Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Adebayorsagan fortsätter - och tungt för Roy Keane

Christensons blogg

Emmanuel Adebayor-skandalen rullar fortfarande på för fullt här i England. Idag skriver tidningarna, som ni kanske har sett, att polisen skyller en skada på en steward på Cityanfallarens målfirande framför Arsenalklacken.

Mark Hughes har – föga överraskande – försvarat sin spelare och sagt att domaren såg incidenten (vilket i så fall skulle innebära att Adebayor inte kan straffas).

Jag tror dock att det lutar åt en avstängning på tre matcher.

**********

Fulham slog Everton med 2-1 och David Stockdale debuterade i mål för Roy Hodgsons manskap, över ett år efter det att han kom från Darlington. Tyckte han skötte sig bra. Det gjorde naturligtvis Damien Duff också. Riktigt snyggt mål. Den killen förtjänar att ha lite medgång efter några tuffa år.

Annons

Och Roy Hodgson tycks alltså fortfarande föredra Duff före baggen Björn Helge Riise. Konstigt.

Svårt att bedöma Everton så här långt. Att förlora borta mot Fulham är ingen skam men frågan är hur bra laget är den här säsongen.

Intressant att notora: Nyförvärven Johnny Heitinga och Diniyar Bilyaletdinov inledde på bänken medan Jack Rodwell får fortsatt förtroende istället för Marouane Fellaini – 180 miljoner kronorsmannen – på mittfältet.

Och vi får hoppas att Phil Nevilles skada inte är alltför allvarlig och de rapporter jag har läst var positiva.

**********

Birmingham-derbyt var väl ingen höjdare direkt. Aston Villa slog Birmingham med 1-0 och på BBC:s Match of the Day illustrerade Lee Dixon hur Gabriel Agbonlahor sökte upp Sebastian Larsson före målet för att sedan snurra iväg från svensken och nicka in vinstbaljan.

Annons

Aston Villa körde tre nyförvärv i fyrbackslinjen. Cuellar-Collins-Dunne-Warnock spelade och spelade riktigt bra. Och Brad Friedel i skåpet är nästan alltid bra.

Och om Martin O’Neill nu äntligen har löst problemen i försvaret som Villa har haft sedan Martin Laursen skadade sig så kan den här säsongen bli riktigt intressant, trots den där tidiga missräkningen mot Wigan.

14 fans arresterade efter matchen. Det förekommer fortfarande bråk på matcher i England, men jag måste säga att det inte är ofta.

**********

Några korta rader om Sunderland bara. Jag tycker Steve Bruces lag ser riktigt vasst ut. Han har köpt mycket bra spelare, verkar ha skapat en bra balans i laget och har två livsfarliga anfallare i Darren Bent och Kenwyne Jones.

Annons

Bent gjorde två mål i 4-1 matchen mot Hull i lördags och har redan gjort fyra i ligan den här säsongen. Gör han fler än 20 baljor igen, som han gjorde för Charlton 2005-06? Inte omöjligt.

Och vi som gladdes oss åt Darren Bents ärliga uppdateringar på Twitter, där han bland annat sa åt Tottenhams ordförande Daniel ”to stop fucking about”, kan andas ut.

Sunderlandanfallaren har nämligen meddelat att han tänker fortsätta skriva på Twitter.

**********

Gigantisk Zlatan-artikel i the Observer i helgen, där jag och Offside hjälpte till med bakgrundsfakta.

Rubriken? Is Zlatan Ibrahimovic really worth 66m euros?

**********

Lite Championship: Nottingham Forest fick 1-1 borta mot Sheffield Wednesday efter ganska stort spelövertag. Forest hade Dele Adebola och Robbie Earnshaw på bänken och hörnflaggemannen Nathan Tyson hemma med nyfött barn. Vilken trupp Billy Davies har till sitt förfogande.

Annons

Före detta Liverpoolyttern Paul Anderson imponerade igen.

**********

Roy Keanes Ipswich förlorade igen, den här gången borta mot Middlesbrough med 3-1, och fortfarande inte vunnit en enda match.

-Ingen anledning att känna panik, sa Keane efter matchen.

Boro spelade riktigt bra. Adam Johnson är i kanonform och Jeremie Aliadiere gjorde två mål.

**********

Det mesta verkar gå rätt för Newcastle United just nu. 1-0 seger borta mot svårspelade Cardiff City och Alan Smith kapten med trendigt skägg.

What more can you ask for? Tja, kanske Premier League-matcher och en seriös ägare… But one step at the time.

**********

Och vad är det som håller på att hända med Crystal Palace då? 0-4 hemma mot Scunthorpe. Vilken katastrof.

Annons

”We wouldn’t have scored in a brothel today” sa en uppgiven Neil Warnock.

**********

Intressant diskussion igår efter bloggen men en hel del som skrev att Gary Neville fick två matchers avstängning för det här målfirandet mot Liverpool.

Mig veterligen fick han böta ungefär 70 000 kronor.

Och det måste ju verkligen ha känts…

**********

I morgon blir det nog inget om Tony Pulis, tyvärr, men dock kan jag utlova en rapport från signaturen Oba som otroligt nog genomförde det där maratonloppet som jag länkade till häromveckan.

Hans mejl inleds så här:

Häromdagen tipsade du i din blogg om det där jobbiga maratonspelet. Jag hade inget särskilt att göra igår, så jag började springa. Mitt mål var att klara loppet under 2h10min…

Annons

Ha ha ha. Så jag började springa. Helskönt.

Klarade han 2h 10min? Svaret får ni i morgon.

**********

Nu till veckans fråga: som jag verkligen inte hoppas ni kan googla:

Vilka tre spelare i Premier League har skjutit flest skott (före helgens matcher) men ändå inte träffat mål en enda gång?

Publicerad 2009-09-14 12:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto