Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blir Mascherano avstängd nu?

Christensons blogg

Liverpool slog Leeds United med 1-0 i gårdagens tv-sända ligacupmatch här i England men det mesta eftersnacket handlade om Javier Mascherano och hans eftersläng på Jermaine Beckford.

Jag tyckte inte det såg så farligt ut men om domaren Alan Wiley inte såg incidenten så kan Mascherano bli avstängd i tre matcher av clownerna på det engelska fotbollförbundet.

The FA, som ni kanske sett, har beslutat att bara varna Craig Bellamy och Gary Neville för deras uppträdande under derbyt. Herregud. Om man inte ens blir avstängd för att slå till en supporter så undrar man ju vad som krävs.

Leeds spelade riktigt bra och pressade Liverpool stundtals. Jamie Carragher sa att Leeds var lika svårspelade som vissa Premier Leaguelag Liverpool har mött den här säsongen.

Annons

Kul att se Jay Spearing spela från start för Liverpool och även att Philipp Degen höll i 72 minuter eller vad det nu var före han blev utbytt. David Ngogs mål var också riktigt snyggt men tycker fortfarande att han ser lite valpig ut för Premier League.

Andriy Voronin måste ha varit nöjd med att sitta på bänken i 90 minuter…

**********

Arsenal vann också, 2-0 hemma på Emirates mot West Bromwich. Det blev a-lagsdebuter från start för Wojciech Szczesny, Gilles Sunu och Sanchez Watt i en laguppställning som innehöll hela åtta tonåringar.

Och ändå slog man alltså en av the Championships bästa klubbar lätt med 2-0. Så här löd en av öppningsmeningarna i en tidning här i England: ARSENAL’S kids toyed with West Brom before Carlos Vela killed them off.

Annons

Toyed with? Inte roligt för Jonas Olsson och co.

Mark Randall sköt i ribban med en härlig halvlobb (halvlobb, kan man säga det, förstår ni vad jag menar?) före Carlos Velas 2-0 mål. Watt gjorde 1-0 målet.

Före detta Arsenalspelaren Jerome Thomas blev utvisad för West Brom. Kanske inte riktigt vad han hade tänkt sig inför återkomsten.

Läs mer om Arsenals ungdomar och speciellt Jack Wilshere här, en artikel från gårdagens Guardian.

**********

Stoke slog Blackpool med ett mål efter – hör och häpna – 96 minuter. Och detta trots att fjärdedomaren bara hade visat att det skulle spelas fem minuter av tilläggstid. Skandal! Jag förväntar mig att vi undersöker detta på the Guardian och skriver en stor artikel om hur många tilläggsminuter det spelar i snitt på Britannia Stadium…

Annons

Har alltid tyckt att Matthew Ethrington är en underskattad spelare. Han gjorde ett av Stokes mål. Ricardo Fuller gjorde också ett mål, hans första den här säsongen. Tuncay Sanli spelade fram. Stoke har en hyfsad trupp faktiskt.

**********

Blast from the past: Jonathan Macken gjorde ett av målen när Barnsley slog ut Premier League-laget Burnley (som ju gick till semi-final förra säsongen) med 3-2.

**********

Kvällens skräll: Portsmouth vann en match. 3-1 borta mot Carlisle. Anthony Vanden Borre, Danny Webber (för dålig för Sheffield United, vad gör han i en Premier League klubb?) och Aruna Dindane gjorde målen.

**********

Bryan Robson blir troligen ny förbundskapten för Thailand. Han tar över från Peter Reid. Stackars, stackars thailändarna.

Annons

**********

Sunderland slog Birmingham med 2-0 och spelade riktigt bra. Kul att se lokalgrabben Jordan Henderson göra mål.

**********

Tung kväll för Newcastle United. 2-0 torsk borta mot Darren Fergusons Peterborough och Danny Guthrie utvisad.

**********

Kommentatorerna på Sky om Johan Elmanders sena mål i 3-1 vinsten mot West Ham: That was Elmander’s first goal in 23 games and his first in 2009… Ouch.

**********

Vem säger att fotbollsspelare inte är bortskämda. Tydligen så fick West Ham köra en hårtork från London till Wigan i lördags för att nyförvärvet Alessandro Diamanti inte var nöjd med den som fanns på DW Stadium.

Köra en hårtork till Wigan. Ni hör ju. Man häpnar.

Annons

**********

Gick på en promenad till det trevliga men något för förnäma Muswell Hill med familjen häromdagen. Vi gick förbi en låda servetter vid sidan av gatan med texten Wank Wipes…

Not nice.

**********

Dessutom: min son Lucas inte döpt efter Lucas Neill heller utan Lucas Radebe.

**********

Signaturen Binkeberg har bott i Durham. Stort. Berätta mer.

Och tack Erik för att du köpte en Guardian när du besökte England nyligen. Behöver sälja vartenda lösnummer för att få behålla våra jobb.

**********

Kvällens matcher:

Aston Villa-Cardiff (spelar Nigel Reo-Coker efter bråket med Martin O’Neill?)
Chelsea-QPR (Joe Cole spelar från start troligen, Yuri Zhirkov likaså)
Hull-Everton (Trolig debut för Lucas Neill)
Man City-Fulham
Man Utd-Wolves
Preston-Tottenham

Annons
Publicerad 2009-09-23 01:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto