Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hade Bellamy spöat på Alan Wiley? Troligen

Christensons blogg

Sitter här och försöker hämta andan från dagens Manchesterderby. 4-3 till United mot City efter sent, sent Michael Owen mål långt in på tilläggstid. Cityspelarna var knäckta och rasande samtidigt och Mark Hughes klagade på de många övertidsminuterna.

Och jag tror ju inte Stoke hade fått spela så länge hemma mot Manchester City i 3-3 läge men sådan är ju tyvärr fotbollen. Domarna ger topplagen fördelar (titta bara på Tottenhams uteblivna straff mot Chelsea).

Men låt oss istället fokusera våra tankar på den härliga matchen. Jag utgår från att ungefär 80 procent av mina läsare har sett matchen så jag tänkte istället berätta vad som har sagts här i England efter drabbningen. (Även om jag måste bara få skriva att Ryan Giggs var dagens hjälte för United med alla sina framspelningar. Inte illa för en 35-åring).

Annons

**********

Snyggt vinstmål av Michael Owen och han kommer nog att bli nyttig för United den här säsongen. Och Rio Ferdinand ska vara extra tacksam efter katastrofmisstagen som ledde till Craig Bellamys 3-3 mål. Vad höll backen på med?

I Sky-studion satt Glenn Hoddle och sa att Owen kunde bli årets nyförvärv. Vi får väl se. På onsdag väntar match mot Wolves för Owen… i ligacupen.

**********

På tal om Bellamy. Han ska ha bråkat med en Unitedsupporter efter matchen. Vad hade Hughes att säga om det?

"Brian Clough clipped someone’s ear. He was lauded a national hero. Maybe it’ll be the same with Craig but I doubt it."

Han kan vara ganska småskön ibland Hughes.

**********

Annons

Det måste varit ganska svårt för Hughes att se Ferguson stå och skämta och klappa om fjärde domaren Alan Wiley efter målet i den 96:e minuten.

Gjorde Ferguson det för att reta upp Hughes? Omöjligt är det inte.

Och tänk om det hade varit en mer labil person – som till exempel Bellamy eller Adebayor – som hade stått där och tittat på Ferguson och Wiley. Då hade nog Wiley fått springa…

**********

När blev Giggs kapten istället för Rio Ferdinand?

**********

Men det är inget snack om att Ferguson kommer att få vänja sig vid att ha City uppe i tabelltoppen och utmana om ligatitlar. Ferguson har ju redan kallat City ”kaxiga” och ”arroganta” och ”en liten klubb med en liten mentalitet” och igår kunde han unna sig en liten färgstark analogi efter Owens segermål.

Annons

Så här sa han: Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder. Today the players showed their form. That is the best answer of all.

**********

Och även om United vann rättvist med tanke på hur många chanser de skapade i den andra halvleken så kan ju City mycket väl vinna hemma på Eastlands med Emmanuel Adebayor och Robinho med i laget.

**********

Chelsea slog Tottenham med 3-0 på Stamford Bridge men jag undrar vad som hade hänt om Tottenham hade fått den straff de skulle haft i den andra halvleken då Ricardo Carvalho fällde Robbie Keane bakifrån.

Svagt av Howard Webb att inte se den. Tottenham har inte direkt haft tur med Webb på sistone. Ni kommer väl ihåg straffen på Old Trafford förra säsongen…

Annons

**********

Riktigt tung dag för Spurs med Ledley King och Sebastien Bassong skadade. Kings skada såg allvarligast ut. Hur länge blir han borta den här gången? Kommer han någonsin tillbaka?

Och med Jonathan Woodgate och Michael Dawson på skadelistan ser det inte bra ut för Harry Redknapp i mittförsvaret.

**********

Måste bara skriva en rad om Wilson Palacios genomstickare till Jermain Defoe i den 10:e minuted. Bästa passningen hittills i Premier League?

**********

Eller kan det vara Ashley Coles 50-meters pass till Didier Drogba före 3-0 målet? Hur som helst, jag tror aldrig jag har sett Cole så offensiv som under Carlo Ancelotti, inte ens under Luiz Felipe Scolari, som ju älskar offensiva ytterbackar.

Cole stormar ju in i straffområdet så fort Florent Malouda får bollen. Kul att se.

Annons

**********

Blir det United och Chelsea i ett ”two-horse race” nu? Chelsea ser verkligen starka ut och tydligen ska Joe Cole, Yuri Zhirkov och Paulo Ferreira vara med i veckan mot Queens Park Rangers i Ligacupen.

Who needs new signings?

**********

Hur snabb är Michael Essien? Att hinna upp en Aaron Lennon i full fart är inte dåligt. Men att hinna upp yttern och göra en perfekt glidtackling för att fånga bollen är fantastiskt.

**********

En applåd till John Terry och Essien som gick fram till Drogba och sa åt honom att sluta överdriva när han blir tacklad. Stort att se.

**********

Hade gärna skrivit om Sheffieldderbyt (3-2 till United), Ebbsfleet-AFC Wimbledon (2-2) och Sol Campbells debut för Notts County (2-1 förlust mot, er, Morecambe) men hinner tyvärr inte med mer idag.

Annons

Kanske tar upp några intressanta saker från helgens matcher i tisdagens blogg – som West Hams nya stjärnskott Zavon Hines, Steven Gerrards dåliga humör eller Alessandro Diamantis hårtork. Vi får se.

**********

Veckans fråga: vilken spelare vann skytteligorna i först tredje divisionen, sedan andra divisionen och till sist första divisionen tre år i rad under 80-talet?

Publicerad 2009-09-20 22:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto