Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Notts County - Svennis största misstag?

Dags för en uppdatering när det gäller Notts County och Sven-Göran Eriksson nu när nästan en fjärdedel av säsongen har gått.

Så hur går det då? Kortfattat: Inte så bra. Laget vann visserligen med 3-1 mot Port Vale i helgen och ligger nu på en sjunde plats men all rapportering här i England har handlat om Sol Campbells avhopp och frågetecken om vilka personer som egentligen äger klubben.

(Port Vales förlust, ska också sägas, fick tränaren Micky Adams att säga följande om sina spelare: the resemble a woman who has a big fur coat on but underneath she’s got no knickers on samt sätta hela truppen på transferlistan.)

**********

Vi kanske ska börja med det viktigaste: vem är det som äger Notts County?

En bra fråga. Tyvärr är det ingen som riktigt vet. Klubben köptes av investmentföretaget Qadbak och dess dotterbolag Munto Finance i somras och det är fortfarande oklart vem som ligger bakom Qadbak.

Det vi vet är att Russell King och Nathan Willett var inblandade och dessa två män verkar inte vara de mest reko killarna i hela världen. Skummisar helt enkelt om ni frågar mig. Båda var inblandade när företaget Belgravia kollapsade 2006 och det är nu föremål för en polisundersökning.

Och det är alltså dessa män som Svennis umgås med och arbetar tillsammans med – i en division fyra klubb.

Where did it all go wrong?

**********

Jag har svårt att förstå varför Svennis gick till Notts County. Alla här i England tror att det var på grund av pengarna och svensken ses tyvärr, här i England, som en ”mercenary” nuförtiden, dvs någon som gör allt för pengar.

Jag måste säga att jag har en otrolig respekt för Svennis. Han bjöd mig på en av mina största journalistiska erfarenheter när jag som ung reporter fick en lång, lång intervju med honom när han var Laziotränare. Han hade inte behövt ställa upp på en intervju med mig – speciellt eftersom han hade blivit grillad av den italienska pressen i nästan en timme – men han bjöd in mig på hans kontor och satt och snackade med mig i 45 minuter. Stort. Något sådant gör man bara om han har respekt för sina medmänniskor.

**********

Det jag vill säga är att jag inte på något sätt är ute efter att såga Svennis, men vet att det är många som är intresserade av vad som skrivs och sägs om svensken här i England.

Och Daily Mails rubrik från när Svennis skrev på för Notts County säger väl en hel del: Sven is back! But don’t worry, this time he’s joining Notts County.

Och vi på the Guardian fick det här brevet från en läsare med tanke på alla affärer Svennis hade när han var förbundskapten: "As well as the rumoured male/female ratio in Nottingham, Meadow Lane just happens to be next door to the UK’s only branch of Hooters. Coincidence?" – Jim Merrett.

**********

Och Svennis har inte direkt hjälpt till med kommentarer som den här (när han blev frågad om han vet vilka klubbens ägare är): "No, I don’t know where the money comes from and I think that’s the job of the chairman to find out. I’m not interested in that. The important thing is that the money comes."

Typ: Jag bryr mig inte var pengarna kommer ifrån, bara att de kommer in.

**********

Förra veckan rapporterade Matt Scott i the Guardian att Svennis hade fått aktier i ett företag, Swiss Commodity Holding AG, som ska börsnoteras inom kort. Men trots att företaget ska ha biljontals kronor i banken så har man inte ens en egen hemsida. Mystiskt.

**********

Och Freddy Shepherd, Newcastles före detta ordförande, hade det här att säga om King och Willett (som försökte köpa Newcastle vid ett tillfälle):

They were absolute muppets. I didn’t like them at all. I don’t know how Sven got involved / ,aybe it was because he was done by the Fake Sheikh. He must be crazy. I couldn’t believe Sven turned up att Sir Bobby’s memorial service with Willett. Sven’s gone right off the wall with this one.

**********

Och så har vi Sol Campbell då. Vilket fiasko. Den före detta engelska landslagsmannen är fortfarande en toppspelare – det visade han med Portsmouth förra säsongen – men orkade bara med en match med County (en förlust mot Morecambe) före han lämnade skutan.

Lite pinsamt tycker jag. Skriver man ett femårskontrakt med en klubb ska man väl orka lite mer än 90 minuter? Campbell sa i söndags att han lämnade klubben eftersom han hade blivit lovad att spelare som Roberto Carlos och Benjani skulle skriva på – men att inget hände på den fronten.

”The only thing I am guilty of is taking people at their word” sa Campbell bland annat.

Men stackars Sol då…

Paul Ince är inte heller imponerad av Campbells uppträdande.

**********

Manchester City spelade väldigt bra i 3-1 vinsten mot West Ham igårkväll och det känns faktiskt som om Mark Hughes lag verkligen kan utmana om titeln.

Ikväll har vi Fiorentina-Liverpool och Arsenal-Olympiakos i Champions League och fullt programm i the Championship, League One, League Two (Lincoln-Notts County) och Blue Square Premier (Rushden & Diamond-AFC Wimbledon). Härligt.

**********

Den gamla klassiska stryktipsreklamen med Eric Cantona diskuterades flitigt bland kommentarerna igår. Här är den.

Den här med Ian Wright tycker jag dock är ännu bättre.

**********

Tre personer träffade rätt pa gårdagens fråga: Vilken spelare tror ni har spelat flest minuter i Premier League den här säsongen utan att dra på sig en frispark (och han har spelat över 350 minuter)?

Rätt hade Jacques, Att våga är att göra och Barca. Svaret var nämligen Blackburns Lars Jacobsen (som faktiskt har varit överraskande bra den här säsongen.

Men vad är det för personer som gissar på Lars Jacobsen? Att våga är att göra har haft alldeles för många rätt den här säsongen. Vem är du? Vad är dina knep?

Publicerad 2009-09-29 kl 13:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons