenals match mot Birmingham för två säsonger sedan).

För mig känns det som om morgondagens match på White Hart Lane mellan Tottenham och Manchester United kan bli en sådan match för Harry Redknapps lag.

Tottenham har inlett på ett lysande sätt, Redknapp har ett otroligt imponerande facit mot hemma mot topp-fyra klubbarna sedan han tog över och flera spelare är i toppform (Aaron Lennon och Jermain Defoe för att nämna två).

**********

Visst, oavgjort är inget dumt resultat mot United, men jag tror en vinst verkligen skulle ge spelarna tron att de kan slå sig in i topp-fyra gänget och till och med vinna ligan.

Annons

Det är trots allt en annan sak att slå United än att slå Liverpool, mentalt i varje fall.

**********

Här är Harrys hemmamatcher mot topp-fyra lagen sedan han tog över 25 oktober 2008

Nov 08 Liverpool 2-1 Ligan
Nov 08 Liverpool 4-2 Ligacupen
Dec 08 Man Utd 0-0 Ligan
Feb 09 Arsenal 0-0 Ligan
Mar 09 Chelsea 1-0 Ligan
Aug 09 Liverpool 2-1 Ligan

Fyra segrar, två oavgjorda och ingen förlust alltså. Och i morgon väntar ett United som inte varit i bästa form. Högintressant på White Hart Lane alltså.

Tror att Spurs kommer att sakna Luka Modric, speciellt eftersom tänkte ersättaren Niko Kranjcar har haft en tung landskampsvecka. Självförtroendet verkar inte på topp. Mitt tips? 1-1.

Vad tror ni?

**********

Annons

Läs mer här om sex klassiska Spurs-United möten. Bättre uppladdning finns inte.

**********

Ett annat höjdarmöte är ju Manchester City-Arsenal på Eastlands. Emmanuel Adebayor och Kolo Toure mot sina gamla lagkamrater.

**********

På de två sista matcherna för Arsenal mot City gjorde Adebayor fyra mål och hans inledning som City-spelare har varit fruktansvärt imponerande.

Synd bara att han fortsätter att prata om hur älskad han är i City och det är därför han spelar bättre och gör fler mål. Såna här kommentarer – när han faktiskt sa flera gånger att det vore trevligt att spela för Milan och Barcelona trots att han hade kontrakt med Arsenal – gör mig bara trött.

Annons

"It was strange because I was such a happy boy there. I always gave my best for the team. I even remember a game two years ago when the boss asked me to play even though I had a hamstring injury. So I played for the team, worked hard and scored, but afterwards people were interested only in me being linked with Barcelona.

Why? I couldn’t stop the media speculating. I see Cesc Fábregas being linked with Barcelona but there are no problems for him, so what is the difference? It’s something I will never understand."

**********

Carlos Tevez och Robinho saknas för Manchester City och det känns so mom Arsenal behöver ta åtminstone en poäng efter förlusten på Old Trafford.

**********

Det gick ju inte så bra för England mot Tyskland i EM-finalen i Helsingfors. 2-6. Ouch. En av rubrikerna? Hellsinki.

Annons

**********

Lucas Neill har begärt för mycket pengar i lön så Sunderland har dragit sig ur den affären. Någon som är förvånad? Valde inte Neill West Ham före Liverpool på grund av lönen? Eller var det rädslan för att Jamie Carragher skulle spöa upp honom?

**********

Och jag kan glädjande nog meddela att Gary Lineker, som är programledare på BBC:s Match of the Day, har fixat till frisyren sedan den här reklamfilmen med the Spice Girls för några år sedan…

Har vi någonsin sett plattare hår i en reklamfilm? Mejla i så fall. Bryr vi oss? Naturligtvis inte, men det är ju fredag trots allt.

**********

Ska bli intressant att se vilket mittförsvar Aston Villas tränare Martin O’Neill väljer i derbyt mot Birmingham på söndag. Richard Dunne och James Collins anlände ju före transferfönstret stängde.

Annons

Ska också bli intressant att se hur det går för Johnny Heitinga i hans debut för Everton borta mot Fulham på söndag.

**********

Arsene Wenger hade mycket klokt att säga igår om ett potentiellt förbjudande av övergångar för spelare under 18 år.

**********

Hur bra är Kael Kakuta egentligen? Ta en titt här.

Och vad händer nu på Park Ji-sungs födelsedag när Carlos Tevez har lämnat klubben? Tur att skojaren Patrice Evra är kvar…

Ibland är det de spelare man minst anar som är skojarna i truppen. Tydligen var Nicky Butt den som höll Unitedspelarnas humör uppe under många år på Old Trafford.

**********

The Suns rubrik efter VM-kvalificeringen för Sydafrika var klar: GET DE BEERS IN

Annons

**********

Tre av våra fotbollsskribeneter på the Guardian, Kevin McCarra, Richard Williams och Dominic Fifield, tog ut sina VM-trupper i gårdagens tidning. Ingen tog med Joleon Lescott. Ingen tog med Darren Bent. Ingen tog med Michael Owen.

Två av dem tog med Owen Hargreaves. En av dem Micah Richards. En av dem Carlton Cole.

Det kommer att bli tufft att slå sig in i den VM-truppen.

**********

Imorgon blir det AFC Wimbledon-Cambridge United på Kingsmeadow med Henrik “the Swedish Womble”. Ska bli kanonkul.

Have a good weekend.

Publicerad 2009-09-11 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto