Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skrämmande läsning för Liverpoolfans

Christensons blogg

Nya uppgifter idag om Liverpools ägare och deras alltmer desperata försöka att hålla fast vid klubben. Matt Scott på the Guardian har fått fram uppgifter som visar att de var berätta att låna ytterligare 550 miljoner kronor när de omfinansierade de andra lånen för sex månader sedan.

Och om George Gillett och Tom Hicks hade accepterat dessa så kallade ”punitive payment in-kind” loans hade de behövt betala tillbaka dubbelt så mycket – alltså över en miljard – de kommande fem åren.

**********

Nu blev det inget av den affären med bankerna Rotschild och Merrill Lynch men det kanske mest skrämmande är att det inte har framkommit exakt hur Liverpools ägare fick tag på tillräckligt mycket pengar för att omfinansiera lånen.

Kan det ha varit en ännu sämre deal för klubben?

Annons

Måste säga att jag oroar mig en hel del för Liverpools finanser och jag tror att Gillett och Hicks var bland det sämsta som kunde ha hänt klubben. Och jag tror det kommer att bli värre före det blir bättre.

Jag lägger skulden på David Moores, den före detta ordföranden som valde att sälja till amerikanerna för att han fick lite mer pengar än hade fått från andra, bättre, företag.

**********

Många Ligacupmatcher igår och vi börjar på Old Trafford där Manchester United ställde upp med ett starkt lag mot Wolves (där Michael Kightly och Sylvan Ebanks-Blake gjorde sina första framträdanden för säsongen).

United hade Kuszczak, Neville, Brown, Evans, Carrick, Nani och Owen i startelvan och det visade sig att det räckte med 10 man för att slå Wolves med 1-0. Fabio Da Silva blev utvisad efter 30 minuter.

Annons

Det säger väl en hel del om klassskillnaden mellan lagen. United spelade med 10 spelare i 60 minuter – men vann ändå mot ett annat Premier Leaguelag.

Wolves hade visserligen en hel del chanser men det var som tränaren Mick McCarthy sa: -Skillnaden var att de hade bättre kvalitet i sina avslut. De öppnade upp vårt försvar en gång och gjorde mål då. Det gjorde inte vi på andra sidan planen.

Sir Alex Ferguson bojkottar fortfarande BBC och Mike Phelan sa något helt ointressant.

Danny Welbeck gjorde målet i den 66:e minuten efter fin framspelning av Owen, som spelade i 70 minuter.

**********

Även Chelsea ställde upp med ett starkt lag mot QPR och även Chelsea vann med 1-0. Ferreira, Ivanovic, Zhirkov, Belletti, Mikel, Malouda, Kalou och Joe Cole fanns med i startelvan och Lampard kom in efter halvtid.

Annons

Kul också att unga Sam Hutchinson (försvarare) och Fabio Borini (anfallare) fick spela från start. Nyförvärvet från Kosice, Nemanja Matic, fick sitta på bänken hela matchen, tillsammans med lovande Jeffrey Bruma.

Borini är italiensk U19-langslagsspelare och hade en bra chans men sköt rakt på Tom Heaton (Unitedmålvakt utlånad till QPR – var lysande igår).

**********

Det här var Chelseas åttonde raka vinst under Ancelotti och Joe Cole såg ganska pigg ut i sin comeback. Det var hans framspelning som till slut resulterade i Salomon Kalous vinstmål.

-Det var bara härligt att vara tillbaka och jag njöt av att bara titta på publiken och ta inkast, sa Cole efter matchen.

Det märks att Cole är en person som verkligen älskar att spela fotboll och det är härligt att se.

Annons

**********

Aston Villa slog Cardiff med 1-0 hemma.

Värt att notera: Nigel Reo-Coker – som ju slogs med Martin O’Neill förra veckan – fick inte ens vara med som avbytare och Gabriel Agbonlahors mål var en otroligt snygg klack i tredje minuten.

Måste erkänna att jag trodde ”Gabby” skulle ha en tuff säsong efter svackan i våras men nu har han gjort mål i fyra matcher irad.

Jay Bothroyd, fd Coventry och Perugia, spelar för Cardiff nu. Det gör även före detta Villaspelararna Peter Whittingham och Peter Enckelman.

James Milner missade en straff och 60-miljoner kronormannen Fabian Delph (ny från Leeds) spelade hela matchen.

**********

Härlig kväll för Everton. Inte nog med att Yakubu var tillbaka från skada – han gjorde mål efter 11 minuter också. Jo, Dan Gosling (ett härligt, härligt löfte) och Leon Osman gjorde de övriga målen mot Hull på KC Stadium.

Annons

Hull spelar som förra säsongen – helt utan självförtroende. Och egentligen är det ganska pinsamt för att Premier Leaguelag att förlora med 4-0 hemma – även om Phil Brown vilade många spelare.

Vår reporter på KC Stadium skrev att Hullfansen var helt tysta och att Evertonfansen till och med tyckte synd om dem – så dåligt spelade Hull.

Johnny Heitinga och Diniyar Bilyaletdinov spelade från start och spelade bra.

Things are looking up for Everton.

**********

Tottenhamv fortsätter att stå för målkalas i Ligacupen. Igårkväll blev det 5-1 borta mot Preston (samma resultat som borta mot Doncaster i andra omgången).

Peter Crouch gjorde ett hat-trick (även han stod för ett klackmål) och Roman Pavlyuchenko var inte ens på bänken. Är han skadad? Har han fastnat i frysboxen?

Annons

Och är det inte dags för Crouch att få spela en Premier League-match från start (han har fått göra det mot United hittills) istället för Robbie Keane? Vad tycker ni Spursfans?

Michael Dawson var tillbaka i mittbackspositionen, extra trevligt med tanke på skadorna på Ledley King och Sebastien Bassong. Igår spelade han tillsammans med Tom Heddlestone i mittförsvaret men jag tror Bassong kan vara tillbaka till mötet mot Burnley till helgen.

Fd Barcelonaanfallaren Giovani Dos Santos spelade från start och såg pigg ut men fick utgå skadad efter 17 minuter. Vilken otur.
**********

Manchester City hade stora problem mot ett reservbetonat Fulham men vann till slut med 2-1. Mark Hughes spelade bästa laget igen och jag undrar hur klokt det är.

Annons

Hur som helst. Kolo Toure gjorde vinstmålet med nio minuter kvar av förlängningen och City är vidare. Jag antar att Hughes vill se till att han vinner en buckla den här säsongen och då är ju Ligacupen en bra start.

Såg att någon frågade vad som har hänt med den lovande mittfältaren Michael Johnson, som var stundtals lysande under Svennis.

Goda nyheter: han är på väg tillbaka efter massor med skador. Kan göra comeback i oktober.

**********

Det blev ingen avästängning för Javier Mascherano efter armbågen mot Jermaine Beckford.

Publicerad 2009-09-24 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto